Reklama

Reklama

NCIS - Námorný vyšetrovací úrad

(seriál)
  • Slovensko NCIS (viac)
Trailer
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA, (2003–2024), 336 h 43 min (Minutáž: 40–87 min)

Hrajú:

Sean Murray, Mark Harmon, David McCallum, Brian Dietzen, Pauley Perrette, Rocky Carroll, Michael Weatherly, Cote de Pablo, Emily Wickersham (viac)
(ďalšie profesie)

Série(21) / Epizódy(466)

Obsahy(1)

Producenti akčnej drámy z prostredia námornej kriminálnej polície, inšpirovaní seriálom JAG, ktorý pomaly stráca vo svete dych, sa rozhodli pre novú, dynamickejšiu a zatiaľ veľmi úspešnú verziu. Tím špeciálnych agentov, vedený skúseným, tvrdým vyšetrovateľom a vyjednávačom Leroy Jethro Gibbsom (Mark Harmon), je schopný riešiť zločiny, ktoré sú spáchané vo vojenskom námorníctve a námornej pechote, bez ohľadu na postavenie, či hodnosť. Napätie, akčnosť a dobré herecké výkony sú hlavné atribúty, vďaka ktorým seriál získal obrovskú divácku úspešnosť a televízne stanice ho zaraďujú do Prime Time.
V snahe presvedčivo zobraziť prostredie námorného vyšetrovacieho úradu, si autori pomohli skutočnou existenciou NCIS. Stretávali sa s agentmi NCIS, aby odpozorovali ich reálny život a mali prehľad o každodenných operáciách.
Herecké majstrovstvo a talent Marka Harmona bolo ocenené udelením ceny Emmy a jeho filmové úlohy mu priniesli niekoľko nominácií na udelenie Zlatého glóbusu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (254)

Trailer

Recenzie (313)

Jano... 

všetky recenzie používateľa

Pomerne tuctová kriminálka, no postavy prirastú k srdcu (mne sú skoro ako rodina) a miestami aj s výbornou atmosférou. Rozumiem, že tieto vysoko seriálové parametre sa objavia v oceniteľnej miere až po zhliadnutí nezanedbateľného množstva obsahu, a teda vyžadujú istú investíciu, ale keď ten moment príde, stojí za to. (A možno len život maľuje pekné tváre na škaredé dni, a rovnaké city by som choval aj ku Šeherezáde, byť to ona, kto na mňa upiera svoje ľadovomodré oči z obrazovky a trúsi hlášky mojim smerom tak, aby som sa cítil, že patrím - ktohovie..) ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Říkala jsem si, že zo bude zase jeden z mnoha amerických kriminálních seriálů, kterými nás tak neúnavně zásobuje televize Nova. Později jsem na seriál změnila názor a to dost radikálně. Začal mě bavit. Pokud to jde, tak se snažím nevynechat jediný díl. Vyšetřovací tým, který vede Gibbs je tak nesourodý, že se až divím, jak je možné, že jim to skvěle funguje. Ale ono jim to funguje. Všichni tam mají své nezastupitelné místo a a všichni se doplňují. JAG byl jiná kategorie. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Klasické krimiseriály to majú ťažké, s pribúdajúcimi dielmi sa často dostavuje stereotyp spôsobený prevažnou epizodičnosťou a ani kvalitne spracované zápletky už nemusia stačiť. Rovnako ťažké to majú aj spin-offy, u ktorých nebýva zvykom aby pravidelne kvalitatívne porážali svoj predobraz. NCIS sa to podarilo a aj postupom času má divákovi stále čo ponúknuť. Môže za to hlavne celková odľahčenosť a vynikajúca tímová chémia - nie jedinečná v tomto žánri ale stále príjemne osviežujúca. A aj keď sa raz za čas pritrafia aj menej vydarené diely, NCIS je stále istotou, ktorá nikdy vyložene nesklame. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Sledovať NCIS je pre mňa ako trest, humor ide pomimo mňa, dialógy tiež, pseudohrdinstvo a pseudoakcia tiež. Niekedy mám pocit, že je to stále o tom istom. Mám dosť týchto nesympatických, drsných, naivných, stále sa na niečo hrajúcich, kriminalistických seriálov. Kvalitou u mňa veľmi nízko, nemám rád vnucovaný amerikanizmus. Tento seriál teda tiež nie. ()

noelcoward73 

všetky recenzie používateľa

Seriál navazuje na kdysi úspěšný seriál JAG, o který ale později přestal být zájem. Tvůrci a herci jej popisují jako seriál s komediálními prvky, sehranými hereckými výkony a dobrým dějem. Všechno z toho bezesporu platí. Hlavní postavy jsou skvěle napsány a fungují jako ucelený tým. Z postav jasně vyniká Gibbs se svým pracovním přístupem, obcházením nařízení a zákazů nebo svými pravidly. Tony zase vyniká svým vtipem a mimo jiné tím, že je vždy nad věcí. Tvůrci si ale dali záležet i na vedlejších postavách. Děj je zajímavý už tím, že se týká námořnictva, a tak není nouze o zajímavé případy. V každém díle se najde něco vtipného, zejména hlášky. Někdy je jich i více. Kromě hlášek jsou velmi vtipné i nějaké scény. Je to můj nejoblíbenější krimiseriál. Stále se těší velkému zájmu diváků, o čemž svědčí již jubilejní 10. řada, která bude vysílána na stanici CBS od září 2012. V průběhu vysílání, když se 10. řada dostala do 2. půlky, stanice CBS oznámila, že se bude natáčet 11. řada. ... Ke konci 13. řady v sezóně 2015/2016 byla NCIS prodloužena rovnou o 2 nové řady, ve kterých se objeví 3 nové postavy jako náhrada za Tonyho, protože Michael se rozhodl seriál opustit (má ale hlavní roli v připravovaném seriálu Bull, který je rovněž od CBS). - více viz mé webovky Jansrajer.cz. ()

Galéria (3 452)

Zaujímavosti (533)

  • Gibbs má krvnú skupinu 0 negatív. (ČSFD)
  • V rámci přípravy na svou roli Sean Murray navštěvoval centrum policejních složek v Georgii, kde absolvoval kurzy řízení a střelby ze zbraně. (Wajinek)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené