Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (225)

nash. 

všetky recenzie používateľa

Hodně zvláštní film s hodně zvláštní atmosférou, která přes všechy chyby filmu nečekaně vtáhne a nepustí. Kombinace hraného a 3D CGI animovaného filmu je občas dokonalá, občas však působí jako hodně špatný vtip, (nechápu, proč některé postavy nehráli herci). Přesto je nutno ocenit vizuální nabušenost, originalitu, odvahu pustit se do experimentu, hodně neamerické pojetí, které nejenže mnohé neprozrauje, ale dokonce ani nenaznačuje a ponechává na divákově fantazii. Film, který by si žádný fanda SF nebo comicsu neměl nechat ujít. ()

imf 

všetky recenzie používateľa

Enki Bilal se neštítí žádného experimentu a jeho fantazie nezná žádné hranice. Rozpočet a možnosti dnešních triků však bohužel ano, takže film až příliš často sklouzne k prkennosti filmečků z počítačových her. Originální příběh však nabídne svou vlídnou náruč každému, kdo projeví zájem a nebude se bát trochu svéráznějšího "nehollywoodského" pojetí. Pro příznivce Bilalových comicsů je Immortel povinností, pro ostatní pak zajímavým experimentech, který by se dal svou vizuální agresivitou přirovnat např. k Avalonu. Záleží na vás, jestli máte na podobné výstřelky náladu. ()

Reklama

rawen 

všetky recenzie používateľa

Skvělá vizuální stránka, roztřepený příběh - nekonzistentní, ale chytlo mě to (napoprvé) - jestli to uvidím podruhé, asi už budu střízlivější... Mám rád novátorské sci-fi věci... 21.1.06 - hm tak právě naopak, zvyšuju hodnocení, nevím čím to je, ten film má v sobě něco, co mě dostává, 8/10 ()

depony 

všetky recenzie používateľa

Sci-fi s prvky fantazie. Náboženství zde mělo velkou roli. Rozhodně vznášející se pyramida nad městem vypadá impozantně, dívka s modrýma vlasama a tajemným zakukleným přítelem taky a staroegyptští bohové ve velmi povedené sestavě s rozhodně impozantní tělesnou stavbou mají cosi do sebe. A kombinace animovaného a hraného měla svůj úspěch. Líbilo:) ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

obrovská hovadina, ktorú od odpadu delia miestami zaujímavé vizuálne riešenia a nápady (aj keď ŽIADEN nie je pôvodný) ako napr. celkový vizuál "Johna" alebo "kamerové filtre" a celková atmosféra a ladenie do biela/svetlomodra. Inak ale veľmi patetické, zmätené, chaotické, nevyvážené a hlavne nesmierne neoriginálne. Piaty element s hviezdnou bránou, matrixom a ešte kadečím iným, akurát hrozne vyzerajúci digitál ako z počítačovej hry - celý ten princíp s digitálom v spojení s hranými hercami by mohol mať váhu a myšlienku - ale tuto nemal, bolo to len prázdne formálne onanovanie s nie veľmi uspokojivým vyvrcholením. a nadchýňať sa nad tým, že "stará európa" urobila niečo tak žánrové a vizuálne "lahodné"? no tak ja neviem, ale nočná a denná hliadka, maďarský kontrol a podobne . . . toto bola fakt hovadina! ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (2)

  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)
  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)

Reklama

Reklama