Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) slúži na lietadlovej lodi Carl Vinson, ktorá v Jadranskom mori zaisťuje americké vojenské operácie v Bosne. Na Štedrý deň počas rutinného prieskumného letu však jeho stíhačka opustí vyhradený letový koridor nad pevninou, pretože chce odfotografovať srbskú jednotku, ktorá práve maskuje masové hroby. Po zásahu lietadla sa poručík katapultuje a uniká pred neľútostným srbským komandom, ktoré už zavraždilo jeho kolegu - pilota. Podarí sa admirálovi Reigartovi (Gene Hackman) zachrániť obkľúčeného a vyčerpaného vojaka, ktorého prenasleduje krutá srbská jednotka ďaleko za bojovou líniou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (340)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Použite hlavu! Výcvik! Utečte! Prežite! A my vás vyzdvihneme“.“ Panebože, kto písal scenár? Pilot (Owen Wilson) zhavaruje v lesoch a musí sa z bodu C dostať do bodu T, kde ho vyzdvihne jeho kapitán (Gene Hackman). Vtip je v tom, že pred bodom T treba prejsť bodmi A, B, C alebo CH, pričom na každom mladého vojaka čaká akčné inferno, napr. drsný beh mínovým polom. Geniálne primitívny scenár, robustné herecké výkony (sympatický Owen Wilson mal dostať cenu za najnepravdepodobnejší akčný výkon roka), strhujúci soundtrack a silné akčné výjavy zo slovenských lesov (niekde údajne zahliadnete Kamila Mikulčíka). Bez zbytočných emócií treba skonštatovať, že technická stránka je zvládnutá brilantne. Už úvodné titulky sú poňaté v takom tempe, až som ich zabudol čítať. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Výborný akčno-vojnový film s vynikajúcim DTS ozvučením. Zatiaľ najlepší Moorov film,natočený u nás na Slovensku. Vraj sa G.Hackman takmer nespoznateľný prešiel po Košiciach... Vynikajúco nadupané akčné scény, nudiť sa rozhodne nebudete, celé to pripomína Ryana, ale celý film zhadzuje typický "hollywodsky záver s absolútne nevierohodnou prestrelkou. Dabing je v tomto filme iba na príťaž. Nebyť zbabraného záveru, mohla to byť nezabudnuteľná akčná jazda. Napriek tomu je to môj obľúbený film videl som ho niekoľkokrát, beriem ho ako skvelý test domáceho kina - to ozvučenie má neskutočné grády a aj z toho dôvodu dávam plný počet. 90%. ()

Reklama

mysicka 

všetky recenzie používateľa

owen wilson zde byl stejně věrohodný jako tugg speedman bena stillera v tropické bouři, a tak jsem se musela nechtěně celý film smát.. dobrá volba? pro tenhle film by byla jediná správná volba obsadit místo gena hackmana stevena seagala a pak bych mohla tenhle film s klidným svědomím poslat tam, kde ani slunce nesvítí.. nechť žije jeníček!:-) ()

movie 

všetky recenzie používateľa

Jsem skvěle pobaven! Bravůrně natočený akční snímek s válečnou tématikou, jejíž příběh dává i celkem smysl. Akční scény jsou natočeny moc pekně - samozřejmě musíme přivřít většinu očí, co máme, protože realistická není ani jedna :) Přesto se nikdo nemůže nudit a když v jedné útěkové scéně začne hrát song ATOM BOMB od Fluke, je myslím jasné, že tuhle podívanou nemyslel nikdo příliš vážně! ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

V podstate jednoduchý akčný film s tématikou vojny v Juhoslávii a americkej armády. Až na tie dovysvetľujúce flashbacky, ktoré občas pôsobili silene, je to zručne a napínavo nakrútené. Akcia je prehľadná, zápletka s masovými hrobmi dojímavá, Owen Wilson fešný a konflikt vnútri armády o jeho záchranu uspokojivo komplikovaný - čo viac treba nenáročnému vojnovému akčnáku? Solídne remeslo postačí. Keby chceli sprostredkovať niečo náročnejšie, musela by to byť už psychologická dráma - až tak hlboko Behind Enemy Lines nejde :-) ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Srbských vojakov hrali príslušníci Martinského vojenského útvaru. (andykovac)
  • Rozbombardované Sarajevo bylo vytvořeno v přírodní rezervaci nedaleko Žiliny. Sochu znetvořeného anděla lze spatřit kousek od Košic v obci Háj, každoročně vyžaduje tato filmová rekvizita údržbu od specializované firmy. Díky jejímu umístění v obci došlo k nárůstu turistů. Její GPS souřadnice jsou N 48.6287066498 / E 20.8573669195. (Lucas87)
  • Chris Burnett (Owen Wilson) říká na začátku filmu, že kdyby měly rockové skupiny pořádné piloty, nedocházelo by k leteckým katastrofám. Zároveň zmiňuje skupinu Lynyrd Skynyrd, že by jim chtěl dělat pilota. Tři členové této kapely v roce 1977 zemřeli při leteckém neštěstí. (Terva)

Súvisiace novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama