Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) slúži na lietadlovej lodi Carl Vinson, ktorá v Jadranskom mori zaisťuje americké vojenské operácie v Bosne. Na Štedrý deň počas rutinného prieskumného letu však jeho stíhačka opustí vyhradený letový koridor nad pevninou, pretože chce odfotografovať srbskú jednotku, ktorá práve maskuje masové hroby. Po zásahu lietadla sa poručík katapultuje a uniká pred neľútostným srbským komandom, ktoré už zavraždilo jeho kolegu - pilota. Podarí sa admirálovi Reigartovi (Gene Hackman) zachrániť obkľúčeného a vyčerpaného vojaka, ktorého prenasleduje krutá srbská jednotka ďaleko za bojovou líniou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (340)

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Owene, se zbraní v ruce jsi machr, proč teda hraješ v komediálních sračkách?! Opravdu, bylo to hodně dobrý! Na jedničku jsem se hodně moc těšil. Ne, že by mně zpracování zklamalo, ale čekal jsem něco ve stylu Černého jestřába, či Speciální jednotky, ovšem zase se musí nechat, že je to jiný, než to, co jsme viděli. Hudba je fakt dobrá, akce mi přišlo málo na to, že to má skoro 2 hodiny, navíc je to jenom utíkání, jeden masakr na konci mi asi nestačí. Nevadí! Snad ve dvojce/trojce toho bude víc. Nejlepší scéna, nebo spíš, která se mi nejvíc líbila, jak Owen házel mety, přes tu explozi, to bylo výtečný! Velitel ušel, pochopitelně se objevili postavy, kterým se něco nelíbilo, práci odflákli, měli svojí palici. Owen vypadal hodně dobře, drsně, potěšila rapová scéna :D Ale pořád tomu něco chybí, ale nedá se říct, že bych se nudil. Dávám slabších 7/10 ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Don Davis: 1. Main Title (Ustao) ,2. Goldent Gridiron Pilot ,3. The Skies of Sarajevo ,4. Jet Smash ,5. Off Mission ,6. Stranded Stackhouse ,7. The Stack Interrogation ,8. Burnett On The Run ,9. Piquet Pernicious ,10. The Treacherous Tracker ,11. Field of Death ,12. Piquet, Pourquoi? ,13. Wire Worry ,14. Tracker Trčs Terrible ,15. Persistent Piquet ,16. The Near-Fatal Dozeoff ,17. On Their Wat To Hac ,18. Burnett's Body ,19. Burnett Bereavement ,20. Zbogom Bazda ,21. Airborne Rescue Brigade ,22. Battle On Thin Ice ,23. Ustao (Risen) , ()

Reklama

m.krudenc 

všetky recenzie používateľa

Vynikající válečný film. Válečný konflikt v Jugoslávii se na filmovém plátně nevidí běžně. Je natočen moderně, bez žádných zbytečných a nudných pasáží a se spoustou akce. Proto se na něj dívá jedním dechem. Velkým plusem je rozmanitost bojových scén. Jsou totiž natočeny po akční stránce naprosto skvěle, jsou jak ve vzduchu, tak na zemi. A co víc, s bohatou ukázkou bojové techniky. Nejvíc jsem obdivoval akci ruského raketového protivzdušného systému u kterého jsem na vojně sloužil. Nádherná ukázka sestřelení bojového letadla. Nadšenec válečných filmů si přijde rozhodně na své, i když jediná vada se týká konce, který je až neuvěřitelně moc hollywoodský. Ale vem to čert, o zábavu je postaráno a to je hlavní. Ústřední dvojice působí sympaticky a u Owena Wilsona je to dvojnásob, protože jako komika jsem si ho v tak vážné roli nedokázal vůbec představit. Film Za nepřátelskou linií - je válečný film s moderní a skutečné doby, který stojí za vidění. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Videl som to prvykrat pred pätnastimi rokmi v kine. Pripadalo mi to ako nenarocna jednohubka na ktorej ma najviac bavili slovenske lokacie a herci. Ale odvtedy som nemal potrebu to vidiet znova. Dnes som si to dal druhykrat a moje dojmy su o dost horsie. Strasne ma sral imbecilny scenar. Je to natocene v takom tom Bruckerheimerovskom cool style, kde vsetko neustale vybuchuje a cely cas sa to snazi byt cool. Ale uz mi to prilis cool nepripadalo. Akcia mi pripadala sterilna (nevyrazny packal John Moore sa nezaprie) a bez šťavy. Alebo lepsie povedane bez krvi. PG-13 rating znova uradoval. Hackman je tu cely cas za vola a Wilsona som vo vaznej polohe nikdy nemal rad. A tu sa cely cas sprava ako rozmaznany blbec a nie elitny vojak. Takze nakoniec som si znova najviac vychutnal lokacie a Marka Igondu. Len skoda, ze nam neukazali jak vybuchol. Ale chapem rating to nedovolil. 4/10. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

SPY GAME+ČIERNY JASTRAB ZOSTRELENÝ Vojnová dráma to rozhodne nie je, pretože vojnový konflikt slúži len na rozpútanie divokej akcie. A kvôli vizuálnej divokosti film stráca na atmosfére ALE... Ako americký akčný film je to viac ako priemer s nadupanou akciou, pátosom na uzde a dokonca sa dá pri ňom aj zamyslieť nad nezmyselnosťou vojny. (Aj keď takému Kusturicovi stačí jediné grgnutie, aby lepšie vyjadril to isté ako tu za tých 100 minút). Skrátka dobrý akčňák s prekvapivo vážnym Wilsonom a štandardným Hackmanom. A fakt nikomu neverte, že je to podľa skutočnosti... ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Do role Bazda tvůrci zvažovali obsazení Branka Tomovice. (KucC)
  • Američania dali na vlastné náklady upraviť lesnú cestu k miestu natáčania scény s anjelom, aby sa na miesto dostala ťažká technika. (andykovac)
  • V době natáčení na Slovensku se na slovenském území po 104 letech neobjevil sníh, a tak musel být ve všech scénách uměle nahrazen. (KucC)

Súvisiace novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené