Reklama

Reklama

Fando a Lis

  • Česko Fando a Lis (viac)
Trailer

Film rozpráva príbeh o Fandovi a jeho ochrnutej priateľke Lis, ktorí putujú cez neúrodnú, postapokalyptickú zem a hľadajú mýtické mesto Tar, v ktorom možno dosiahnuť poznania nesmrteľnosti a osvietenia. Na svojej ceste stretávajú mnoho zvláštnych ľudí a dostávajú sa do znepokojivých situácií. Fando a Lis je mexický celovečerný hraný debut Alejandra Jodorowského z roku 1968, adaptácia rovnomennej hry od Fernanda Arrabala, s ktorým onoho času Jodorowsky spolupracoval na rôznych performances. (Film Europe)

(viac)

Diskusia

Angerr

Angerr (hodnotenie, recenzie)

Děj filmu je částečně založen na Jodorowského vzpomínkách na hru jeho úzkého spolupracovníka Fernanda Arrabala ze surrealistické skupiny Panique Alejandra (Arrabal Jodorowsky Topor).
Když byl film roku 1968 poprvé promítán na filmovém festivalu v Acapulcu, projekce se změnila v naprostý chaos. Jodorowsky musel utéci ze sálu zadním vchodem a nechat se odvézt v čekající limuzíně. Když ho diváci před kinem v autě uviděli, snesla se na auto sprška kamení. Další týden se film začal promítat v Mexiku, ale u diváků propadl a mexická vláda ho zakázala. Sám Jodorowsky byl téměř deportován a skandál se dlouho propíral v mexickém tisku.

Reklama

Reklama