Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent právnické fakulty je víceméně donucen po záhadném zmizení svého zaměstnavatele založit vlastní firmu. Ocitá se tak uprostřed procesu se zdravotní pojišťovnou, která odmítla zaplatit léčbu leukemického mladíka. Jakou má šanci proti týmu dobře placených advokátů v čele se zákeřným Drummondem? (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (351)

easaque 

všetky recenzie používateľa

vesměs sentimentální snímek, i když vyloženě na emoce neutočí. První polovina mě spíš uspávala, ale ve druhé mě z dřímot rychle probrala a šlapal dobře až do konce - takže 3hvězdičky jsou dostatečné. Film je natočen poctivě, ale přišlo mi že příliš tuctově. Ale hlavně že působí morálně a positivně. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Mali by ho zastreliť. Chlapa, ktorý zmláti ženu baseballovou palicou, by mali zastreliť.“ – „O čom to hovoríš? Mňa predsa nezmlátil.“ – „Ale je to len otázka času. Videl som policajné spisy, lekárske záznamy. Je len otázka času, kedy tú palicu použije na teba. Potom to bude rýchle. Dva tri údery do lebky, to stačí. A budeš mŕtva. Máš staršieho brata alebo otca?“ – „Nie, prečo?“ –„Pretože keby si mala, toho hajzla by si našli a zlomili mu väz.“ Prvý raz som ČARODEJNÍKA z produkcie Michaela Douglasa videl okolo roku 2000 na VHS. Páčil sa mi. Keď som sa k nemu najbližšie dostal, písal sa rok 2010 a veľa sa toho v mojom živote zmenilo. I môj vzťah k tomuto filmu. Už nemôžem povedať len, že sa mi páči. Musím povedať, hoci je to nespisovné, že sa mi HROZNE páči. Veľmi dobrý Matt Damon, zábavný Danny DeVito, Mickey Rourke je dokonca taký skvelý v roličke šéfa skorumpovanej advokátskej firmy, až si prajete, aby jeho Žralok Stone v závere nečakane napochodoval do súdnej siene a rozniesol všetkých tých zmrdov v čele s ukážkovým mamrdom Jonom Voightom na hnoj, zahrabal a pomočil. Nestane sa, ale to, ako režisér Coppola pracuje s hercami, mi umožnilo takmer až dojemne si spomenúť na doby, kedy robil pecky ako KRSTNÝ OTEC 1 – 3, DRACULA alebo APOKALYPSA. Každý z hercov, i na maličkom priestore, dostal krásnu príležitosť uhrať to svoje, od Virginie Madsen cez Roya Schneidera v doma štrikovanom pulóvri po Dannyho Glovera. Súdne scény sú zrežírované napínavo i pre laika, ktorý v súdnej sieni našťastie nikdy nebol, „smutné scény“ majú ďaleko k tradičnému hollywoodskemu citovému vydieraniu a len čo sa na chvíľku oslobodíme od vyčerpávajúceho procesu, Coppola si nájde čas aj na humor a pôsobivú vedľajšiu líniu s výbornou Claire Danes. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Je to jako řetízkový kolotoč. Těšíš se jak malé dítě na super jízdu, ale málokdy předvídáš vedlejší účinky. Kolotoč se rozjede šílenou rychlostí a pak záleží na tom či máš kachní žaludek nebo jsi slabá nátura. Buď si jízdu skvěle užíváš, nebo zvrátíš dnešní polední jídlo i každé další .... Všichni tři právníci zaujali, Matt samozřejmě nejvíc! ()

MartinNDL 

všetky recenzie používateľa

Přeceňovaný asi jako prdel Jennifer Lopezové. Režie F. F. Coppola a takový množství super herců slibuje minimálně kvalitní gang bang, ale v průměrném soudním dramatu, kde je vše čitelné jako nápis Hollywood v L.A., kde postavy sou hloupoučký jako Paris Hilton a tolikrát vychvalovaný humor DeVita je sice místy podnětem k mírnýmu smíchu, ale hromadný výstřík se prostě nekoná. Z průměrné rychlosti Škody 120 se film dostává na pěkných 97 km/h ve svém závěru, ale je to dost svižný tempo pro Speed Racera? ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Ale jo. Kvality jsou nesporné, ale rád bych se všech těch, co tu tak vysoce hodnotili, zeptal: Zaznamenali jste tu část, ve které vypovídala Jackie Lemancyzk? Taková blbost do podobného filmu prostě nepatří. Naprosto irelevantní otázku typu "spala jste s tímhle?" by zamítnul i městský soud v Tišnově - za předpokladu, že Tišnov je vůbec město. A tak se ptám smutně: Proč tam takovou ptákovinu museli nacpat? ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (9)

  • Scéna, kde Danny DeVito prebudí Matta Damona zo spánku na lavičke, bola natočená na prekvapenie Matta, ktorý vtedy naozaj spal po natáčaní. (MDesign)

Súvisiace novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (viac)

Reklama

Reklama