Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prominentný právnik Martin Vail je sebavedomý muž, ktorý v súdnej sieni bez výčitiek manipuluje faktami aj ľuďmi. Na dobročinnom večierku u biskupa sa stretne so svojim bývalým nadriadeným a jeho asistentkou, svojou bývalou milenkou. Krátko na to je biskup vo svojej rezidencii brutálne ubodaný a polícia zatkne zakrvaveného mladíka. Je to miništrant, u ktorého naviac nájdu biskupov prsteň. Vail sa domnieva, že podobný prípad by mohol prispieť k jeho prestíži a preto sa rozhodne, že bude podozrivého bezplatne obhajovať. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (609)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

thriller s prekvapivým koncom . . . povedal by som veľmi prekvapivým . . . skvelým mladým nortonom (hrajúcim ešte mladšieho . . . povedal by som veľmi mladšieho) a richardom gereom, ktorého som kedysi nemal rád a hoci jeho ksicht mi nikdy nebude úplne po vôli, začínam si k nemu nachádzať cestičku. o, a na záver - gregory hoblit je v tomto žánry celkom skúsený režisér, takže taká súca filmová vec na víkendový večer ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $30miliónovTržby USA $56,116,183Tržby Celosvetovo $102,616,183║ Hneď od úvodu film prezieravo nahrá sledujúcemu ako to všetko asi pekne skončí(a aj tak sa prevažne deje) ale najprv príde v 3/4 filmu slušný boom z Edwardom Nortonom a z jeho rozdvojenou osobnosťou, čo nám dá menšie vytriezvenie z faktu, že nejde len o taký priamočiary súdny proces na aký sa to do tej chvíli tvárilo a záverom príde úplne schladenie a vytriezvenie, ktoré dá filmu úplne inú tvár, prinucujúc udeliť filmu vyššie hodnotenie než bolo takmer počas celého filmu skoro jasné(65%-70%). Film vyťahuje hlavne charakter dobre zahranej postavy Edwarda Nortona. /80%/ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Až nějaký zvědavý reportér TV Nova natočí, kterak krájím strejdu Kalouska na snadno stravitelná sousta, tak vyhledám JUDr. Sokola, který bez nejmenších pochybností prokáže, že jsem nepříčetný, nesvéprávný a v době vraždy mne mučili proruští separatisté kdesi v Iráku. A jelikož mám tyto neporazitelné právníky rád, tak s radostí sleduji snímky, ve kterých se jejich snaha o zvýšení popularity a konta střetává s čímkoli, co jim zavaří mozkový závit. A takový Edward Norton umí vařit právnické závity skutečně prvoligově. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Dnes uz tento film nedokaze asi az tak prekvapit, ako v roku 1996, ked som bol na tom v kine, ale pre mna je to nielen nezabudnutelny zazitok na zaver filmu, ale aj na vykon Edwarda Nortona a preto zostavam u 5*... 23.03.2009 _______ Richard Gere - (Martin Vail) +++ Laura Linney - (Janet Venable) +++ Edward Norton - (Aaron) +++ Frances McDormand - (Molly) +++ John Mahoney - (Shaughnessy) +++ Terry O´Quinn - (Yancy) +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Proč, ptám se, proč nedostal Edward Norton za svou roli Oscara? Nejspíš proto, že jeho výkon byl největším kladem jinak jen lehce nadprůměrného thrilleru, kde měl kromě něj šanci zaujmout (a to ještě jen některé lehce vyšinuté studenty práv;)) snad jen právnické hlášky sypající Richard Gere a jeho vztah k Lauře Linneyové... ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (14)

  • Prvotním strachem je myšlen strach ze smrti, který si každý více či méně vědomě v sobě neseme jako celoživotní trauma a které nás činí nesvobodnými. Přírodní civilizace si tohoto Kainova znamení byly vědomé, a proto měly rituály smrti, které jim pomáhali strach ze smrti transformovat. (sator)
  • Natáčelo se od 28. dubna do 12. července 1995 ve státech USA – Západní Virginie, Illinois a Kalifornie. (Varan)

Reklama

Reklama