Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Newyorčan Christopher Dubois spolu s priateľmi okradne miestneho mafiána a na úteku pred jeho zabijakmi sa omylom ocitne na palube lode, ktorá pašuje zbrane. Pašeráci sa ho ale potrebujú zbaviť a Dubois skončí v mori. Pred žralokmi ho zachráni útok pirátov, vedený Lordom Edgarom Dobbsom. Chris sa k pirátom pridáva a verí, že cieľom cesty bude New York. Dobbs ho však vysadí na siamskom ostrove, kde si starý obchodník všimne Chrisove športové a bojové nadanie, zaradí ho medzi svojich zverencov a zasvätí do tajov bojových umení. O šesť mesiacov sa Chris opäť stretáva s Dobbsom a požiada ho, aby mu pomohol dostať sa do tibetského kráľovstva, kde sa má konať veľký turnaj v bojovom umení. Hlavnou cenou súťaže, v ktorej sa zúčastnia len tí najlepší bojovníci sveta, je socha draka z rýdzeho zlata. Dobbs ale v Chrisove schopnosti neverí, a tak si vymyslí vlastný plán, ako zmocní zlatej sochy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (212)

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Film,ktory mohol Jean Claudeovi zachranit karieru a ktory ho mozno aj nespravodlivo potopil. Ide o podstatne epickejsi Krvavy sport. Van Damme akoby zaspal domu a neuvedomil si,ze era "karate akcnych" filmov skoncila a ze vakuum nemozno naplnit len takto. Celkovo myslienka nemusela byt zla.Len opat to spracovanie.Skoda.2,5/5 ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Van Damme o filme pred natáčaním naduto tvrdil, že to bude BEN HUR bojových filmov. No to čo natočil, sa na nič také ani zďaleka nepodobá. Film paradoxne kazia bojové scény, to znamená polovica filmu. Sú totižto nahádzané len tak na seba, ako v nejakej videohre. Jean-Claude však týmto filmom chcel vzdať poctu žánru, ktorý ho stvoril. No mal si dať viac záležať. ()

Reklama

Joe321 

všetky recenzie používateľa

Taková pohodovka s Van Dammem, kde má Roger Moore asi svojí jedinou normální postbondovskou roli. I když se tam moc nikdo nemidlí, je to relaxační podívaná s hezkým hudebním tématem a lehkým smyslem pro humor. Finální mezinárodní turnaj (soudruh z SSSR jde první k zemi) má pěkné souboje, možná trochu krátké, ale řezník z Mongolska dá na koneci docela zabrat. -"Lucky punch." -"Yeah, yeah... lucky punch." ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Christopher Dubois jako pouliční zlodějíček sice metá salta s vruty, ale v ringu v Zakázaném městě není už tak suverénní. Spíš se trápí a stejně tak se trápí hlavní prvek filmu - arénové souboje. Každou zemi zastupuje jeden bojovník, ale že by to byl nějaký sraz superfighterů, to tedy ne (snad kromě Cesara Carneira coby capoeiristy). Většinou neatraktivní, trhaně zpomalované a choreografií nepříliš vydařené boje korunuje finální duel s mírou hovadství 8 (na stupnici 1 - 10, přičemž 10 je absolutně zhovadilej a dementní souboj). Film obsahuje tolik zpomalovaček, že bez nich by trval sotva 40 minut. A děj směřující ke krádeži Zlatého draka je opravdu pitomoučký. /Koordinátor bojových scén: Mark Stefanisch/ 30 miliónů dolarů(rozpočet)/57,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Van Damme sa filmom Souboj Cti rozhodol rezisersky debutovat, a na prekvapenie mu to celkom solidne ide. Film je sice klasicka arenovka s kopou subojov a prehladom najrozlicnejsich bojovych umeni, ale tie su aspon solidne natocene. Film drzi nad vodou akurat ucast Rogera Moore-a /Spy who loved Me, Vyhlidka na Vrazdu/. Pribeh je sice predvidatelny, ale arenovky mam rad, preto aspon tych 32 % ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (12)

  • Abdel Qissi, který ztvárnil mongolského zápasníka Khana, je Van Dammův přítel z dětství. Objevil se i dalším Van Dammově filmu Lví Srdce (1990). (Eldrick)
  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)
  • Natáčení filmu bylo ohroženo nedostatkem finančních prostředků a mnoho členů štábu bylo požádáno, aby pracovali zadarmo, jinak by se natáčení nestihlo do stanoveného termínu. Producenti nakonec potřebné finance získali na nátlak štábu, který vyhrožoval stávkou. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené