Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátko po narodení dvojčiat Alaina a Michaila sa Chantal Moreauová (Stéphane Audranová) musela jedného z nich vzdať a dať ho k adopcii, pretože by obe deti neuživila. Michaila adoptovala rodina ruského diplomata, ktorý žil nejaký čas vo Francúzsku, ale potom emigroval do Ameriky. Michail vyrastal v Amerike. Keď mal šestnásť rokov, jeho rodina zmizla a on musel tvrdo bojovať o holý život v ruskej mafii. O ďalších šestnásť rokov prišiel Michail (Jean-Claude Van Damme) do Francúzska nájsť brata. Prenasledovali ho však skorumpovaní agenti FBI a prenasledovanie sa skončilo Michailovou smrťou. Tak sa Alain, teraz policajt, dozvedel o existencii svojho brata. Rozhodol sa pátrať po príčine jeho smrti, a preto sa - ako Michail - vybral do Ameriky. Tam sa stretne s priateľkou svojho brata Alex a s členmi ruskej mafie. Dozvedá sa, že Michail bol bohatý gangster. Členovia ruskej mafie ho chcú zabiť, lebo ho považujú za Michaila. Alain zistí, že Michail vo Francúzsku ukryl materiály dokazujúce korupciu agentov FBI. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (150)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

První VanDammova spolupráce s Ringem nedopadla kdovíjak zvesela, ale zase nedopadla tak hrozně jak poslední 3 kousky. Film je solidně vážný a herecká skvadra nestojí ani za starou bačkoru. Natasha je sice krásná žena, ale její hraní je dosti bídné a záporáci také nejsou na kdovíjaké úrovni. Více se zde střílí než mlátí a dojem nezachrání ani tři solidní souboje s udělaným Rusem. Kdysi jsem zde měl napsanou poměrně komickou poznámku, že se jedná o jednu z nejvíce inteligentních VanDammovek, ale to si už opravdu nemyslím. No uznejte sami, jestli ve druhé polovině 20. století by dala matka jedno ze svých dětí pryč od sebe jen proto že by neměla peníze na jídlo. Po delší době také přichází na scénu milostná scéna, kdy náš hrdina si přecejen musí na chvilku odfrknout. Kdo se také vrací je Kamel Krifa, ale bohužel si jej moc neužijeme, protože dostane od Van Damma místo pecky mezi oči kulku. Maximální riziko (rozpočet: 25, tržby: 51) je název titulu, který se mě celkově moc nelíbí a uvnitř je film, který svou úrovní je spíše slabší než lepší. Kdysi mě vážná nota poměrně zaujala, ale v době Bournovek pro tuhle VanDammovku nevidím nikde místo na slunci. PS: Hraje tady mimochodem ten Tlusťoch z Leona :) 45% ()

Yardie 

všetky recenzie používateľa

Toto bylo dosti slabé. V dětství jsem měl Van Damma celkem rád, kdo ne. Ale tenhle film jakoby se neuměl rozhodnout, co bude. Jestli krimi a nebo akční film. Krimi to bylo slabé. Akčňák téměř žádný. Celkově dost nepřehledné a celkem divná kamera a barvy, Rozhodně jeden ze slabších Van Dammových snímků. Howgh! ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V druhej polovici 90tych rokov začala kariera svalovcov upadat. Van Damme si tu svoju predlzil angazovanim azijskych reziserov a bol to dobry tah. Tentoraz sa vydarila aj zapletka a tak tu mame velmi vydareny akcny film. Ringo Lam rad svojich hrdinov potrapi a tak hned na zaciatku necha Van Damma v efektnej nahanacke zomriet. Aby sa nasledne objavilo jeho dvojca a mohlo sa pustit do patrania po vrahoch. Takze cely film ma taku temnejsiu atmosferu a aj samotny Van Damme tu je uveritelny drsniak. Ani nie tak hereckym prejavom, ale svojimi činmi. Bitky su tu neskutocne brutalne a efektivne. Akrobaticke kusky isli stranou, ale to vôbec nevadi. Vysledok je aj tak pôsobivy. Bitky s namakanym rusom su spickove. Takisto prestrelky a nahanacky su vydarene a dejovej omacke sa film venuje tak akurat, aby nenudila ale zaroven bola putava. Takisto potesi eroticka scena pri ktorej konecne nevidime Van Dammovu prdel ale dudy Natashy Henstridge. Vysledkom je drsna Van Dammovka so sviznym tempom a spickovymi akcnymi scenami. 8/10. ()

fandalehy 

všetky recenzie používateľa

Podle mně jeden ze zdařilejších akčňáků francouzského legionáře Van Damma. Je pravda, že by se ve filmu našlo takových 15 až 30 minut kdy jsem se nudil, ae přiznejme si...kde ne...? (vyjma návrat do budoucnosti...:-) každopádně Maximální riziko má spádný děj, akčními scénami přímo praská a nechybí ani sex...:-) Dal bych 4 hvězdy, ae jako vě většině těchto akčnáků je chabý možná i nelogický konec...přesto 60% ()

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Plocho pôsobiaci vzťah Ruska, USA a Francúzska reprezentujú hrdinovia tohto filmu, ktorý sa najprv tak prvoplánovo zamotá, aby následne vydrbkával každý s každým. Kráľom a sudcom, ktorý to tu rozčesne bude JCVD, ktorý nehrajúc trochu pokope, postrieľa, pouteká, poskáče a pobodá. Všetko v síce osobitej réžii Ringo Lama, ktorá však mne nie celkom (z neznámych príčin) nepasuje. V rámci hnoja, čo JVCD točil, je to však klenot, pri ktorom nie je nevyhnutné cítiť sa trápne. Rozvetvená dejová linka, ozaj solídne živo odohrávajúce sa kaskadérske kúsky sú oživením. Myslím si, že pri tomto filme od JVCD nenastupuje maximálne riziko znechutenia, ale dobrej oddychovky. (videné 24.03.2020, Dajto archív) ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (6)

  • Jedná se o americký debut hongkongského režiséra Ringa Lama. S nápadem, aby se k režii postavil právě Lam, přišel sám představitel hlavní role Jean-Claude Van Damme. (ČSFD)

Reklama

Reklama