Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krátko po narodení dvojčiat Alaina a Michaila sa Chantal Moreauová (Stéphane Audranová) musela jedného z nich vzdať a dať ho k adopcii, pretože by obe deti neuživila. Michaila adoptovala rodina ruského diplomata, ktorý žil nejaký čas vo Francúzsku, ale potom emigroval do Ameriky. Michail vyrastal v Amerike. Keď mal šestnásť rokov, jeho rodina zmizla a on musel tvrdo bojovať o holý život v ruskej mafii. O ďalších šestnásť rokov prišiel Michail (Jean-Claude Van Damme) do Francúzska nájsť brata. Prenasledovali ho však skorumpovaní agenti FBI a prenasledovanie sa skončilo Michailovou smrťou. Tak sa Alain, teraz policajt, dozvedel o existencii svojho brata. Rozhodol sa pátrať po príčine jeho smrti, a preto sa - ako Michail - vybral do Ameriky. Tam sa stretne s priateľkou svojho brata Alex a s členmi ruskej mafie. Dozvedá sa, že Michail bol bohatý gangster. Členovia ruskej mafie ho chcú zabiť, lebo ho považujú za Michaila. Alain zistí, že Michail vo Francúzsku ukryl materiály dokazujúce korupciu agentov FBI. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (150)

choze 

všetky recenzie používateľa

Z trojlístku hongkongských režisérů John Woo (ŽIVÝ TERČ), Ringo Lam (MAXIMÁLNÍ RIZIKO, REPLIKANT, PEKLO) a Tsui Hark (DOUBLE TEAM, KONTRABAND) se kterými van Damme pracoval, si u mě nejhůř stojí právě Ringo Lam. Viděl jsem všechny tři jeho vandammovky plus jeho hongkongský opus CITY ON FIRE a žádný z nich nepřekračuje hranici průměru. MAXIMÁLNÍ RIZIKO je z nich sice "nejnaleštěnější", ale ve srovnání s dílky ostatních zmíněných pánů režisérů, jakož i jiným vandammovým dvojčatovským filmem DVOJITÝ ZÁSAH, těžce prohrává na body. Tam bylo téma dvojčat maximálně vytěžené a navíc okořeněné humorem, tady byste humor hledali jen stěží, stejně jako třeba scénu, v níž van Damme mlátí van Dammea. Akce tu není tolik jako u Harka ani není tak dokonalá jako u Wooa, ale dá se to. Fakt je, že Henstridge patří k nejlepším babám se kterými se van Damme objevil na plátně, ale pro mě zůstane jedničkou čarokrásná Mia Sara z TIMECOPA. Záporáka už si nepamatuju, což samo o sobě značí, že byl špatný. Každopádně je to mnohem lepší než další "straight-to-the-video" spolupráce van Damma s Lamem (REPLIKÁTOR, PEKLO), ani nemluvě o jeho posledních sračkách jako TEROR VE VLAKU či PROBUZENÁ SMRT. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Relatívne slušná VanDammeovka, dalo by sa povedať, že jedna z najlepších. Tentokrát sa príbeh točí okolo vraždy jeho dvojčaťa a samozrejme sa pri pátraní po vrahovi zapletie s tými nesprávnymi, akurát, že tentokrát mu bude "pomáhať" krásna Natasha Henstridge. Opäť ničím výnimočný, ale vcelku efektne natočený akčňák na sobotný večer. ()

Reklama

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Typický dílo s tvrdym Belgičanem v hlavní roli. Tim pádem neni nouze o Van Dammovo prkenný (ne)hraní, výkony většiny herců na úrovni ochotnickýho spolku, občas blbý dialogy, přímočarej příběh a spoustu kopů s otočkou. Narozdíl od většiny béček (nejen s JCVD) posledních let má ale Maximum risk ucházející technickou kvalitu. Poctivě vykopaný dvě silnější hvězdy. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

V rámci žánru skvěle natočený film, s výborně zvolenými lokacemi (už jen ty úvodní záběry přes hory na město na jihu Francie), uvěřitelným příběhem i scénářem (a zápletkou), slušnou porcí dobře a přehledně natočených akčních scén, a dokonce ani Natascha Henstridge mi tady tentokrát nijak moc nevadí. Málokdy se mi u akčních filmů stane, že mne strhne děj a akce, a najednou koukám, skoro půl hodina filmu je pryč. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

V polovici 90. rokov Van Dammemu začínalo byť jasné, že obdobie hojnosti (Univerzálny vojak, Levie srdce, Kickboxer) sa chýli ku koncu a keď nevyšiel jeho režijný debut Súboj cti, vrátil sa ešte v ten istý rok do kín s už podstatne „čistejším“ a dalo by sa povedať klasickejším akčniakom Maximálne riziko. V ňom jednak opäť spolupracoval ako s ázijským režisérom (po Johnovi Woo prišla rada na Ringo Lama, s ktorým neskôr dal dokopy ešte béčka Replikant a Peklo) a producentom Moshem Diamantom (Timecop, Náhla smrť, Súboj cti). Zaujal ho scenár Larryho Fergusona (Highlander, Policajt v Beverly Hills 2, Votrelec 3), vďaka ktorému mu opäť (po Dvojitom zásahu a pred Replikantom) bolo umožnené stvárniť dvojičky. Treba povedať, že je to fajn akčná jednohubka s poctivým kastingom, jednou vcelku otvorenejšou erotickou scénou a množstvom akcie. Vyzerá to dobre (stálo to 25 miliónov), odsýpa to, má to štýl. Ale vandammeovky, česť výnimkám, nikdy neboli mojou srdcovkou. Celosvetová tržba 51 miliónov však dokázala, že nastával súmrak akčných dinosaurov. ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (6)

  • Jedná se o americký debut hongkongského režiséra Ringa Lama. S nápadem, aby se k režii postavil právě Lam, přišel sám představitel hlavní role Jean-Claude Van Damme. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené