Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (229)

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Ve "Lvím srdci" chtěl Van Damme vsadit na úspěch předchozích "ringových mlátiček" Krvavý sport (1988) a Kickoboxer (1989), ale souboje zasadil do mafiánských ilegálních soubojů L.A. Co se týče příběhu, vykradl sám sebe, protože se opakuje skoro to stejné, jako v "Krvavém sportu" (i s útěkem z "vojny" a neustálým dozorem "naháněčů" ...), ubylo soubojů, protože v drtivé většině bojuje jen Van Damme. No a co se těch týče, tak ty prostě nebyly ono už ve své době. "Karatista" Van Damme nebyl schopen dát ani běžný kopanec bez střihu a jeho soupeři a kaskadéři nebyli schopni jej přijmout. A tak se souboje stávají jen směsicí trapných střihů, kdy se střídá několik kamer neustále dokola a pomáhají si tak v bezkontaktních záběrech. V tom jsou souboje/"fighty" prostě nedotažené a trapné a je vidět, že se Amerika až na výjimky nemohla v choreografii bojových umění Asii nikdy rovnat ... Příběh docela dojemný, výborná je atmosféra posledního zápasu s Attilou ... ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Toto je film z obdobia, keď si Jean Claude Van Damme užíval bohémsku hollywoodsku jazdu. Svojich 15 minút slávy mal už za sebou, ale ešte stále to ťahala zotrvačnosť. "Levie Srdce" je dobrý béčkový akčný snímok, s jednoduchým scenárom, slabými hercami, ale s niekoľkými parádnymi street fight scénami. Pestré lokácie a rôzne charakteri bojovníkov ma celkom pobavili. Van Damme je tu vo výbornej forme. Kope ako elektrický prúd. Stará, skoro zabudnutá, akčná klasika. ** ()

Reklama

Marius_ss 

všetky recenzie používateľa

Jeden z prvých, ak nie prvý film s JCVD, ktorý som videl. Po dlhých rokoch som si to dnes znovu pozrel, a musím uznať, že to ustálo skúšku času, a opäť som si to užil ako za starých dobrých VHSkových čias. Preto zvyšujem na 4/5. Áno, má to jednoduchý dej, neoriginálny scenár… a viete čo ? Je mi to absolútne jedno. Levie srdce nie je o originálnom scenári, ale o skvelom kastingu, sympatických postavách (pomohol tomu aj skvelý 1. cz dabing), parádnom tempe, o príbehu, ktorý zabaví, ale aj dojme, a skvelých súbojoch a hudbe. Skrátka taká béčková akčná rozprávka pre chlapov, ktorá sa dá pozerať opakovane. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Rozporuplna arenovka. Pretoze dejova vata, ktora ma predstavovat vyplň medzi famoznymi bitkami ma práve použitím vsetkych myslitelnych klise bavi. Dokonca dôjde aj na legendarny vyrok o pravidlach. Ziadne nie su. :)). Zapletka pôsobi jak remake Krvaveho sportu, len ju tentoraz poriadne rozpracovali. Dokonca aj Van Damme tu ma konecne uces, ktory nevyzera zastarale. Akurat mu tentoraz naplno na gebuli ziari ten hrbol. :) Na druhej strane bitky, ktore maju byt hlavnou atrakciou arenoviek tu su uplne na hovno. Maju primitivnu krčmovu choreografiu, postradaju dynamiku a naviac su mizerne natocene. Kadenciu uderov predci kadencia strihov, aby sa zakrylo, ze ku kontaktom nedochadza ani omylom. Napriek tomu ostalo vo filme viacero zaberov v ktorych natvrdo vidno, ze udery padaju desiatky centimetrov mimo supera. Obcas sa predsalen objavi nejaky slusnejsi chvat, ale znova je dokaliceny mizernym strihom. Van Damme tu dokonca ani raz neroztiahne nohy, teda nepredvedie roznozku. Velky trapas. Keby sa vystrihli bitky z Krvaveho sportu a zkombinovali sa s dejovou omackou z tohto filmu, tak by z toho vznikla velmi slusna arenovka. Strasne by som chcel dat tomuto filmu nadpriemerne hodnotenie, ale nemôzem. Mizerne bitky ho tahaju pod priemer a milionkrat obohrana zapletka ho tiez nespasí. 4/10. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Žádná extra klasa – prostě klasický průměrný Jean-Claude Van Damme. ON zazářil v jiných filmech, kde posbíral svou slávu, pak už se objevoval jen v záplavě tuctové akční podívané, při které často příběh dostával větší K.O. než hlavní hrdina před kamerou. I zde to byla přehlídka úsměvné bojové choreografie (zvláště ta se Skotem mezi auty vyvolávala posměšné úšklebky). Srdceryvné drama okolo chudáka neteře a jeho matky mě nechalo zcela chladným. Nicméně se tu objevil i Voyo Goric – zmrdeček z Ramba 2 nebo Michel Qissi sám velký Tong Po z Kickboxera, leč tentokrát v dosti suchých rolích legionářů… ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (10)

  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)

Reklama

Reklama