Reklama

Reklama

Krstný otec III

  • Česko Kmotr III (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Starnúci Michael Corleone (Al Pacino) ďalej pevnou rukou ovláda svoje obchodné záujmy, usilovne sa však snaží odpútať od kriminálnej minulosti a svoje obchody zlegalizovať. Jeho záujem sa presunul k nehnuteľnostiam a bankám a stal sa z neho zbožný a voči cirkvi nesmierne štedrý človek, lebo priazeň Vatikánu, kde má niekoľko vysokopostavených priateľov, má v jeho premene na bezúhonného človeka zohrať rozhodujúcu úlohu. Minulosť však nie je možné vymazať...Film získal sedem nominácií na Oscara. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (751)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Solídny námet o utrápenom Michaelovi, ktorý má konečne na dosah ruky očistenie rodinného mena, sa utápa najprv v generickej vojne rodín a neskôr v prekombinovanej vatikánskej zápletke, ktorá veľmi kostrbato premieta reálne udalosti do príbehu (podobný vzorec - ale oveľa úspešnejšie - použil Puzo i v knižnej predlohe). Výsledok je nuda na pozadí pompéznych ťažko sledovateľných konšpirácií a telenovelovej rodinnej drámy. Jediný svetlý okamih filmu je chémia medzi Al Pacinom a Diana Keaton. Podobne ako dvojka, aj trojka je o niekoľko tried horšie pokračovanie, ktoré pôsobí, akoby sa odohrávalo v úplne inom univerze než prvý film. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Coppola dostal skvelej napad zakoncit osudy rodiny Corleonu a povedlo se mu to na vybornou. Prvni dil sice neprekonava, ale s druhym je tak na stejne urovni. Al Pacino, ac dost zestarlej, hraje mozna jeste lip nez zaziva a Andy Garcia se mu skoro vyrovna. Narozdil od druheho dilu jsem se zde neztracel a film ani nepusobi jak nastavovana kase, protoze se resi opet neco originalniho. Jedinej problem filmu je Sofia Coppola, tu sice povazuju za dobrou reziserku, ale jako herecka stoji za hovno. Opravdu vyjimecne se ji povedlo, aby se tvarila normalne, ale vetsinou se na ten jeji skleb ani nedalo divat. Skoda, ze se ve filmu obevuje tak casto, ale ne zas tak moc, aby mi zkazila skvelej dojem z filmu. ()

Reklama

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Mario Puzo, Francis Ford Coppola .. Už trochu zbytečné rozvedení osudů, které naštěstí drží výtečný Al Pacino, ale také nová herecká krev jakou je Andy Garcia. Zajímavé je sledovat jaký zvolil Coppola odlišný režijní přístup, kterému by ovšem slušel odvážnější prostřih, který by ještě pozvedl tempo. Jelikož však hodnotící škála CSFD nedovoluje více manévrování, musím dát (slabších) 5* i poslednímu partu. 90%. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

Objevuje se Vincent. Že je to Sonnyho syn v sobě ničím nezapře. Michael už je váženým KMOTREM. Ba co víc, rozmach jeho počínání zaznamenává samotná církev..... . Stále se je na co koukat. Bohužel některé scény působí zdlouhavě. Ovšem A. Garcia je hoden následnického žezla! Jsem nadšen a rád, že jsem tuto trilogii měl možnost zhlédnout. Určitě jeden z největších a hlavně nejlepších filmových počinů všech dob. Vivat Coppola!! Být čestný je nebezpečné. To platí i dnes. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

lepšia ako dvojak (pre mna osobne), no jednotke sa samozrejme nič nevyrovná. veľká škoda (a pre mňa nepochopené nevyužitie) krásnej mladej bridget fondovej. al pacino a jeho nasledovník andy garcia sú obaja skvelí, dobré protiklady, ich vzťah má šmrnc, scény s andym sú živelné a svižné, scény s pacinom plné akéhosi pokoja a vyrovnanej charizmy, aj keaton je v trojke najkrajšia - je to typ herečky, ktorej vek iba pridáva na čare; film trpí iba jednou veľkou chybou - hereckým výkonom sofie coppoly, ktorý je miestami naozaj veľmi ťažké sledovať - hold, rýchlo (a chvalabohu) pochopila, že herectvo nie je jej parketa a dala sa po stopách svojho otca (aby ho - podľa mňa - v niečom aj prevýšila); záver je nesmierne smutný a nesmierne pravdivý - lepší záver tejto epocháplnej veľkolepej trilógie si neviem predstaviť; ()

Galéria (156)

Zaujímavosti (42)

  • Michael Corleone (Al Pacino) hned v úvodu filmu při rozhovoru odmítá nabídnutou cigaretu a nekouří ani po zbytek filmu, přestože v obou předchozích dílech cigaretu téměř nepustil z ruky. (dokec)
  • Al Pacino odmítl nabídku pěti milionů za roli Michaela Corleoneho a řekl si o sedm plus podíl ze zisku. Režisér F. F. Coppola zareagoval výhrůžkou, že přepíše úvod a film začne Michaelovým pohřbem. Al Pacino poté souhlasil s původním obnosem. (don corleone)
  • Rok úmrtí Michaela Corleone (Al Pacino) nebyl ve filmu zveřejněn, ale v bonusových materiálech na DVD je uveden rok 1997. (don corleone)

Súvisiace novinky

Dočkáme se čtvrtého Kmotra?

Dočkáme se čtvrtého Kmotra?

05.12.2020

Přestože to zní neuvěřitelně, studio Paramount Pictures se podle všeho nebrání pokračování legendární mafiánské trilogie Kmotr. Ano, čtete správně. Zpráva přichází jen pár dní před premiérou nové… (viac)

Třetí Kmotr se dočká nové verze

Třetí Kmotr se dočká nové verze

04.09.2020

Studio Paramount se rozhodlo vydat nejen obnovenou, ale také kompletně přestříhanou verzi třetího Kmotra režiséra Francise Forda Coppoly. Cílem je umožnit tvůrcům dosáhnout své původní vize pro závěr… (viac)

Reklama

Reklama