Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent FBI Art Jeffries (Bruce Willis) bol nespravodlivo preložený na inú prácu, pri ktorej sa dostal do konfliktu s mocnou Národnou bezpečnostnou agentúrou. Dôvodom bol deväťročný chlapec Simon, geniálny autista, ktorého mal chrániť. Dešifroval totiž prísne tajný kód Mercury, ktorý bol zriadený pre prácu amerických spravodajských služieb. Fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlaný zbaviť sa nielen malého lúštiteľa, ale tiež všetkých nepohodlných svedkov udalosti. Art sa preto musí so Simonom skrývať a v súboji s všemocnou mašinériou riskuje úplne všetko. Jeho jedinou nádejou v súboji s časom je Simonov výnimočný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie krásky, ktorú stretli úplnou náhodou. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (245)

argenson 

všetky recenzie používateľa

Filmy tohohle typu nesleduju často, takže si netroufám říct, že už to tu x-krát bylo. Mě to bavilo. Dobře napsaný scénář, gradující příběh. A i když Baldwinova role je nechutně záporná, nakonec i on měl svou pravdu, jeho argumenty měly logiku a v některých momentech mě bavil víc než Willisova póza spasitele světa. Hezky zahraná vedlejší role Stacey, náhodně odchycené ženy v knajpě. ()

KASUGI 

všetky recenzie používateľa

Jsem snad jediný, kdo si všimnul, jak je to absurdní? Vládní zpravodajská služba chce zabít malé dítě. Proč? Že umí rozluštit kód? A tím je tak nebezpečný? Fakt jo? Vždyť je nijak přímo neohrožuje. Jo kdyby tak měl Aspergerův syndrom, což je forma autismu začlenitelnější do běžného života, nebo kdyby měl telekinetické schopnosti a na dálku uměl odpálit jaderné hlavice, tak to ok, ale regulérní autista absolutně neschopný samostatného svéprávného života, co akorát přečte ty jejich usrané číselka... Nebezpečí pro USA number one! Ty vole... Stejná logika jako: pojďme zabít toho invalidu upoutaného na vozík, protože když se postaví na vrcholku Mount Everestu, dokáže spustit lavinu... Režie, herecké výkony a spol. mě v tomto případě nezajímají, protože ten dementní námět to přebíjí. ()

Reklama

tom88 

všetky recenzie používateľa

Po druhom zhliadnutí mením z pôvodných štyroch hviezd na tri. Keď som to videl menší, páčilo sa mi to oveľa viac, no určite by som Mercury nezatracoval. Dej nie je nijak zvlášť prepracovaný, ale počas svojej stopáže obstojne baví. Zopár scén je zbytočných, napr. hneť úvodná scéna s teroristami. Herecky je to tak maximálne priemerné. Nikto sa nevytiahol. Pre mňa tu bola aj nejaká ta pamätnejšia scénka a pri jednej ma aj zamrazilo, ale inak je to štandard po všetkých stránkach. 65% ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Tak tie tri hviezdy, hoci slabé, si film zaslúži. Záver je na rozdiel od úvodu už skutočne napínavý, hoci plný klišé o zlých agentoch. Filmový autista je vždy geniálny, o tých obyčajných sa filmy veľmi netočia, ale aj také sa nájdu, lenže v nezávislej tvorbe a asi ťažko sa tam objaví Bruce Willis. Tu síce nezachráni všetkých, ale tých zlých potrestá, o tom nikto nepochyboval už na začiatku. ()

Hellknight12 

všetky recenzie používateľa

Nedávno pozreté po pár rokoch. Je to celkom zaujímavý film. Tento film by som rozdelil na 3 časti a to: začiatok je zaujímavý chytí vás a chcete ísť do konca. Stred už je bohužiaľ slabý pri, ktorom som si hovoril čo sa pokazilo. Koniec je zase zábavný, kde sa to síce nevyrovnali začiatku ale zas to nebolo také zle ako stred. B. Willis aj s našim malím hrdinom to ťahá od začiatku do konca. Docela príjemné má prekvapil herecký výkon chlapca, pretože zahrať autizmus nie je zrovna ľahká úloha. Možno to vyznie čudne ale herecký výkon chlapca prekonal na niektorých miestach B. Willisa. Celkové náklady za mňa je 60%. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (17)

  • V Kudrowovej vínnej pivnici Kudrow (Alec Baldwin) obviňuje Jeffriesa (Bruce Willis), že sleduje príliš veľa reklám na SUV. Je to narážka na to, že že Bruce Willis aj Alec Baldwin v tom čase nahovorili reklamy pre tieto typy áut. (Arsenal83)

Reklama

Reklama