Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Wilkins (James Stewart) má přísného, ale milujícího otce kazatele, reverenda Ethana Wilkinse (Walter Huston), a starostlivou matku Mary Wilkins (Beulah Bond). Jason je vysoce inteligentní a společenský, ale také hrdý a tvrdohlavý. Jeho otec ho musí často bít koženým řemenem za jeho drzost, pýchu a hrubost. Když ho otec vezme na okružní jízdu, Jason se vzbouří proti špatnému jídlu a příšerným životním podmínkám a s otcem se popere. To naruší jejich vztah. Jason odchází studovat medicínu a stává se lékařem. Své rodiče stále více zanedbává, a když otec zemře, přijíždí pozdě, aby s ním naposledy promluvil. Začíná americká občanská válka a Jason odchází do války... (HTB)

(viac)

Recenzie (4)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Nemám nič proti filmom s morálnym posolstvom, ale tu bolo toho moralizovania prehnane veľa, hlavne tá prednáška prezidenta Lincolna mladému doktorovi, ako zanedbáva svoju matku. Akoby prezident v čase vojny nemal nič lepšie na práci... Trošku som nechápal ten prerod chlapca, ktorý bol dobrý, no otec ho trestal za nezmysly, v muža, ktorý síce robí všetko pre svojich pacientov, ale na vlastnú matku zvysoka se... kaká. Ale nevadí, atmosféra 19. storočia je výborná, takéto filmy mám rád a herecké hviezdy tiež nesklamali, či už Huston, Bondi, Coburn, ale aj mladý Stewart bol fajn. Film, ktorý sa ale oplatí vidieť. 70% ()

Reklama

westerns 

všetky recenzie používateľa

Nie je čo riešiť! Of Human Hearts je jeden z najkrajších filmov, čo som kedy videl! Dominuje v ňom predovšetkým vynikajúci mladý Jimmy Stewart, pričom aj ostatní herci boli super... Presne takéto filmy milujem! Scéna u prezidenta bola výborná, lebo Jimmy to už od niekoho proste počuť musel :) Nakoľko som mladý chalan (22 ročný), tak tento film mi dal jedno krásne ponaučenie do života! Som veľmi rád, lebo takýto nádherný film som už dlho nevidel! ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Príbeh zahŕňa obdobie spred a počas Občianskej vojny a ide predovšetkým o rodinnú drámu. Herecky je film veľmi slušne obsadený, James Stewart v úlohe sebeckého syna výborný. Škoda záverečného sileného morálneho posolstva, divák by pochopil aj jemnejší spôsob.  Desiate hodnotenie a druhá recenzia. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (5)

  • Název filmu Of Human Hearts vybrala společnost MGM poté, co byla v rozhlasovém pořadu studia „Good News of 1938“ vyhlášena celostátní soutěž o to, kdo vybere nejlepší název. Cenu 5 000 amerických dolarů získal Roy Harris, středoškolský student z Greenville v Jižní Karolíně. (HTB)
  • Robert McWade, který ve filmu ztvárnil doktora Lupuse Crumma, zemřel po dokončení své role. (HTB)
  • Část filmu byla natočena na ranči Agoura a u jezera Arrowhead v Kalifornii. Podle informací v tisku stavělo pro natáčení přes 700 lidí dva týdny vesnici, která byla největší postavenou lokací pro natáčení od společnosti MGM od filmu Dobrá země (1937). (HTB)

Reklama

Reklama