Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní americká akční sci-fi komedie Repo Man, u nás téměř neznámá, je divoká jízda, kterou mnozí označují za jeden z vrcholů punkové filmové produkce. V jejím středu stojí otrhaný rocker Otto, kterému už leze krkem konzumní život a skládání krabic v supermarketu, a proto se rozhodne vykašlat se na budoucnost, odejít ze zaměstnání a přijmout poněkud nekonvenční džob vymahače nezaplacených pohledávak. Ale to zdaleka nemá ponětí, co ho v jeho nové práci čeká. Takzvaní „Repo Mani“ žijí v džungli, kde nic nedává smysl, všichni si jdou po krku, všude vládne konspirace a do jejich života zjevně zasahují jakési zvláštní kosmické síly, o jejichž existenci Otto dříve četl jen na prvních stránkách záhadologických časopisů. Přesto je nutné se v tomto bizarním světě rychle zorientovat a začít se starat o první nedobrovolné zákazníky. Přičemž i ti mají, stejně jako náklady jejich zabavovaných aut, k normálnosti často opravdu daleko. V hlavní roli se můžete těšit na kdysi velmi populárního člena sheenovské dynastie Emilia Esteveze. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (96)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Tá akože punková konštrukcia mi od začiatku nesedela. Ak sa chceš stať free a oslobodiť sa od otrockej nezáživnej práce, začni pracovať pre exekútorov alebo iných vymáhačov dlhov. Vysneným cieľom "punkerského štýlu" nie je zábava, ale útrpné naháňanie sa za autom - prísľubom veľkého zárobku. Chápem, že v USA ide o kult, lebo formálne nekonvenčne podporuje americký sen: choď do toho naplno a stane sa z Teba King, lietajúci nad oblakmi. Pár scén pobavilo, ale vo výsledku je to zmätená propagandistická magorina. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Tom Krujz, Miky Rurk, Emilio Estevez  a Matt Dillon boli v  80. rokoch niekto. Vsetci boli mladi, drzi, holdovali alkoholu, kartam, autam  a peknym babam. Len 80s skoncili, a ich cesty sa rozisli, kazdy si siel po svojom.  Krujz je dodnes v krestanskej sekte, je to asi najznamejsi scientolog, v Hollywoode bol v akomsi dvojakom vyluceni - jednak Hollywood je zidovsky a Krujz nie je zid a jednak  nie je ani v jednej krestanskej mainstreamovej cirkvi, je v sekte a je to scientolog. V 90. rokoch sa potom zacala jeho kariera filmami Misn Imposibl, to ale tu nepatri. Miky Rurk zazil slavu naraz - prisla po filmoch ako Drave ryby a hlavne po 1/2 týdne - Rurk zacal boxovat, neustale chlastal, mlatil sa s kadekym - prisiel o zuby, a zacal si s tvrdymi drogami - sam sa znicil a rok 1994 bol prenho katastrofalny - zatkli  ho. Potom 90 -ky boli k Rurkovi nemilosrdne a drsne. Esteveza rozoberiem nakoniec, este mi ostal Matt Dillon. Matt Dillon je clovek  na prahu 60 -ky /rok 2022/, je vysoky, stihly a hodne prijemny herec.  V 80. rokoch svoje frustracie a slabosti a komplexy tajl svojim agresivnym pristupom a spravanim sa. Svojim sposobom nadviazal na Jamesa Deana a Marlona Branda. Dillonova mladost bola vsak  na prahu 30 -ky v prdeli, a do dochodku daleko.  Uz nemohol hrat problemovych tinedzerov. Zo vsetkych spomenutych mien mal v 90. rokoch asi najlepsie filmy. Estevez teda nakoniec. Emilio Estevez je rocnik 1962, vzdy bol z nich najmenej vyrazny a prilis skromny. Jo, skromnost je dobra vlastnost, ale prilisna skromnost Estevezovi uskodila. Toto je film, v ktorom bol Estevez  na urovni, no uz bolo vidno, ze z neho druhy Brando alebo James Stewart proste nebude, ne, ne.  Kultovy status tato vec asi nebude mat nikdy, no i po rokoch slusna priemerna zabava, tie 80-ky na ma hodne pohltili  : 69 % ()

Reklama

Haymar 

všetky recenzie používateľa

Na jednu stranu film docela o h***e, na druhou stranu celkem sranda. Svým pojetím (i myšlenkou) mi to dost připomnělo Antalovy Revizory nebo o dost starší Muži v práci (kdoví, jestli se Estevez neinspiroval pro svůj režisérskej debut právě v Repo manovi). Nebere se to vůbec vážně a divákům to servíruje tuto zaměstnanecky/lidskou lůzu s nadhledem i lehkým despektem! Negativní je, že to bylo občas až moc ukecaný a zub času se na tom přeci jen dost podepsal. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa ako milovníka popkultúry a 80.tych rokov, to podľa obsahu vyzeralo na dokonalý film. Byť punk však niekedy nestačí, niekedy je to naopak nevýhodou. Irónia funguje, dystopická spoločnosť tiež, to v čo vyvinula isté stereotypy, to je paráda. Škoda len, že ten film je tak chaotický, nevie v akom žánri sa chce realizovať a celková nevážnosť ma napokon trochu nudila. Priemer - nepriemer, za pozretie to stojí ()

I.AM.NOT 

všetky recenzie používateľa

Chápu americkou poblázněnost a uctívání tohoto titulu jako kultovního. /vod je snad to nejbláznivější co kdy kdo vyprodukoval, prostředek trošku drhne a konec je vskutku zvláštní a nečekaný (ačkoli nějakou zvláštnost čekal snad každý). Potěšil mě i hudební motiv od mého oblíbeného Iggy Popa. Punk/trash/blbost/kult a zaslouženě. ()

Galéria (55)

Reklama

Reklama