Reklama

Reklama

Čierni baroni

(seriál)
  • Česko Černí baroni

Epizódy(11)

Seriál Čierni baróni vznikol na základe úspešného filmu s rovnomenným názvom, ktorý bol nakrútený v roku 1992. Scenárista seriálu Martin Bezouška sa nechal inšpirovať populárnymi knihami Miloslava Švandrlíka "Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky", pričom využil najmä motívy, ktoré neboli použité vo filme. On i režisér Juraj Herz sa snažili do príbehu, ktorý zachytáva atmosféru 50-tych rokov 20. storočia vniesť humorný pohľad na neradostný totalitný režim československej armády a spečatiť ho všetkou bizarnosťou, ktorú táto doba so sebou prinášala. V prvom dieli sa stretneme s majorom Haluškom, prezývanom Terazky (Andy Hryc), kapitánom Ořechom (Vítězslav Jandák), poručíkom Hamáčkom (Bolek Polívka), Kefalínom (Radek Holub) i kapitánom MUDr. Reichom (Tomáš Topfer) i ďalšími postavami, ktoré sú veľmi svojrázne až absurdné... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa topi80 k tomuto seriálu (2)

Čierni baroni (2004) 

Ona to vlastně u těch pétépáků byla docela sranda. Vojáci se smáli gumám do obličeje (včetně generála Čepičky), nic nedělali, jenom se tak poflakovali, občas gumám nějakou slepici sežrali. Takovou vojnu by si přál každý z nás. Taky se vám na tom něco nepozdává? Odpad nedávám jen proto, že v té přihrádce je příliš velký přetlak dalších "seriálů". A i když jsem nechal hvězdičku, tento k nim patří taky. ()

Terazky přichází (2004) (E01) 

Přestože i úvodní díl nese všechna negativa celého seriálu, na rozdíl od ostatních je v něm trocha vtipu, a to zejména na konci při neodolatelném přehrání Pochodu padlých revolucionářů a úchvatných proslovů k úmrtí milovaného soudruha Stalina. ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (viac)

Reklama

Reklama