Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeff a Amy Taylorovci (Kurt Russell, Kathleen Quinlanová) sú šťastný manželský pár. Cestujú naprieč krajinou z Bostonu do Kalifornie. Na benzínovej pumpe si ich luxusný džíp všimne šofér Earl (M.C. Gainey), s ktorým má Jeff malý konflikt. Neskôr sa im však pokazí auto v Nevadskej púšti a pomoc im ponúkne vodič kamiónu Red Barr (J.T. Walsh), ktorý sľúbi, že odvezie Amy k najbližšiemu motelu, odkiaľ môže zavolať pomoc. Keď však Jeff zistí, že poruchu na ich aute spôsobil niekto úmyselne, ponáhľa sa do motela za manželkou. Amy však v moteli nikto nevidel. Jeff preto doženie kamión, avšak Barr tvrdí Jeffovi aj policajnej hliadke, že jeho ženu nikdy v živote nevidel. Policajti sa preto jeho prípadom odmietajú zaoberať a neveria Jeffovmu podozreniu, že ide o únos. Jeffovi teda neostáva iné, len sa vydať po stopách Amy celkom sám. Pátranie ho privedie až k únoscom, ktorí požadujú veľké výkupné. Jeff však žiadne peniaze nemá, preto sa pokúsi Earla oklamať. Neskôr sa mu podarí vypátrať farmu, kde Barr žije pokojným životom s nič netušiacou rodinou, a kde zároveň ukrýva Amy. Keď však zistí, že banda svoje obete po získaní výkupného nemilosrdne vraždí, rozhodne sa konať. Pre záchranu svojej manželky musí Jeff riskovať svoj vlastný život. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (219)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Na tenhle film jsem koukal přímo na Vánoce, a možná to není ten nejlepší nápad koukat na takový film po Štědrovečerní večeři, ale fakt je, že to byl jediný film, který mě v televizi zaujmul, a to se mi na něm líbilo. Sice nápad není nijak zajímavý, ale Kurt Russell tomu dodává patřičnou vizáž a díky němu to všecko solidně ubíhá. Únosů už jsme tu měli už opravdu hodně a abych pravdu řekl, tenhle se od jiných ničím zvláštním nevyjímá, jen se mi na něm líbilo, že mě dokázal zaujmout a to je na takovýto film co říct. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som sa chystal dlho, pretože mám rád filmy s podobnou zápletkou, dostal som sa k nemu ale až dnes a som spokojený (a to aj keď takéto akčné naháňačky nemusím). Film je napínavý, miestami je vtipný (aspoň pre mňa) a nenudí. Je to dobré natočené aj zostrihané, plus tomu dáva aj krajina, celý film ale drží hlavne Kurt Russell od začiatku do konca. Uvažoval som aj nad štyrmi, ale vadili mi klasické klišé a to, že nemusíte byť čarodej, aby ste vedeli, ako to dopadne, alebo čo sa stane. Nadpriemer. 70% ()

Reklama

MM11 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé je, že snímek absolutně nepřináší nic nového a je hrozně neoriginální, ale i tak se na něj příjemně kouká. Russel a jeho věk se ke scénáři docela hodí, navíc je sympatické je, že nepůsobí jako nezdolný buchar, co si cestu jen prostřílí. Jinak už bych jen skloňoval výraz průměr v mnoha pádech. Únos nevyžaduje velké mozkové pochody a na dlouhodobější cestu do vaší hlavy rozhodně nemá. Jednou uvidíte a založíte mezi deset jemu podobných. ()

coscarelli 

všetky recenzie používateľa

Niekedy si clovek potrebuje len tak z prdele otvorit plechovku s thrillerom v atmosférickom naleve. Mne osobne velmi chutila, ale ku koncu som toho mal dost. Od prvého hryzu ma unasal prud tajomna, bezradnosti a nedovery. Kurt mal plne oci piesku a kedze velmi lubi, robi aj veci , ktore su vacsine az "ne-lo-gi-cke". Kurt na to moze zvysoka srat a riadi sa preciznym reziserskym svihom mistra Mostowa.ktory to napinanim drti az na kost. Dalo by sa povedat ze vsetko v poho, ale potom pride "classic end" , vsetko to posere a splachne do kanala. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Návod, ako z ho*na upliesť dlhánsky a čertovsky ostro plieskajúci bič. Tucet hercov na čele s mierne vyhasnutou, ale s plným nasadením hrajúcou hviezdou, zopár áut a jeden zaprášený zapadákov kdesi na americkom stredozápade. K tomu zručne napísaný scenár o obyčajnom chlapíkovi v neobyčajnej sračke a jeden šikovný režisér, ktorý z toho vydoluje toľko napätia, že keď som to voľakedy videl v kine, skoro som si obhrýzol nechty až po lakte. Po rokoch som na to znovu mrkol v TV a čakal som, že už to bude vypáchnuté. Ani náhodou. Stále to perfektne funguje. 70. roky mali Duel, 80. roky prišli so Stopárom a roky deväťdesiate uzavreli túto napínavú automobilovo-púštnu trilógiu Únosom. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (9)

  • Auto, které ve filmu vlastní a řídí Jeff Talor (Kurt Russell), je Jeep Grand Cherokee (1996). (kostak)
  • Basil Poledouris musel hudbu k filmu komponovať dva krát. Prvá verzia, ktorú zložil bola totiž zamietnutá. (m.a.t.o.)
  • Prvotný nápad pre napísanie scenára skrsol v hlave Jonathana Mostowa počas toho, ako so svojou manželkou cestoval autom do Las Vegas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama