Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osamelá dievčina Lila má problémy s nadmerným ochlpením a utieka sa do divočiny, kde sa z nej stala známa autorka románov z prírody. Sláva ju však nakoniec privedie späť do civilizácie, a tak poprosí o pomoc kozmetičku. Tá ju zoznámi s trochu čudáckym vedcom Nathanom Bronfmanom, ktorý učí laboratórne myši správnemu stolovaniu. Práve u neho sa Lila zoznámi s Puffom, mladým mužom, ktorý vyrástol v divočine. Nathan sa odhodlá na prevratný experiment, keď sa rozhodne zo zarasteného neandertálca svojim výchovným pôsobením urobiť plnohodnotného, inteligentného jedinca so slušným vystupovaním. Ako však dopadne súboj naučenej inteligencie učiteľa a prvotných inštinktov jeho žiaka? Čo vlastne tvorí ľudskú podstatu? A ku komu vlastne Lila patrí - k racionálnemu "človeku" alebo k úprimnému "zvieraťu"? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (99)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Snímek, který má správně ujetý Kauffmanovský scénář, herecky je zvládnut na výbornou, ale ztrací body za režii, kterou bohužel Gondry neukočíroval. Jakoby zapomněl, že netočí další ze svých geniálních videoklipů. Tohle je celovečerní formát a ten si přeci jen žádá trochu jiný přístup. Do snímku zakomponoval sice spoustu nápadů, ale ne všechny napomáhají filmu jako celku. Přesto je to natolik trhlý a netradiční zážitek, že stojí za zhlédnutí. ()

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Film, který se zaobírá otázkou, co když se narodí člověk, který svým počtem chlupů se bude podobat spíše opici než člověku. a ještě k tomu když je to žena. Nevím proč, ale na dobré obsazení se mi film moc nelíbil, ne že by byl špatný, možná ta představa té chlupaté ženy mě odpuzovala od sledování samotného filmu. ()

Reklama

Melies 

všetky recenzie používateľa

9 / 10 Všetci sa tu sťažujú na dve veci: réžia a neveľká vtipnosť. Začneme tou vtipnosťou: neviem ako vy, ale ja si nemyslím, že to bolo plánované ako komédia. Fakt, že je dej absurdný, totiž ešte nič neznamená ( aj Resident Evil 2 má absurdný dej, no komédia to nieje. Aj keď...). Skôr by som to považoval za snáď až príliš presnú satiru našej ľudskej spoločnosti - žijeme v dobe, keď je príliš riskantné dávať najavo svoje emócie a pocity, v dobe, keď je každý prejav prílišnej citlivosti považovaný za slabosť, v dobe, keď sa každý z nás skrýva za rúcho tzv. kultivovanosti, ba až prudérnosti. Pretvárame sa deň čo deň a nechceme si priznať, že to v nás neustále vrie. Túžba schmatnúť prvú osobu opačného pohlavia a pekne ručne-stručne si to s ňou vydiskutovať nehľadiach na následky je všadeprítomná, nech s tým robíme čo chceme - je to naša Human Nature. Tento film nám to predviedol bez hocijakých príkras a je už len na nás, aby sme sa s tým zmierili. Tak to má byť! No a pár slov k réžií: mám taký nepekný pocit hraničiaci až s istotou, že polovica komentujúcich výčitky na Gondryho adresu len bezmyšlienko opakuje aby sa náhodou 'neznemožnila' pred ostatnými. Ja osobne si myslím, že réžia je to posledné čo môžete filmu vytýkať. Skutočne som sa snažil pozerať na film čo najkritickejším okom, no nenašiel som nič, žiadnu neprehliadnuteľné zaváhanie alebo chybu, ktorá by celý film potopila. Fakt neviem, bol by som však rád, keby mi niekto z vás vysvetlil, čo mu na Gondryho práci tak vadilo, rád sa nechám poučiť. PS: Ako iste viete, Gondry stojí aj za filmovým klenotom Eternal Sunshine of the Spotless Mind a ten bol zrežírovaný s takým kumštom, že to až dverami trieska. Myslíte si, že by sa to Gondry za tých pár rokov doučil? Určite nie, pre to sa človek musí narodiť. Ak vás ani toto nepresvedčilo, pozrite si nejaké jeho videoklipy pre Bjork, Kylie Minoque či The White Stripes. ()

TerushkaJ 

všetky recenzie používateľa

Hodně ojedinělé téma. Chtěla jsem vidět něco Jiného a dostalo se mi odplaty. Tento film je opravdu Jiný! Ani ne komedie, protože scény jsou tam tak jedinečné, že se jim zasmát ani nelze. A drama? Tematika je to jistě dramatická, ale nebrána dramaticky vážně. No je to pohled na nás, na lidi s určitým nadhledem, ale tedy hodně zvláštním způsobem:) ()

Trellíno 

všetky recenzie používateľa

Prazvláštní filmeček, který si mě ale narozdíl od jiných diváků, docela získal. Z Charlieho Kaufmana se nám klube velice zajímavý scénárista a já jenom doufám, že to potvrdí snímkem Adaptation. Jediná vada snímku je velká nevyváženost a ta bohužel sráží celkový dojem z filmu. Ale za ten scénář a plno nápadů(bohužel ne vždy dobře realizovaných) si to minimálně 3* zaslouží. Takže 60%, ale velice silných. ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama