Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vedecko-fantastický film o snových dobrodružstvách troch školákov zo základnej školy v Atómovej Lehote - Paťa, Jána a Borisa. Keď neďaleko ich rodnej obce v skalách objavia ukrytú mimozemskú kozmickú loď, s jej pomocou odletia na neznámu planétu, ktorú zničila ekologická katastrofa. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (41)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Na moje prekvapenie príjemné slovenské sci-fi, ktorému škodia dve veci: 1) primárne určenie deťom so všetkým, čo k tomu patrí (detský herci, naivita, moralizácia ...) 2) katastrofálne a k smrti zúfalé dialógy, navyše podané strašnými hercami. Avšak masky a výprava sú dostatočne dobré na to, aby tento slovenský film zaujal. ()

psy.cho 

všetky recenzie používateľa

Kvôli tomutu filmu som nemohol spávať!! Mával som ako dieťa nočné mory, ale dnes mi to už také strašné nepríde. Naopak chápem pointu filmu, ktorá je ako sa staráme o našu zem. A to pred 15 rokmi nevedeli ako sa o ňu budeme starať, a hlavne ako sa k nej budeme správať neskôr. Pekný a napínavý film, ktorý treba vidieť. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Keby som to videl ako iskricka za tvrdeho sociku......keby to nevyzeralo ako americke B-cka z 50. rokov (samozrejme bez ich uzasnej poetiky).....keby dialogy tak netahali za usi......keby, keby, keby...... Uz to proste nefunguje. Skor kuriozita nez nejaka podstatna zalezitost. Ale ma to svoje svetle chvilky 5/10 ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Tento rozpačitý pokus slovenských filmárov o natočenie neakčného, intelektuálne dobrodružného sci-fi filmu na mňa veru moc nezapôsobil. Absolútne nepresvedčivé masky, triky a prostredia. Veľmi slabé herecké výkony. Nezáživný scenár s príšerne vtieravým ekologickým posolstvom. Nič moc. Každopádne ako priaznivec science fiction tvorby oceňujem snahu autorov snímku "Tretí šarkan" spopularizovať tento filmový žáner v socialistickom Československu. ** ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Třetí šarkan si zaslouží body za snahu o (česko)slovenskou variaci na dobový (převážně) americký trend fantaskních dobrodružek pro děti s prvky sci-fi a hororů, typu "The Goonies". Bohužel ale film vůbec nedrží pohromadě a spíš představuje vratký soubor nahodilých sekvencí, které jedna přebíjí druhou, než že by na sebe vyloženě navazovaly v koherentním vyprávění. V jednotlivostech, jako jsou zpočátku jakýkoli kontext postrádající bizarně znkelidňující sekvence z cizí planety, nicméně působivé. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (11)

  • Nemecká produkčná spoločnosť ponúkla natočenie pokračovania filmu. To napokon stroskotalo na obavách z opätovného otvárania pre režim chúlostivej témy- ekológie. (Raccoon.city)
  • Režisér Peter Hledík mal na Kolibe skončiť natáčanie, nakoľko sa u vedenia pre silný kritický podtext nestretol s pochopením. (Raccoon.city)
  • Exteriéry pro zničenou krajinu Luridy našli filmaři v maďarských bauxitových dolech u Székesfehervaru a na odkalovacích polích a skládkách několika československých podniků. (Braddy)

Reklama

Reklama