Reklama

Reklama

Uplynulo už niekoľko rokov odvtedy, čo sa Bandita (Burt Reynolds) s Cledusom (Jerry Reed) preslávili prepravou nákladu alkoholu za 28 hodín z Texasu do Georgie. Bandita teraz žije len zo slávnej minulosti, kým za ním neprídu Veľký Enos a Malý Enos (Pat McCormick, Paul Williams), aby mu ponúkli novú špeciálnu prácičku. Tentoraz má v Miami na Floride vyzdvihnúť zásielku – živého slona – a v časovom limite troch dní ho dopraviť do Texasu. Odmena? 40-tisíc dolárov. Je jasné, že Bandita neváha ani minútu a Cledus sa tiež nedá dlho prehovárať. Je jasné, že cestu skomplikuje nafučaný šerif Buford T. Justice (Jackie Gleason)... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • V dobe premiéry filmu mal Burt Reynolds záujem stvárniť hlavnú úlohu Banditu aj v ďalšom pokračovaní, no nakoniec si v trojke (1983) strihol iba cameo. (m.a.t.o.)
  • Rozpočet filmu bol 17 miliónov dolárov, čo je približne sedem krát viac ako bol rozpočet pôvodného filmu Poliš a bandita (1977). (m.a.t.o.)
  • V tomto filme vymenil Cledus (Jerry Reed) svoj čierno-zlatý ťahač Kenworth W900 z prvej časti za strieborno-modrý GMC General. (m.a.t.o.)
  • Veľká časť filmu sa natáčala na ranči Burta Reynoldsa v Jupiteri na Floride a v severnej časti okresu Palm Beach na Floride. (m.a.t.o.)
  • Scény s Jackie Gleasonom boli natočené ako prvé, pretože bol chorý a chcel prácu na filme dokončiť čo najskôr. Vo filme zahral hneď tri postavy: Buforda T. Justice, Gaylorda Justice a Reginalda Van Justice. (m.a.t.o.)
  • Pontiac Trans-Am v prvom filme mal motor V8 s objemom 6,6 litera. Trans-Am v tomto filme mal motor V8 4,9 litra a bol prepĺňaný turbodúchadlom. (m.a.t.o.)
  • Vodiči - kaskadéri sa sťažovali, že nový Pontiac Trans-Am Turbo nemá taký výkon, a tým pádom aj zrýchlenie ako by potrebovali pre natočenie niektorých scén. Preto bol do vozidla dodatočne nainštalovaný Nitro Oxide Systems, ktorý krátkodobo dokázal zvýšiť výkon motora až o 35 %. (m.a.t.o.)
  • Ve filmu zazní jméno Arnold Schwarzenegger. Bandita (Burt Reynolds) docvičí tlaky v lehu na lavici, vstane, popojde, udělá ramena a řekne: „I got to quit this soon... or I'm gonna end up looking like Arnold Schwarzenegger.“ Dalo by se to přeložit jako „Musím přestat... nebo budu vypadat jak Arnold Schwarzenegger.“ (Rominator)
  • Kaskadér Gary Davis předvedl v tomto filmu nejdelší automobilový (filmový) skok. V rychlosti 128 km/h se za volantem plymouthu vznesl z rampy a doletěl do dálky 49,6 m. Přistál v pořádku. (JohnO.O)

Reklama

Reklama