Reklama

Reklama

V štáte Georgia vládne prohibícia, čo využijú dvaja zazobaní chlapíci, Veľký a Malý Enos (Pat McCormick, Paul Williams), najmú si šoféra prezývaného Bandita (Burt Reynolds), aby previezol z Texasu do Georgie náklad 400 kartónov piva, a to do 28 hodín. Na túto prácu však musia byť dvaja, a tak si Bandita vezme na pomoc svojho kamaráta Cledusa (Jerry Reed) a jeho nákladné auto. Cledus riadi kamión a Bandita mu „čistí“ cestu od policajtov v čiernom kabriolete Pontiac Trans-Am... Spiatočnú cestu im však skomplikuje Carrie (Sally Fieldová), mladá žena v svadobných šatách, ktorá ušla priamo zo svadobného obradu, pretože si odmietla vziať syna Juniora (Mike Henry) miestneho nafučaného šerifa Buforda T. Justicea (George Reynolds). A presne v tomto okamihu sa začína neuveriteľná naháňačka... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (68)

Derek 

všetky recenzie používateľa

popularita burta reynoldsa v juznych statoch v amerike bola tak obrovska ze dokazala smokeyho a bandita vytlacit az na druhe miesto najuspesnejsich filmov roku (za STAR WARS proti ktorym nikdo nemal sancu). dnes je to uz trocha zostarnuta banjo odrhovacka ktora tazi hlavne zo sarmu burta (ktory ho ma na rozdavanie a dost sa podoba na pedra pascala) a roznych buraciek ktore i ked nie su nejako velkolepe, je ich stale dost. humor ma hlavne obstaravat texasky serif banditovy na stope (s jeho asi postihnutym synom), ale az na jednu hlasku som sa prilis nenasmial (Soon as I get home, first thing I'm gonna do is punch yo mamma in da mouth!)... ()

D.I.G 

všetky recenzie používateľa

Frajerský bandita-popstar( obdoba dnešných celebrít ) na ešte frajerskejšom čiernom Firebirde rozráža drevené ploty aby unikol dvom svojským šerifom. Hláškovanie, akcia, mimoriadne sympatický Reynolds a ohromná atmosféra divokého západu ( momentálne ne) moderných kovbojov. Ukážkový starý akčný film. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

"Jezdim z místa na místo a dělam co mi jde nejlíp. A co to je? Frajeřina" Naprostá šílenost (v tom dobrém - lehce nadprůměrném smyslu) napěchovaná vtipem (skvělý dabing), honičkami, bouračkami a frajersky frajerským Reynoldsem s tradičním knírkem, "zvonáčema" a červenou cowboy košili s rozhalenkou.-) ()

Voxel 

všetky recenzie používateľa

Tohle je jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství. Frajer Burt Reynolds dává na prdel policajtům z amerických vidlákovů, aby odlákal pozornost od kamaráda pašujícího plnej truck chlastu. Spousta automobilových honiček, svižný děj, celý film se odehrává na silnicích a je to i dost vtipné (především postava cholerického šerifa je dokonalá). Nedávno jsem to viděl na tv prima a úplně mě pohoršil nový dabing - zmizely vulgarismy a většina hlášek přestala být vtipná - děs hrůza. ()

Logout 

všetky recenzie používateľa

Druhý nejúspěšnější film roku 1977 v USA po legendárních Star Wars. Tento fakt zde často budí údiv, jenže to máte tak: Je to úplně stejná pohádka jako Hvězdné války, jen se neodehrává kdysi dávno v předaleké galaxii, ale v tehdejším "teď a tady" - ve světě, v němž ropná krize vynutila dálniční omezení rychlosti na 55 mph a nezávislí kamioňáci placení od ujeté míle zápasili o přežití. Proto se domlouvali pomocí CB vysílaček (tehdy zrovna na vrcholu své popularity, už jsem to psal i u filmu Konvoj - vysílaly tehdy miliony američanů včetně první dámy) - dávali si echo o tom, kde se měří ("Kojak with a Kodak") a organizovali konvoje v nichž ten první ("front door") a poslední ("back door") dával pozor neblíží-li se policajti ("smokies", "bears") a společně se snažili tu dobu nějak přežít. Hollywood zareagoval a mezi lety 1975 a 1980 se tato tématika objevila v řadě filmů a každý se samozřejmě rád šel podívat, jak se snaží s nadsázkou stejné věci přežít hrdinové na stříbrném plátně. Star Wars svoji nadčasovost neztratily, kamioňácké vysílačkové filmy už dnes zaujmou jen ty, kdo historii znají. U mě jasných 5*. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (22)

  • V čase, keď Hal Needham ešte len písal scenár, obsadil do úlohy Banditu Jerryho Reeda. Neskôr si však scenár prečítal Burt Reynolds a trval na tom, že Banditu chce hrať on. Needham mu vyhovel a Reeda preobsadil do úlohy Cledusa. (m.a.t.o.)
  • Ronnie Gay, Lamar Jackson a Quinnon Sheffield hrali dôstojníkov štátnej polície v Georgii. V období natáčania nimi naozaj boli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama