Reklama

Reklama

Bean: Najväčšia filmová katastrofa

  • Česko Mr. Bean: Největší filmová katastrofa (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Správna rada Kráľovskej národnej galérie by sa rada zbavila neschopného Mr. Beana (Rowan Atkinson). Keďže ho nemôžu prepustiť, rozhodnú sa ho vyslať do Spojených štátov ako experta, ktorý má vypomáhať kolegom z Griersonovej galérie s prípravou veľkolepej vernisáže, kde sa má predstaviť slávny obraz známy pod menom Whislerova matka! Ten sa po rokoch vrátil do Ameriky vďaka ušľachtilosti generála Newtona (Burt Reynolds). Svojrázny chlapík spôsobí rozruch už v lietadle - s vreckom na zvracanie - a jeho vstup na americkú pôdu je tiež značne svojrázny. Ochranka ho totiž považuje za teroristu a chce ho zadržať! Bean sa tak po prvý raz stretne s poručíkom Brutusom (Richard Gant), ale aj kurátorom Griersonovej galérie Davidom Langleym (Peter MacNicol), ktorý jeho neobvyklé správanie pripisuje jeho genialite. Langley Beana odvezie k sebe domov a predstaví ho manželke Alison (Pamela Reed), dospievajúcej dcére Jennifer (Tricia Vessey) a dvanásťročnému Kevinovi (Andrew Lawrence). Alison nemá pre Beanove kúsky pochopenie a dá manželovi ultimátum: buď dostane Beana z domu, alebo sa ona počas jeho pobytu v Los Angeles odsťahuje! Langley sprevádza Beana mestom, ten však nechce vidieť žiadne galérie, ale zábavný park, kde pochopiteľne spôsobí katastrofu a opäť sa ocitne na polícii... Ešte horšie je to v galérii, kde Bean zostane len chvíľu sám pred už spomínaným vzácnym obrazom - stačí jediné kýchnutie a cenný obraz je navždy zničený... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (427)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Jsou to vlastně hlavně jednotlivé gagy, které jsou a tom nejvtipnější, ale pořád na tom byly lépe ty gagy televizní. Neříkám, že to není vtipné, ale když tohle člověk vidí častěji, celkem se to omrzí. Tohle se mi stalo, když jsem to viděl snad už potřetí. Je to fajn, ale výjimečná tahle komedie prostě není. ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Film s Beanem sice nedosahuje kvalit seriálu ale je to stále klasický pan Fazole jak ho známe a zábava je to opravdu poctivá. Najdeme tu několik scén, které jsme viděli už v sriálu, ale stejně se jim zasmějeme. A nové vtipy fungují více než dobře. Rowan Atkinson má prostě dokonalej ksicht a směju se mu hned, jak ho vidím. Ta akce s obrazem patří k nejlepším momentům filmu a Bean i dost překvapí svou schopností. Situace, které se můžou stát jenom jemu holt opět nezklamaly a já se fakt nádherně bavil. Mnohem lepší než pozdější Prázdniny pana Beana. ()

Reklama

ivishka 

všetky recenzie používateľa

Seriál s Beanem je fajn hlavně v originále s titulky, protože se člověk pobaví u originálního funění a xichtění hlavního herce Rowana Atkinsona. Bohužel vše má své meze a dokonce i Bean občas omrzí. Totiž anglický humor je jedinečný a většinou vtipný i pro české publikum...ovšem pokud dají stejné scénky i do velkého filmu a s pochybnou zápletkou pak nemůžou čekat nic jiného než šílený průměr. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

6 / 10 Kiež by každá komédia bola aspoň tak vtipná ako táto. Neviem si pomôcť, ale mne sa tento film ľúbil a nasmial som sa až-až. Áno, priznávam, je to očividný pokus ľahko zarobiť ďalšie peniaze na Beanovej popularite, no teraz sa na to aspoň dá pozerať a fakt, že príbeh je úbohý ako Kuvajtský krasokorčuliarsky tím, na tom nič nemení. Atkinson dokazuje, že je pán komik, a Peter MacNicol neurazí. Tri * však dávam so vztýčeným ukazovákom a prísnym výrazom na tvári, pretože nemám rád, keď sa nás producenti za každú cenu snažia ogabať aj o tom málo peňazí čo máme. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Mr. Bean v televizi = absolutní špička televizního humoru. Mr. Bean v kině = rádoby vtipná rodinná komedie. Ne, to jsem nenapsal zcela přesně. Ono to sice je vtipné, ale tak nějak jinak. Některé scény jsou obšlehnuté z TV Beana a přesto se jim člověk zasměje znovu. Jiné jsou nové, originální a - slabé. Hold není to ten starý dobrý Bean. Ale přesto je tady pár výborných scének (Bean jako doktor v nemocnici, Bean poprskal obraz a snaží se jej zachránit apod.), kterým se člověk zasměje, i když se mu zbytek filmu třeba nelíbí. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (24)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 45,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 251,2 milionu (z toho 28,4 mil. v hrdinově domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama