Reklama

Reklama

Milý Frankie

všetky plagáty
Trailer

Lizzie Morrison sa so svojim deväťročným hluchým synom Frankiem často sťahuje, je totiž na úteku pred svojim násilníckym bývalým manželom. Syna však necháva žiť v presvedčení, že jeho otec je skvelý a nežije s nimi preto, že sa ako námorník plaví po svete na zaoceánskej lodi Accra. Ilúziu udržiava prostredníctvom dopisov, ktoré chlapcovi píše v jeho mene a popisuje v nich fiktívne dobrodružstvá v exotických krajinách. Situácia sa však skomplikuje, keď v prístavnom meste, v ktorom Lizzie so synom žije, skutočne pristane loď s menom Accra. Aby ušetrila syna od veľkého sklamania, Lizzie sa v panike rozhodne najať nejakého muža, ktorý by bol ochotný na krátky čas rolu otca zahrať. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (124)

standsiller 

všetky recenzie používateľa

Citlivý a pomerne jednoduchý námet smú byť zárukou oddychu, no i mnohokrát dokáže predčiť svoje očakávania . Značne bolo cítiť, že tento film bol plánovaný ako krátkometrážny. Pripadalo mi to mnohokrát zbytočne naťahované a stávalo sa, že herecké výkony boli viac umelé, ako mali byť. Dával som si na to pozor, pretože zasadená zápletka potrebovala istú mieru "strohosti" , no tu sa to vymklo z rúk. Ako film na oddychový večer keď človek nemá v potrebe opúšťať svoju chvíľku depresie a chce si dožičiť istú dávku nostalgie je to fajn, no nepovedal som si, že by som si to dal ešte raz. ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Dear Frankie je oslovení, jímž začínají dopisy otce hluchému synovi, které ovšem píše matka, aby syna nezbavila snů a iluzí. Z násilníka udělala námořníka plavícího se modrými dálkami a ze syna hrdého fandu, který si plavbu otcovy lodi vlaječkuje na mapě přes celou stěnu, a nedomyslela, že jednou ... Laskavý film o lidech, kterým na sobě záleží, má něco z Lasse Hallstroma, podobnou poetiku a schopnost pohladit. ()

Reklama

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Presne kvôli takýmto filmom milujem európske a obzvlášť britské filmy. Krásny obyčajný príbeh o obyčajných ľuďoch a o klamstvách, ktoré nás vždy dobehnú, nech sme akokoľvek dobrý klamári a že deti sú oveľa múdrejšie, ako by sa nám na prvý pohľad mohlo zdať. Nádherný herecký výkon malého predstaviteľa Frankieho a minimalizmus Geralda Butlera sú pre mňa skutočne výnimočné. Krásny, romantický a úprimný...taký je tento film. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Sociálna britská dráma reznutá klasickou melodrámou, ktorá postupom času stále viac preberá žánrovú nadvládu. Pomerne originálny nápad ospravedlňuje jasne predvídateľný dej. Takže jeden vačší problém mám iba s vyznením tohoto malého filmíku, keď som si nebol istý autenticitou reakcie Frankieho na danú situáciu. Ale povedzme, že je silne empatický. Milý Frankie mohol riešiť viacero morálnych dilemat, ale iba sa o ne obtiera a postupom času sa sústredí viac na spomenutú melodrámu, čiže mieri viac na ženské publikum, ktoré môže stále snívať o príchode Gerarda Butlera do ich zapadákova. Úloha Lizzie mohla pomôcť Emily Mortimer k nejakým cenám (možno aj hej, nič som o tom ale nepočul), na to by ale musel byť Frankie silnejším filmom. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Ale prečo nie, dám štyri hviezdy aj keď nie som žena, pre ktoré je vraj film určený. Príbeh sa po celý film vyvíja, postupne odhaľuje motivácie divákovi a na konci vytiahne veľké prekvapenie. To ma dostalo, a tak môže mať film aj dohru, ale iba v mysli diváka, čo je tiež sympatické, že neprichádza zbytočný sladký koniec. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (5)

  • Frankie (Jack McElhone) s matkou a otcem (Gerard Butler) jdou na procházku a sedají si do trávy. Matka však má mokrá kolena ještě než si klekne. (Girlofheaven)
  • Film se natáčel ve Skotsku. (SONY_)
  • Gerard Butler původně scénář k filmu po přečtení prvních sedmi stran odložil. O roli projevil zájem až poté, co ho jeho kamarád a casting director přesvědčil k přečtení. (Ajka1)

Reklama

Reklama