Reklama

Reklama

Poprava

  • Česko Poprava (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis (Joaquin Phoenix), Sheriff (Vince Vaughn) a Tony (David Conrad) sú priatelia, ktorí spoločne trávia svoje prázdniny v Malajzii. Nikto z nich netuší, ako veľmi tento výlet zmení ich životy. Prázdniny sa končia, a tak Sheriff s Tonym odchádzajú späť do Ameriky. Lewis sa do Malajzie zamiloval a zostáva tu žiť. Toto rozhodnutie sa mu však stane osudným. Miestna polície totiž pri hľadaní ukradnutého bicykla nachádza v dome, kde všetci traja bývali, veľké množstvo hašiša. Lewisa uväznia a následne odsúdia na trest smrti. Až keď najvyšší súd odmietne jeho žiadosť o milosť, Lewis prezradí právničke Beth (Anne Hecheová), že do jeho prehrešku sú zapletení i jeho dvaja priatelia, ktorí by mu mohli pomôcť. Po dvoch rokoch sa Sheriff a Tony dozvedia krutú pravdu. Mladíkom zostáva osem dní na to, aby sa rozhodli, či vezmú časť viny na seba a zachránia tak život svojmu kamarátovi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Spousta keců, mále Malajsie. Spousta ameriky, málo Malajsie a to je to tak krásná země, aspon podle začátku. Borci to trošku přepálili s nákupem a na prázdniny si ve 3 lidech koupili 100 kg hašiše, což je teda po čertech hodně. Takže to nebyli klasický pašeráci, ale jen užívači. Ale ani to jim moc nepomohlo. Kdyby se to půl na půl odejrávalo v americe a Malajsii, byl bych mnohem spokojenější. Takle je to průměrnej film se 100 kg hašiše :o) ()

aluna 

všetky recenzie používateľa

Opravdu musí vždycky vyletět ptáček, aby se jeden dočkal spravedlnosti nebo se v člověku dohrabal svědomí? To platí jak pro nenasytný média, který mají tendenci se představovat coby nadřazená rasa Spojených států, zatímco sami historický destinace, původní kulturou vlastní země počínaje, pro pouhý prachy bezostyšně drancují, tak i pro to nejblbější poselství filmu - že dokud nezasunete (ruku do nohávu), svědomí vůbec nemá cenu hledat. Co to sakra má bejt?! Jsou filmy, kde má romantická linka svý opodstatnění, tady, především pro svoje morální poselství, sráží všechno dříve vyřčený, čímž nechá celou věc vyšumět jak 3 dny bouchnutej sekt! To mě na tom naštvalo vedle několika Hollywoodskejch projevů fakt NEJVÍC, což je s přihlédnutím k ději filmu dost na pováženou. Naštvali mě nehorázně, leč přesto po jedný hvězdě za úžasnýho Joaquina, Vaughna, Heche a za moje svědomí, který budu zítra vybírat z koše. ()

Reklama

Aky 

všetky recenzie používateľa

Perfektně vytvořená mezní situace, která umožňuje bezmála dvě hodiny balancovat mezi základními etickými imperativy. Člověk je zcela vtažen do děje, nemůže se ubránit otázkám: a jak bych se teď zachoval já? Navíc při každém zvratu v postojích všech protagonistů musí uznat: ano, ten člověk jedná logicky, pochopitelně, akceptovatelně. Opravdu zážitek. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa mi taktiež dokonale vyhýbal, som zmeškal na ČT pred pár mesiacmi, ale premiéru na STV som si nenechal újsť. Je škoda, že doteraz tento pozoruhodný film nikto na DVD nevydal. Ešte v 3/4 filmu som mal pocit, že pozerám typický hollywoodsky film, akých som videl stovky a po návrate V.Vaughna do súdnej siene som už začal krútiť hlavou, ale netušil som, že to ešte nie je koniec. Koniec bol nečakaný a pridalo to na hĺbke a význame všetkému, čo záveru predchádzalo. Scén z J.Phoenixom nie je mnoho, ale vždy keď sa objavil, nabral film na neskutočnej sile a pôsobivosti. Phoenix má v sebe neuveriteľný herecký talent a emócie, ktoré rozdáva vás musia strhnúť. Keby mal film v prostrednej časti pár scén s Phoenixom navyše, neváhal by som aj s plným hodnotením. Nakoniec štyri, ale s čistým svedomím. Film 80%. ()

Arius 

všetky recenzie používateľa

Poprava mozno chcela vyzniet profesionalne a filmovo zdatne no Rubenov pribeh mal mnoho dier a vlastne vsetko sa tocilo len o jednej zalezitosti cim pribeh vyznieval dokonca i trapne a naivne. Povedal by som ze tento celovecerak je do velkej miery nakazeny neprofesionalitou a nudou.Nebudem to tu uz nijak obzvlast rozpisovat vsetko co byste mali zistit okrem danych poznatkov najdete v ukazke. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama