Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemohli vzít do svých rukou jen pořádek... museli vzít všechno. Charlie Lucky Luciano, Meyer Lansky, Benjamin Bugsy Siegel to všechno jsou jména známá z první poloviny 20-tého století, zlatého věku organizovaného zločinu. Děj filmu Gangsteři začíná v roce 1917 v italské čtvrti New Yorku a zobrazuje vývoj čtveřice mladých chlapců - Luciana, Lanského, Siegela a Frankieho Costella - od pouličních zlodějů až po obávané šéfy organizovaného zločinu. Aby se ale dostali na samý vrchol, musí se zbavit dvou nebezpečných protivníků, proti sobe stojících a věčně válku vyvolávajících donů Faranzana a Masseria. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (40)

Thomassi 

všetky recenzie používateľa

Skutečný příběh mafiánského bosse Charliho Lucky Luciana, který se odehrává v jeho vrcholném období 20. let minulého století. Charlie a jeho přátelé se postupně z pouličních zlodějíčků vypracují na nejvyšší místa organizovaného zločinu v New Yorku. A musím říct, že hodnocení 62% tomuto filmu vůbec nesluší. Co víc si přát od mafiánskýho filmu než to, co jsem viděl zde. Krásně je zde vidět to vyhrabání ze sraček až do nebeských výšin, barové tanačnice, přestřelky se samopalem Thompson s bubnovým zásobníkem, který je znakem všech mafiánů, spiklenectví apod. Není to dokonalej film, ale jako příběh o jednom z nejznámějších gangsterů to funguje výtečně. Christian Slater byl dobrej a zbytku herců role padly. Nejvíc se mi ale líbil Richard Grieco, správný to mafián. Veliká spokojenost. ()

Lefty86 

všetky recenzie používateľa

Přemýšlel jsem nad 1* nebo 2*, dám dvě protože to není nijak hroznej film, ale hrozně mi vadily nepřesnosti v "historii" téhle party. Vzali prostě jména a obal známých mafiánů a z Hollywoodštili je. Maranzano se tu jmenuje Faranzano, Místo pobodán a zastřelen tu je vyhozen z okna, Lucianovi žádnou přítelkyni nezabili pokud známo a nemstil se. Taky začátek kdy Faranzano ošmatlával Luckyho matku :-/ Některé scény byli inspirovány pravdou, ale jinak je to podivná slátanina. Gangster Luciánova formátu by jistě "zasloužil" pořádný snímek o jeho životě, viděl bych to na 3 hodinový epos, stejně tak Al Capone, kterému velkofilm chybí. Jistě, nebyli to lidi, kteří by zasloužily náš obdiv ale jejich příběhy svým zvráceným způsobem fascinují hromadu z nás a takový 100% ( i když smyšlený ) Kmotr je příběh mafiána jako z partesu, Goodfellas, Donnie Brasco, Carlitova cesta, to jsou gangsterky jak se patří, i Valachiho svědectví je film který stojí za pozornost a je tam právě Lucky Luciano vyobrazen nejlépe co jsem zatím viděl, Slater se na něj zrovna nehodí. 38% ()

Reklama

zdenotvor 

všetky recenzie používateľa

Aj keď je absencia majstrov gansteriek ako je De Niro,Pesci,Pacino a pod. citelná,napriek tomu si gangstri udržiavajú svoju kvalitu,atmosféru,tempo a stoja za to aby sa na nich človek pozrel. Ja osobne si tento film rád pripomínam a s nadšním si ho vždy púšťam znovu. Christian Slater sa svojej role zmocnil najlepšie ako sa dalo a jeho kumpáni boli tiž všetci uveritelní. Na 5* to nieje, to by som ukrivdil kvalitnejšie snímky,ale rozhodne film stojí za to. ()

jondoe 

všetky recenzie používateľa

Mafianske filmy su mojim najoblubenejsim zanrom co sa filmu tyka a hlavne tie z prostredia talianskej mafie, ked bola v amerike prohibicia. Film gangstri sa kostrou pribehu opiera o zacinajucu karieru Chrlieho '' Luckyho " Luciana a jeho dlhodobych priatelov. Aj ked sa tento film neda porovnat z Mafianmi alebo z Krstnym Otcom, bude pre vacsinu fanusikov tohto zanru urcite prijemnym potesenim a som si isty, ze sa bude takmer kazdemu pacit. Skvele zachytena atmosfera a hudba ma celkom lahko vtiahli do atmosfery tridciatych rokov a vykon Christiana Slatera povazujem za najlepsi v celej jeho kariere. Anthony Quinn takisto potesil, ale aj ostatny herci boli dobre vybraty a celkom dobre aj hrali. Som trosku prekvapeny z nizkeho hodnotenia na csfd. Myslim si ze tento film by si zasluzil byt v cervenej farbe. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tento podarený snímok je vlastne autobiografia trojice známych gangstrov. Boli členmi zoskupenia mladých taliansko - amerických a židovských gangstrov "The Young Turks". Na filme najviac oceňujem, že je natočený pomerne podľa skutočných udalostí, aj keď čiastočne aj skreslených. Obsadenie je na film druhej kategórie veľmi dobré. Osvedčení predstavitelia typov z gangsterského podsvetia. Veľmi podarený film o mafií a skvelé obsadenie, dej je plný dynamiky a nie je to strata času. Surovým ale pravdivým spôsobom nás prevedie životom na ulici. Solídna gangsterka a tie ja môžem. Hudba pôsobivo podfarbuje dramatické scény. Anthony Quinn vo svojej pre mňa snáď najsympatickejšej životnej roli. Veľmi podarená gangsterka zo starých čias. A hlavne veľmi dobré kvalitné herecké obsadenie. Christian Slater v hlavnej úlohe odviedol dobrú prácu a skvele hrá aj Costas Mandylor. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Snímka sa nakrúcala pod pracovným názvom Gangsters. (Sufferer)
  • Film se natáčel v Pasadeně a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama