Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Adaptácia klasickej literárnej predlohy Victora Huga.  Jean Valjean sa dostal na galeje kvôli tomu, že ukradol chlieb, aby nasýtil svoju hladujúcu rodinu. Kvôli neúspešným pokusom o útek sa napokon na slobodu dostal až po dvadsiatich rokoch ako skutočný zločinec, ktorý bez rozpakov klamal a kradol. Vďaka dobrote starého biskupa napokon našiel v sebe silu zmeniť svoj osud a stal sa z neho vážený starosta mestečka Vigau. Nanešťastie sa novým veliteľom miestnej polície stane inšpektor Javert, ktorý Valjeana pozná z galejí. (STV)

(viac)

Recenzie (245)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Nie som síce veľký fanúšik predlohy, keďže pôsobí kostrbato a umelo, ale toto spracovanie je to najlepšie, čo som mal možnosť vidieť, a dokáže do istej miery obrusovať ostré hrany Huhovej predlohy (možno pre niekoho nesprávne učinené drobné zmeny). Ťaží predovšetkým z výbornej atmosféry, dobrého spracovania historickej doby, príjemným starosvetským cítením a kvalitným obsadením na čele s Neesonom - a hoci ten možno ako jediný nevyzerá vôbec ako Francúz - dobre sa hodí aj do občasných akčných scén a v tvári sa mu verne zračí ťažko skúšaný osud. Chybičky, skokovitosti či naťahovačky sa nájdu, ale tie všetky patria predlohe, nie spracovaniu. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,096,321Tržby Celosvetovo $14,600,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,324,586 //počet predaných kusov 440,413║ Milé prekvapenie, kde príbeh v podstate je v niekoľkých etapách stále schématicky rovnaký(skrývanie pod inou totožnosťou-vypatránie-újdenie-skrývanie-...) ale herecký koncert Liam Neeson vs. Geoffrey Rush plus niekoľkých dobre zahraných vedľajších postáv z neho robí krásny napínavý herecký koncert, kde predloha Victora Huga úžasne vynikne. /90%/ ()

Reklama

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Není to naprosto věrná adaptace do posledních a nejmenších detailů, ale kvalitou podlě mě patří mezi to nejlepší. Liam Neeson perfektně hraje svého Jean Valjaena a Geoffrey Rush je mu dostatečným soupeřem. Mladičká Uma Thurman a Claire Danes jako hvězdičky zítřka vůbec nezklamou, i když na plátně nestráví moc času. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Málokedy sa stretnete s tak predvídateľným filmom, kde každý pohľad, každý skutok Vám prezradí čo príde s nasledujúcou scénou. Na pohľad televízna produkcia tomu nepridá (revolúcia trpí najviac) a film poteší iba dobrým obsadením zásadných rolí. Neviem ako je to s predlohou Victora Huga či bola rovnako naivná (postava Jeana Valjeana je stelesnením dobra), hlúpučká (ostro sledovaný revolucionár sa potajme stretáva s jeho dcérou) a nelogická (komisárovo chlapské gesto). Tu to prekypovalo situáciami, kde sa Vám chcelo kričať po hlavných protagonistoch a ich úprimných skutkoch, ktoré možno uľavili ich svedomí, svetu nepriniesli zhola nič. Veď len hlavná postava a jej priznanie sa súdu nedáva vôbec žiadny zmysel. Dnes uznávaný starosta s trestnou minulosťou sa rozhodne pre záchranu jedného pomäteného prosťáčika udať a tým zbaviť svojho vysokého postavenia, popri čom by na jeho poste mohol pomôcť stovkám iným ľuďom a pokračovať v splácaní dlhu spoločnosti v roli Matky Terezy akú si zvolil. Nie, on sa musí priznať a vydať do role vyhnanca. A čo tí Bedári, kto to vlastne boli ?? Dej sa im akosi nevenoval. Svoje publikum si film ale nájde, vidím to najmä v starších ročníkoch, ktoré vyrastalo na Angelike a podobných typoch. Tí v ňom objavia istý druh klasiky, teda myslím, že by moja starká mala z Bedárov veľkú radosť. ()

CarloRizzi 

všetky recenzie používateľa

Tuhle verzi si už v životě nepustím, protože nemíním koukat na Ubožáka Liama Neesona, jak řve na každého a mlátí lidi hlava nehlava, jestli to mělo dodat nějaký excelentní herecký výkon, tak u mě teda ne. Rozhodně se podívejte na starší filmy  z roku 1958  s Jeanem Gabinem nebo 1982  s Linem Venturou..Dokonce i televizní britská tvorba z  roku 1978 v podání Richarda Jordana byla mnohem lepší než z roku 1998 v hlavní roli Liama Neesona. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (11)

  • Film Bídníci se v České republice natáčel roku 1997, mimo jiné i na zámku z 18.století Dobříš. (Lynette)
  • Filmaři rovněž natáčeli na Hradčanském náměstí v Praze, v zámku Trója, na hradě Rabí, v Kutné Hoře, Žatci a Vrbnu, které sloužilo jako francouzské městečko, kde působí starosta Jean Valjean (Liam Neeson). (Lynette)
  • Při natáčení v Žatci došlo k omylu při přípravě scény s výbuchem. Nečekaně velká detonace rozbila všechna okna v ulici. (jenik71)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené