Reklama

Reklama

Snímka Shrek 2 posiela Shreka, Oslíka a princeznú Fionu za novými dobrodružstvami, v sprievode zábavných rozprávkových bytostí. Shrek, po boji s dračicou, ktorej z tlamy šľahali plamene, a zlým lordom Farquaadom, nad ktorým v súboji vyhral ruku princeznej Fiony, teraz čelí najhoršiemu nepriateľovi zo všetkých – Fioniným príbuzným. Shrek a princezná Fiona sa vracajú zo svadobnej cesty domov a tam nachádzajú pozvanie na návštevu Fioniných rodičov – kráľa Harolda a kráľovnej Lillian, ktorí panujú v Kráľovstve za siedmimi horami. Mladomanželia sa rozhodnú ich navštíviť a odchádzajú spolu s verným Oslíkom. Všetci obyvatelia kráľovstva v napätí a s radosťou v srdci očakávajú návrat princeznej a jej rodičia sú zvedaví na svoju dcéru a jej princa, ktorého privedie. Lenže nikto ich neupozornil na to, aký vzhľad má ich nový zať, ani na to, ako sa, povedzme, zmenila ich dcéra... Priam k nepoznaniu! Shrek a Fiona netušia, že svojou svadbou zmarili veľkolepé rodičovské plány, ktoré sa týkali dcérinej budúcnosti. Teraz musí kráľ získať podporu mocnej rozprávkovej Víly Kmotričky, princa zvaného Krasoň a slávneho zabijaka zlobrov Kocúra v čižmách, aby sa mohla naplniť očakávaná fráza „a žili spolu šťastne až do smrti“. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (713)

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Až pri zelenáčovi no.2 si na stupnici od 1 do 10 (kde 10 zastáva peklo pekelné) viem s klídkom určiť intenzitu generálnej neznášanlivosti dabingových devalvácií. Jedná sa o číslo 8, pri ktorom musím poznamenať, že 9 patrí priamoúmernému, podradne-afektovanému nahovoreniu Argentínskych telenoviel a 10 oneskorenému, poľsky-otupujúcemu prekladu starých erotických nepodarkov z talianskej kuchyne. Nie, až taká pohroma to neni, rapídne zníženie pôžitku však, áno. Preto toľko rozhorčenia, preto poznačenie hodnotenia. Neteší ma to a preto si dávam otitulkovanú rundu číslo dva a hľa, ona píše. Priam ma opíja-hefty, citácie, zosmiešnenia-každá zložka má neporovnateľne silnejšie grády, každá vyniká nápadom nezahoditeľným. Uvediem to teda na pravú mieru, po zmene znenia, Shrek 2 je takmer rovnocenným, určite divokejším, ale aj menej prekvapujúcim pokračovateľom úspešného štartéra a zaslúži si šedivú štvorečku. Čo by za ňu dal ten naivný následník… ()

2Pac 

všetky recenzie používateľa

Davam plny pocet bodov aj napriek tomu, ze to je "iba" dvojka. Tvorcom sa totiz podarilo vytvorit nadherne "volne" pokracovanie jednicky. Napchali sem tolko coolovych hlasok a skvelych gagov, az som mal pocit, ze v jednicke ich bolo menej. Jednoduchy, ale vystizny komentar k Shrekovi 2 by mal zniet asi takto: Zabava a romantika opat 100% zarucene ! ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Důstojné pokračování předchůdce. Zůstanu u stejného hodnocení. Sice tady není moc co vytknout. Vtípky, animace, postavy, dokonce i slušný děj. Vše je OK. Ale mému zážitku na kvalitě možná ubírá český dabing, který mi i přesto stále přijde velmi zdařilý. Přes * * * se však nedostanu. Pár nudných segmentů tu stále je. Zkrátka povedený animák, ale znám i lepší. ()

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Trochu podivná pohádka. Pro děti určitě nevhodné a povětšinou zcela nepochopitelné a pro dospělé zase až příliš nesmyslné. Pokusím-li se na Shreka dívat jenom jako na zábavu, obsahuje dost vydařených míst, z nichž mě nejvíce rozesmála Pinocchiova variace na Toma Cruise. Bohužel každý druhý vtípek je hluchý, ne-li na či za hranicí trapnosti. Místa, která alespoň snad chějí být romantická, jsou ale úplně zbytečná a nijak zajímavá; neříkám, že by byla horší než v konkurenčních hraných snímcích. Zamyslím-li se trochu nad scénářem, několika zápletkami nebo dějovým spádem, nemohu než konstatovat, že se tu zoufale mlátí prázdná sláma a hlavní dějová zápletka je navařená a zprstuvycucaná nad jakoukoli snesitelnou míru. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

9 / 10 Inteligentné, zábavné a pútavé pre deti i dospelých. To platí pre oba diely Shreka bez výnimky, no mňa osobne chytil tento druhý diel ešte o niečo viac. Už samotná zápletka, návšteva svokrovcov, je perfektný nápad a dáva celému filmu o dvoch zelených zlobroch trochu ľudskejší rozmer. Bravó, Dreamworks, bravó, nech Pixaru nestúpne sláva do hlavy! ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (47)

  • Během prvního promítacího víkendu (21. – 23. 5.) se film postaral o druhý nejlepší víkendový výdělek všech dob, když se se sumou 108 milionů amerických dolarů zařadil za prvního Spider-Mana (2002) se 114,8 miliony. Shrek 2 se promítal už od středy, takže celková suma za první víkend v severoamerických kinech byla o 20,9 milionů vyšší. Zelený hrdina se rovněž stal držitelem nejvyššího "otevíráku" pro animovaný film, protože porazil loňský hit Hledá se Nemo (2003) a jeho 70,3 milionový debut. Během druhého, zeleného víkendu návštěvníci kin dokonce zanechali v pokladnách o 2 miliony víc, než Nemo získal v prvním. (imro)
  • Dabér Mike Myers, který v původním znění namluvil Shreka, si za tento díl vydělal solidních 10 milionů amerických dolarů (v té době 265,98 milionů Kč). Za předchozí díl (2001) dostal 3 miliony amerických dolarů (116,45 milionů Kč) a za třetí (2007) a čtvrtý díl (2010) 15 milionů amerických dolarů (395,7 milionů Kč). (duklak2)

Súvisiace novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (viac)

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Reklama

Reklama