Reklama

Reklama

Voľby prezidenta 2024 - Predvolebná superdebata

(relácia)
  • Slovensko Voľby prezidenta 2024 - diskusia
všetky plagáty

Obsahy(1)

Moderovaná diskusia s kandidátmi na prezidenta SR o ich predstavách o výkone mandátu a uplatňovaní právomocí prezidenta SR aj v kontexte aktuálnej politickej situácie a vývoja v zahraničí. (RTVS)

Recenzie (3)

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Správa o stave republiky. Jedna z mnohých. Posledná debata pred prvým kolom prezidentských volieb na Slovensku v roku 2024. Desať kandidátov. Jeden z nich v debate zo súboja o prezidentský palác odstúpil. Štyria kandidáti, ktorí spochybňujú naše ukotvenie na Západe a v jeho politicko-obranných štruktúrach. "Podržtaška" mafiánskych pánov. Igor Matovič, ktorý ani prezidentom byť nechce. Vrtkavý kandidát maďarskej menšiny. Dvaja príčetní kandidáti, ktorí však nemajú šancu na solídnejší výsledok. A diplomat v okuliaroch – najväčší súper mafiánskej "podržtašky". V mnohom desivý obraz súdobého Slovenska, zmietajúceho sa v existenčnej kríze, akú nezažilo ani v deväťdesiatych rokov dvadsiateho storočia. Malé svetielko nádeje vždy plápolá, ale slabne... Voľby prezidenta 2024 - Predvolebná superdebata – takmer štvorhodinová to epopeja o Slovensku, prezidentských kandidátoch a ich voličoch. Smiech zmiešaný so slzami, strach zmiešaný s nádejou. Nejak bude, ale prečo sa dobrovoľne oddať tomu horšiemu, keď by sme sa mohli mať všetci lepšie? ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tento rok je toľko kandidátov, že sa ledva do tej starej budovy RTVS vmestili. A keďže každému dali po 16 minút plus záverečné slovo, tak to bol nekonečný príbeh skoro 4 hodín a to unaví aj maximálneho masochistu, ktorý miluje, keď sa pred kamerami predvádza takáto vzorka kreatúr a viacerých názorov, ktoré by jeden exprezident určite nazval nádorov. Väčšina z nich kandiduje len preto, že zúfalo túži po pozornosti a možnosti naživo si ponadávať a tých relevantných kandidátov je tak úzky okruh, že hlavnému favoritovi na víťazstvo absolútne budú stačiť osvedčené úsmevy, pretože ten druhý nemá žiadny úsmev, len polámané okuliare a ešte polámanejšie telesné pózy. Trocha šmrncu do diskusie pridala trocha konfrontácie, ale bolo jej naozaj len trošku, pretože moderátori brzdili diskusiu, varovali kandidátov, aby ich ani nenapadlo navzájom sa napádať a podľa ich názoru boli povinní hovoriť len to, čo im oni sami demokraticky dovolia. Asi nevideli, ako prebiehajú prezidentské diskusie vo vzore demokracie za mlákou, kde to je všetko v brutálnej konfrontácii. Pretože, koniec koncov, voliča aj tak na konci dňa žiadne programy nezaujímajú. A prečo by aj mali, keď už po voľbách žiadny program a sľuby neplatia. ()

YoZo8 

všetky recenzie používateľa

Predvolebná diskusia bola podpriemerná a moderátori ju nie vždy zvládali korigovať. Na druhej strane sa mi páčilo, že Slovenská televízia dala priestor všetkým kandidátom. ()

Reklama

Reklama