Reklama

Reklama

Voľby prezidenta 2024 - Predvolebná superdebata

(relácia)
  • Slovensko Voľby prezidenta 2024 - diskusia
všetky plagáty

Obsahy(1)

Moderovaná diskusia s kandidátmi na prezidenta SR o ich predstavách o výkone mandátu a uplatňovaní právomocí prezidenta SR aj v kontexte aktuálnej politickej situácie a vývoja v zahraničí. (RTVS)

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tento rok je toľko kandidátov, že sa ledva do tej starej budovy RTVS vmestili. A keďže každému dali po 16 minút plus záverečné slovo, tak to bol nekonečný príbeh skoro 4 hodín a to unaví aj maximálneho masochistu, ktorý miluje, keď sa pred kamerami predvádza takáto vzorka kreatúr a viacerých názorov, ktoré by jeden exprezident určite nazval nádorov. Väčšina z nich kandiduje len preto, že zúfalo túži po pozornosti a možnosti naživo si ponadávať a tých relevantných kandidátov je tak úzky okruh, že hlavnému favoritovi na víťazstvo absolútne budú stačiť osvedčené úsmevy, pretože ten druhý nemá žiadny úsmev, len polámané okuliare a ešte polámanejšie telesné pózy. Trocha šmrncu do diskusie pridala trocha konfrontácie, ale bolo jej naozaj len trošku, pretože moderátori brzdili diskusiu, varovali kandidátov, aby ich ani nenapadlo navzájom sa napádať a podľa ich názoru boli povinní hovoriť len to, čo im oni sami demokraticky dovolia. Asi nevideli, ako prebiehajú prezidentské diskusie vo vzore demokracie za mlákou, kde to je všetko v brutálnej konfrontácii. Pretože, koniec koncov, voliča aj tak na konci dňa žiadne programy nezaujímajú. A prečo by aj mali, keď už po voľbách žiadny program a sľuby neplatia. ()

YoZo8 

všetky recenzie používateľa

Predvolebná diskusia bola podpriemerná a moderátori ju nie vždy zvládali korigovať. Na druhej strane sa mi páčilo, že Slovenská televízia dala priestor všetkým kandidátom. ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Správa o stave republiky. Jedna z mnohých. Posledná debata pred prvým kolom prezidentských volieb na Slovensku v roku 2024. Desať kandidátov. Jeden z nich v debate zo súboja o prezidentský palác odstúpil. Štyria kandidáti, ktorí spochybňujú naše ukotvenie na Západe a v jeho politicko-obranných štruktúrach. "Podržtaška" mafiánskych pánov. Igor Matovič, ktorý ani prezidentom byť nechce. Vrtkavý kandidát maďarskej menšiny. Dvaja príčetní kandidáti, ktorí však nemajú šancu na solídnejší výsledok. A diplomat v okuliaroch – najväčší súper mafiánskej "podržtašky". V mnohom desivý obraz súdobého Slovenska, zmietajúceho sa v existenčnej kríze, akú nezažilo ani v deväťdesiatych rokov dvadsiateho storočia. Malé svetielko nádeje vždy plápolá, ale slabne... Voľby prezidenta 2024 - Predvolebná superdebata – takmer štvorhodinová to epopeja o Slovensku, prezidentských kandidátoch a ich voličoch. Smiech zmiešaný so slzami, strach zmiešaný s nádejou. Nejak bude, ale prečo sa dobrovoľne oddať tomu horšiemu, keď by sme sa mohli mať všetci lepšie? ()

Reklama

Reklama