Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době zlaté horečky se tulák Charlie, stejně jako tisíce dalších mužů, vydává na Aljašku k cestě za zbohatnutím. Ve sněhové vánici narazí na dřevěnou boudu, kde se rozhodne ukrýt. Uvnitř se shledá krom psa také s podivným chlapíkem, který jej s puškou v ruce odmítá přijmout a hladového zlatokopa Big Jima. Zanedlouho se jejich cesty rozdělí. Charlie příchází do města, kde potká místní tanečnici Georgii, do níž se na první pohled zamiluje... (Prince)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (154)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No, jelikoz jsem videl zrestaurovanou verzi, bylo to docela slusne koukatelny, pribyla totiz hudba a hlavne ctenej Chaplinovo komentar, kterej nahrazuje ty desny klasicky napisy, co postavy rikaj nebo co se deje. Jinak asi muj prvni celovecerni film, co jsem od Chaplina videl a docela zabava, ale ze by to bylo nejak masakralni, to se rict neda. Chaplin totiz hodne spoleha na to, ze vypada jak postizenej kreten v smesnym obleceni a spousta scen je postavena jen na tom, jak se nekde mota. No a ten jeho komentar, nevim jestli to byl umysl, nebo tak mluvil normalne, ale ma dost uchylackej hlas. Celkove slusna groteska, diky pridany hudbe a mluvenymu komentari pusobici docela zivym a ne skoro 80 let starym dojmem, ale proste to neni zas tak desna sranda, abych sel na vyssi hodnoceni a navic jsem taky cekal, ze to bude o zlatokopech hledajicich zlato a podobne, ale ona je to spis misty takova dojemna romantarna ()

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

Už dávno som sa tak netešil happy-endu ako pri tomto filme (napriek tomu, že je jasný od začiatku). Ale keď ono sa to ani nedá nefandiť takej sympatickej postave, akou je chaplinov tulák, ktorý či už sa smutne pozerá psími očami, alebo sa snaží, aby mu pri tanci nespadli nohavice...vždy si ma dokáže získať. A to, čo niektorí volajú sentimentálnosť, je pre mňa kúzlo starých filmov, bez ktorého by to vôbec nebolo ono. ()

Reklama

Cimr 

všetky recenzie používateľa

Dnes se to možná divákovi odkojenému Tarantinem či Rodriguezem ani nezdá, ale před osmdesáti lety to musela být fakt černá nářezová komedie. Chaplin si tu totiž tropí šprýmy ze skutečného incidentu, při kterém parta zlatokopů v Sieř(ř?)e Nevadě snědla nejprve své boty a potom se pustili jeden do druhého, jako se chtěl pustit Big Jim do Charlieho - kuřete. Co k tomu dodat, prostě klasika žánru a pořád hodně vtipná komedie. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $923,000Tržby USATržby Celosvetovo €124,798║ Na tento film som nedočkavo čakal odkedy som sa dozvedel, že bude uvedení na filmovom festivale Art Film Fest 2009 a dočkal som sa, a dostal som koniec koncov aj Zlaté "filmové" Opojenie, jednoducho Charlie Chaplin je klenot rannej kinematografie a aj v tomto filme to dokazuje. Svoje kvality predviedol v tom ako dokáže namixovať vyvážene drámu, akciu s jemu spätým klasickým humorom. Okrem skvelého príbehového vykreslenia je perfektne zvládnutá aj technická stránka, Charlie bol génius v tom čo robil. /videl v kine: 100%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ...najstarší film čo som mal možnosť vidieť v kine ()

Morloth 

všetky recenzie používateľa

Zhlédl jsem ozvučenou verzi, a tu také hodnotím, je tomu pár dní, a doteď si nemohu zodpovědět otázku, jak je možné, že si Chaplin, člověk s citem pro film, neuvědomil, že si tímto tahem naprosto zprasí svoji práci. Jeho expresivní komentář, v němž sám sebe oslovuje Little Fellow a div u toho nepláče, podráží kolena veškeré kvalitní filmařině v tomto kousku obsažené. Ale i bez přídatného zvuku je Zlaté opojení poměrně velkým zklamáním. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (29)

  • Ve filmu “hraje“ skutečný medvěd baribal (Ursus americanus). Na tu dobu to bylo velmi neobvyklé, používaly se převleky. (džanik)
  • Kromě Kalifornie se natáčelo rovněž v Coloradu a v Truckee v Sierra Nevadě. (džanik)

Reklama

Reklama