Reklama

Reklama

Cirkus

  • Česko Cirkus (viac)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zbesilá nahánačka s policajtami zavedie tuláka Charlieho (Charlie Chaplin) do cirkusového šapitó zrovna počas predstavenia. Jeho nápaditý útek má u nič netušiacich divákov taký úspech, že si Charlie vyslúži okamžité angažmá. Jeho cirkusová kariéra sa ale zďaleka nevyvíja podľa predstáv prísneho principála. Všetko navyše skomplikuje Charlieho citové vzplanutie ku akrobatke Merne. Boj o svoje miesto na svete, v cirkuse a v srdci milovanej ženy ale tulák nikdy nevzdá! Nadčasová groteska Cirkus se radí medzi najúspešnejšie filmy nemej éry a klenoty kinematografie. (ASFK)

(viac)

Zaujímavosti (12)

  • 28. 9. 1926 pohltil Chaplinové štúdio požiar a zničil scénu a kulisy cirkusu. Charlie Chaplin nemohol pokračovať v natáčaní cirkusových scén a tak začal pracovať na novej scéne, v ktorej tulák pozve Mernu (Merna Kennedy) do reštaurácie. Trvá iba 10 minút a natáčal ju takmer šesť týždňov. Mala byť umiestnená pred scénou, v ktorej tulák spolu s dotieravými opicami chodí po lane. Nakoniec sa Chaplin rozhodol ju do filmu nezaradiť. (Diazbros)
  • Krásnou akrobatku hraje herečka Merna Kennedy. S Charliem Chaplinem se seznámila prostřednictvím své přítelkyně Lity Grey, která byla od roku 1924 Chaplinovou druhou manželkou. Chaplin poté zhlédl představení muzikálu „All for You“, v němž účinkovala, a její výkon ho zaujal natolik, že jí nabídl jednu z hlavních rolí ve filmu Cirkus. (Fumak)
  • Film o filmu obsahuje krátký záběr na Mannovo čínské divadlo, kolem něhož prochází jakási žena, která drží něco u ucha a mluví do toho. Jedna teorie tvrdila, že jde o cestovatelku v čase. Zařízení bylo později rozpoznáno jako naslouchátko společnosti Siemens z roku 1924. (Zdroj: ČSFD)
  • Celý film se natáčel ve studiu Charlieho Chaplina v Hollywoodu. Pouze závěrečné venkovní scény se točily v Glendale v Kalifornii. (Zdroj: ČSFD)
  • Opice, které se na Charlieho Chaplina v provazolezecké scéně vrhly, ho skutečně pokousaly, a to tak, že se Chaplin musel plných šest týdnů léčit. (everlong)
  • Filmové studio Charlieho Chaplina během natáčení vyhořelo. To, ve spojení s osobními rozpory, vedlo u Chaplina k nervovému zhroucení. (Kulmon)

Reklama

Reklama