Reklama

Reklama

Cirkus

  • Česko Cirkus (viac)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zbesilá nahánačka s policajtami zavedie tuláka Charlieho (Charlie Chaplin) do cirkusového šapitó zrovna počas predstavenia. Jeho nápaditý útek má u nič netušiacich divákov taký úspech, že si Charlie vyslúži okamžité angažmá. Jeho cirkusová kariéra sa ale zďaleka nevyvíja podľa predstáv prísneho principála. Všetko navyše skomplikuje Charlieho citové vzplanutie ku akrobatke Merne. Boj o svoje miesto na svete, v cirkuse a v srdci milovanej ženy ale tulák nikdy nevzdá! Nadčasová groteska Cirkus se radí medzi najúspešnejšie filmy nemej éry a klenoty kinematografie. (ASFK)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (106)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Hodne vtipna Chaplinovo zalezitost, kde neustale dela nejaky voloviny a fakt to dokaze hodnekrat rozesmat. Jedinej problem je, ze se vtipy opakujou. Ted nemyslim, ze by jednou zakop o klacek, podruhy o pytel a podobne, nektery sceny jak kdyby tu byly proste vickrat. Cemuz ani moc nepomaha neustale se opakujici a po case lezouci na nervy hudba. A celkem me prekvapil zaver, docela smutnej. Ale rozhodne jsem se bavil vic, nez u Zlatyho opojeni. ()

tom88 

všetky recenzie používateľa

Ďalší úžasný Chaplin a jeho skvelá groteska. Film naozaj dokáže pobaviť aj v tejto dobe, je tu množstvo dobrých gagov a vtipných situácií, ale samozrejme aj menej úsmevných scén. Film funguje aj ako dráma. Dej nie je zložitý, je priamočiari, kvalitný a hlavne nenudí. Scéna v klietke s levom je nezabudnuteľná, podobne aj scéna na lane v cirkuse. Je to slabších 5*, ale predsa. 85% ()

Reklama

joker.george 

všetky recenzie používateľa

Moje první ,,opravdové'' setkání s Charlesem Chaplinem. A bylo to seznámení zdařilé. Úžasné, jak dokázal skloubit humorné scény s dramatickými a vážnými. Pronásledování na začátku nemělo chybu, bylo neskutečně zábavné, až mi u toho tekly slzy (archa), u prostřední části v cirkuse jsem tolik nežasl, ale ,,pouze'' jsem se bavil. Konec byl překvapivý a dojemný. Hudební motiv byl vybrán dobře, ale uškodilo mu, že se neustále opakoval. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

V prípade Cirkusu Chaplin upúšťa od osobnej drámy a zameriava sa najmä na humor a všeobjímajúci pozitivizmus, ktorý sa ukáže predovšetkým v závere. No i napriek tomu, že mi tu tá jeho obvyklá ľudská dráma v kontexte nejakého silného príbehu a smiech cez slzy chýbali, nebolo to zlé, pretože film minimálne príjemne pohladí po duši. A samozrejme kvalitne zabaví množstvom vtipných scénok, kde vyniká najmä tá v klietke s levom, alebo potom tá na lane. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Tradičně vynikající a zábavný Chaplin. Jeho nejpropracovanější díla sice měla teprve přijít, ale Cirkus je dokonalým příkladem takového mezistupně na pomezí živelného kraťase a příběhově sofistikovaného celovečeráku, které točil Charlie od 30. let. Zde je příběh opravdu primitivní a neemotivní, ale vše od originálních kulis až po začlenění a uspořádání kaskadérských kousků opět funguje znamenitě.... 80% ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (12)

  • Celý film se natáčel ve studiu Charlieho Chaplina v Hollywoodu. Pouze závěrečné venkovní scény se točily v Glendale v Kalifornii. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama