Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V druhej epizóde dokumentárneho cyklu Opri sa o mňa sa pozrieme na príbeh detskej hereckej hviezdy 70-tych rokov, Kataríny Zatovičovej. Tá sa v dospelosti rozlúčila s herectvom, presťahovala sa do Prahy, prežila nešťastné manželstvo, začala pôsobiť v oblasti pomoci tehotným ženám, sama vychovala syna a prešla vyhorením. Dnes sa opäť po rokoch vracia na dosky, ktoré znamenajú svet. Katarína Zatovičová, detská herecká hviezda 70-tych rokov stála pred kamerou už od 6-tich rokov. Účinkovala vo viacerých filmoch po boku známych hereckých osobností, akými sú Eva Krížiková či Milan Lasica. V roku 1975 ju český režisér Radim Cvrček obsadil do detského seriálu Leto s Katkou, ktorý jej bol „šitý na mieru“ a stal sa veľmi populárny. Stala sa tak známou až jej začala chýbať anonymita. Aj preto sa v dospelosti rozhodla presťahovať do Prahy, kde vyštudovala bábkoherectvo. V novom dokumente z dielne RTVS odhalila, že jej životný príbeh sa nevyvíjal len pozitívne. Postretlo ju niekoľko ťažkých životných situácií a jednou z tých najnáročnejších bola smrť dieťatka v prenatálnom vývoji. Ako túto ťažkú skúšku života zvládla, čo urobila, aby mohla žiť ďalej sa dozviete v dokumente.
Katarína Zatovičová, hlavná hrdinka obľúbeného seriálu Leto s Katkou, ktorý bol v minulosti pravidelným prázdninovým hitom. Mnohí si spomínajú a doteraz v nej spoznávajú to malé, rázne a ukecané dievčatko, ktoré sa snažilo nájsť nevestu ujovi Jožovi. V seriály lásku úspešne dohodila, no sama šťastie v láske nemala. V istom veku túžba po dieťatku silnela, a tak Katarína Zatovičová prehliadla isté znaky a vstúpila manželstva, ktoré jej vysnívaný šťastný i pokojný rodinný život neprinieslo. Manžel ich pripravil o strechu nad hlavou. Skončiť s malým dieťaťom 4 dni pred Vianocami na ulici by nechcel nik! Ako sa s touto situáciou herečka vysporiadala? Pozrite si celý dokument Opri sa o mňa a dozviete sa viac! (RTVS)

(viac)

Recenzie (2)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Nálepka detská hviezda je asi neodlepiteľná, a zvlášť, ak sa v dospelosti človek herectvu prestane venovať. Katka presedlala na niečo úplne iné, a v dokumente poodhalila dosť veľa zo svojho súkromia. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Stála pred kamerou už ako šesťročná. Často po boku najznámejších hercov 70-tych rokov. Podpísalo sa to naj jej ďalšom živote. Zakotvila v Prahe, kde si mohla užívať o niečo väčšiu anonymitu, ako na Slovensku. Tu sa snaží vyliečiť zo svojich osobných aj profesionálnych rán. Byť detskou hviezdou je príjemné, ale ťažké prejsť do úspešného alebo aspoň bezproblémového dospelého veku. ()

Reklama

Galéria (5)

Reklama

Reklama