Reklama

Reklama

Chaplin boxerom

  • Česko Chaplin boxerem (viac)

Obsahy(1)

Z Charlieho se díky činkám, visuté hrazdě, buldokovi a rukavici, do níž si dal podkovu pro štěstí, stává boxerský šampion. (Cimr)

Recenzie (37)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

"Sparring partners wanted who can take a punch."     Krátka groteska z druhého Chaplinoveho obdobia (v štúdiu Essanay), ktorá je z môjho pohľadu prvým skutočne výnimočným dielom tohto majstra filmového plátna. Vo výbornom, takom "smutno-smiešnom" príbehu sa Chaplinovi krásnym spôsobom podarilo skĺbiť tragiku s jeho skvelou komikou. Tú prítomnú tragiku najlepšie dokumentuje skvelá úvodná scéna hľadania dobrovoľníkov, čo znesú nejaký ten úder (zúfalá situácia tých chlapov ich zrejme núti k tomu, aby sa nechali otĺkať). Vidieť jedného z tých chlapov na lavičke s "boxerským tikom" je niečo, čo dokáže rozosmiať i dojať súčasne. Táto groteska doslova prekypuje humornými nápadmi (výborný nápad s podkovou "pre šťastie"), na rozdiel od väčšiny ostatných grotesiek "essanayovského" obdobia (o tom "keystonovskom" radšej pomlčím). Okrem spomínanej úvodnej scény je výborná i scéna flirtovania s roztomilou Ednou (resp. Charlieho machrovanie pred ňou) a vrcholom je potom scéna záverečného boxerského zápasu. Charlie tu predvedie svoj pôvabný tanečno-boxerský štýl, plný unikátnych prvkov - práca nôh s prekladaním, strašidelný rozmach, kmitanie rukami, krútenie zadkom a ďalšie. Ak by aj v skutočnosti prebiehali boxerské zápasy v takomto štýle, tak by som nebol odporcom boxu, ale naopak jeho priaznivcom. Videná verzia s vynikajúcou orchestrálnou hudbou Roberta Israela (r. 1999).     "Five big ones if you let yourself lose." ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Miestami zábavný a nápaditý film, ale z väčšej časti pre mňa nuda. Chaplinove filmy vedia za krátku dobu povedať veľa a nie je to len zrýchleným obrazom, ale toto nemalo šmrnc. Údery s podkovou, údery do boxeristu počas toho ako ho pes ťahal za nohavice, smiešne cviky a regenerovanie v rohu ringu boli málo, zvyšok je skôr rozpačitý. ()

Reklama

Rattlehead 

všetky recenzie používateľa

V této grotesce vystupuje sociální motiv, když v sobě chudý tulák z hladu překoná strach a vstoupí do ringu, kde mu při jeho postavě hrozí těžké ublížení na zdraví... ale to by nebyl Charlie, aby i z této šlamastyky nevyvázl se ctí. Třetí snímeček pro Essanay, uveden 11. března 1915. Skvělý herecký výkon tu předvádí také pes :-). ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Charliemu bych boxerky do rukou nedávala. Mohl by být nebezpečný i sám sobě. Fígl s podkovou pro štěstí v rukavici neměl chybu, i když ji tam dal asi neúmyslně. Pěkně vyřadil šampiona. Od Charlieho dostal tak, že radši prchnul a odjel vlakem pryč. Charlie pak musel trénovat v tělocvičně s ostatními boxery. Nastoupí do ringu s boxerem o hlavu větším a mnohem silnějším, ale Charlie se nevzdává a bojuje jako lev. Škoda mizerné kvality, ale i tak jsem si krásně zpříjemnila polední pauzu. ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Já viděl nějakou asi useknutou dvacetiminutovou verzi. Byly tam okamžiky, kdy jsem se výborně bavil (Chaplin, dělá sparing partnera, Chaplin trénuje ...) ale pak tam taky byly chvíle, kdy jsem totálně vypnul a myšlenky mi utekly jinam. Závěrečnej zápas byl dobrej, ale na ten ze Světel velkoměsta to nemělo. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama