Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva úspešnú akciu FBI, počas ktorej tajný agent Joe Pistone pod falošným menom prenikol do prostredia talianskej mafie v New Yorku a strávil sedem rokov mapovaním jej činnosti. Vďaka inšpirácii skutočnými udalosťami prináša snímka režiséra Mikea Newella autentický a podrobný pohľad do tohto uzavretého sveta, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (478)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Věcný Newell zpracoval dopad práce infiltrátora na rodinný život a vzniklé „zakázané“ přátelství tak dovedně, že jste si při závěrečných dvou scénách museli říct, jestli to všechno mělo nějaký smysl. Doyleův ústřední hudební motiv takřka „dalglieshovský“, Al Pacino jako přehlížený Půlpták popíjející střik tradičně bezchybný a Depp opět potvrdil, že nejen jeho pleti svědčí absence kilogramů bílého make-upu. Je to lepší než State of Grace? „Forget about it..“ ()

joehot 

všetky recenzie používateľa

Super. Skvělý scénář, parádní herecké výkony hlavní dvojice (Pacino je král, Depp důstojný následník trůnu), k dokonalosti chybí snad jen preciznější a nápaditější režie. Jasně, je laciné (a klišé) zmínit jméno Scorseseho či De Palmy, ale zrovna Scorsese by z Donnieho Brasca nejspíše vydoloval dokonalý diamant a plněhvězdičkový zážitek. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $41,909,762Tržby Celosvetovo $124,909,762Johnny Deep a Al Pacino v skvele zahraných úlohách ale ani to nestačí, lebo dejovo príbeh inšpirujúci sa skutočnými udalosťami pôsobí nešťastne plocho(v podstate ide len o prechádzky hlavných postáv po pľaci, kde nie je takmer ani závan o niečo "zaujímavé" čo by povytiahlo pozornosť sledujúceho), nemá ten správny ťah aby priniesol do mafiánskeho prostredia napätie a pravú drsnosť, občas prídu také lepšie záchvevy na lepšie chvíľky ale tie skončia rýchlejšie než začnú. Taktiež ani vnútorné rozpoloženie filmu nemá takú hĺbku o akú sa snaží, proste režisér Mike Newell nemá dostatočnú zručnosť aby mohol ukočírovať projekt do akého sa pustil, koniec koncov, samotný záver je doslova absolútny krach na burze, ten je nezvládnutý bez finišu bez gradácie. /60%/ ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Mám rada filmy z mafiánskeho prostredia rovnako ako mafiánov s chladnokrvným výrazom v očiach, ťažkým revolverom a prešpekulovanými mafiánskymi intrigami. Myslela som, že Al Pacino čoby gangsterská legenda, si tu zahrá toho najhoršieho z najhorších a bude vyvražďovať masy jedna radosť, ale napriek jeho príslušnosti k mafiánskemu impériu, sa mu v očiach črtal výraz akéhosi bezvýznamného, životom znechuteného mafiánika a vidieť ho v takejto pozícii, bolo dosť komické. Na druhej strane mi veľmi imponoval Johnny Depp v úlohe policajta, snažiaceho sa preniknúť do útrob organizovaného zločinu, divák vďaka tomu nemá šancu, aby sa nudil, pretože len očakáva, kedy ho konečne odhalia pre nejakú nepatrnú chybičku alebo kedy sa mu v dôsledku nadmerného pracovného života tajného agenta v snahe rozbiť mafiánsky klan rozpadne jeho vlastný rodinný život. Vynikajúce herecké výkony, vynikajúci scenár a hoci v podstate nejde o klasicky cynický gangsterský film zo scorseseovskej dielne, nesporné kvality mu neupieram. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Mafiánske filmy ma väčšinou bavia, postavy infiltrovaných policajtov a ich citové a morálne problémy ma tiež väčšinou bavia, superhviezdne obsadenie detto. Musí to byť ale perfektne natočené nejakým inteligentným režisérom. Napríklad hneď Mikeom Newellom. Možno to nie je vrchol žánru a film nedosiahol taký výrazný kredit, ako Scorseseho, alebo Coppolove diela, ale ja všeobecne radšej držím palce outsiderom a prehliadnem sem tam aj nejakú nedokonalosť. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (39)

  • Ve filmu je zmíněno úmrtí legendárního amerického herce Johna Waynea. Ten skutečně zemřel v roce 1979. (ricky4)
  • Scéna, ve které trénuje Depp střelbu zbraní byla do filmu zasazena na vyžádání studia, které takový záběr potřebovalo kvůli zvýšení atraktivity filmového traileru. (don corleone)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama