Reklama

Reklama

Pozor, padá SNG!

  • angličtina Hanging Without Walls
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kafkovský proces rekonštrukcie Slovenskej národnej galérie trval viac ako desať rokov. Príliš dlho sa zdalo, že svetlo na konci tunela a dokončenie stavby ostane v nedohľadne. Celé tie roky riaditeľka galérie Alexandra spolu so svojím otcom, architektom rekonštrukcie a kolegyňami a kolegami bojovali za to, aby sa slovenskej spoločnosti splnil sen o modernej kultúrnej inštitúcii. Šialená horská dráha plná politických úskalí, meškajúcich povolení a bojov so stavebníkmi priviedla Alexandru viackrát k pochybnosti, či jej úsilie má vôbec zmysel. (Film Expanded)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Hneď v úvode hovorím, neviem veľmi hodnotiť dokumenty. Buď ma bavia, alebo nie. Toto ma bavilo, mám však výhrady. Na SNG sa pozeráme cez riaditeľku, cez jej osobu, jej emócie (ktorých bolo neurekom) jej názory a tak celkovo je to taký sprievodca. Osobne mi vadila hudba a viac porovnávačiek SNG s ostatnými Dedečkovými stavbami, výpočet signifikantných prvkov, ľahké porovnanie a tak. To isté pri samotnej rekonštrukcií. Čo sa z jeho návrhov podarilo zachrániť, zachovať a čo naopak muselo byť odstránené. Ako vravím, pozerá sa to dobre, je to vtipné, krátke a na konci nemáte pocit, že chcete skočiť z okna. Pri slovenskej tvorbe veľmi dôležitý pocit. Lepšie 3 z 5 (Kino Lumière v SNG) ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,STAVBA JE VOJNA." __ Škoda, že priestor na vyjadrenie dostali primárne iba Kusí (Paňák ani slovo) a architekt Dedeček, od ktorého aspoň zaznejú slová, ako mu stavba SNG zničila život. Po remeselnej stránke štandardný dokument s trochu uponáhľaným záverom. Dané hodnotenie udeľujem pre moju slabosť k architektúre a osobitne k danej budove, ktorej prestavbu som pozorne sledoval. (54. hodnotenie, 2. komentár k filmu) ()

Reklama

Galéria (11)

Reklama

Reklama