Reklama

Reklama

The Last Rifleman

Trailer

Obsahy(1)

Severoírsky veterán z druhej svetovej vojny Artieho Crawford (Pierce Brosnan) sa na 75. výročie vylodenia v Normandii rozhodne utiecť zo svojho opatrovateľského domu a vydať sa na namáhavú, no inšpiratívnu cestu až do Francúzska, aby vzdal poslednú úctu svojmu najlepšiemu priateľovi a našiel odvahu čeliť duchom svojej minulosti. (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Pierce Brosnan mozno v jednej z najsympatickejsich roli v jeho kariere ako stary pan veteran vo vyssom veku,ktory sa rozhodne podniknut cestu do Francuzska,aby vzdal poslednu uctu svojmu najlepsiemu priatelovi,strasne sa mi pacilo ako to zahral,to ako sa tvaril ci pohyboval,no bol fakt super a este aj tento pribeh je inspirovany skutocnou udalostou,mozno je to cele trosku smutne,no velmi mile a pohodove...:⁠-⁠) ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„NEZÁLEŽÍ NA TOM, KOLIK ROKŮ MÁŠ. KAŽDÝ MÁME SVŮJ DATUM SPOTŘEBY. JÁ JSEM MĚL UMŘÍT VE VÁLCE, ALE NESTALO SE…“  Tak předně – pro někoho to může bejt zklamání, ale nejedná se o posledního chlápka v riflích... Zajímavá role pro Pierce Brosnana. Zahrál si dvaadevadesátiletýho válečnýho veterána, kterej se na vlastní pěst vydal na oslavy „Dne D“. Občas to nudí, občas to zase připomíná „staříka, kterej vylezl oknem…“, ale nějakou výpovědní hodnotu to má. Nečekejte válečný scény, jde spíš o vyrovnání s minulostí… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je volně založen na skutečném příběhu veterána „Dne D“ Bernarda Jordana. 2.) Další film založený na Jordanově příběhu, „The Great Escaper“ s Michaelem Cainem v hlavní roli, vyšel letos v říjnu. 2.) Thx za titule „blinkity“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Posledný muž v rifliach alebo ak chcete posledný muž vzduchovkár je skutočný príbeh deväťdesiatnika, ktorý si vyšiel na vandrovku a médiá šli z toho šalieť. Brosnan síce storočného starca nepripomína, ale toho dedka s posttraumatickou stresovou poruchou hrá akurát tak dobre, na to presne má. Je to také striedanie flashbackových spomienok na utrpenie z vojny so súčasným stále sa vyrovnávaním s traumou po 70 či koľko rokoch. Inak tu veľa zápletky nejde, ani veľa drámy, len skromný pánko, ktorému prajete, aby si už konečne oddýchol. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (5)

  • Film je voľne založený na skutočnom príbehu veterána dňa D Bernarda Jordana. (Arsenal83)
  • Druhý film, v ktorom Juergen Prochnow spieva vojenský pochod „It's a Long Way to Tipperary“ z roku 1912. Prvýkrát sa to stalo vo filme Ponorka (1981). (Arsenal83)
  • Pierce Brosnan mal v čase natáčania tohto filmu 70 rokov. Skutočný Artie Crawford mal skoro 93 rokov, keď podnikol svoj útek. (Arsenal83)

Reklama

Reklama