Reklama

Reklama

The Last Rifleman

Trailer

Obsahy(1)

Severoírsky veterán z druhej svetovej vojny Artieho Crawford (Pierce Brosnan) sa na 75. výročie vylodenia v Normandii rozhodne utiecť zo svojho opatrovateľského domu a vydať sa na namáhavú, no inšpiratívnu cestu až do Francúzska, aby vzdal poslednú úctu svojmu najlepšiemu priateľovi a našiel odvahu čeliť duchom svojej minulosti. (Arsenal83)

(viac)

Zaujímavosti (5)

  • Druhý film, v ktorom Juergen Prochnow spieva vojenský pochod „It's a Long Way to Tipperary“ z roku 1912. Prvýkrát sa to stalo vo filme Ponorka (1981). (Arsenal83)
  • Pierce Brosnan mal v čase natáčania tohto filmu 70 rokov. Skutočný Artie Crawford mal skoro 93 rokov, keď podnikol svoj útek. (Arsenal83)
  • Film je voľne založený na skutočnom príbehu veterána dňa D Bernarda Jordana. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie skončilo v auguste 2022 v Belfaste po šiestich týždňoch natáčania. Okrem celého Severného Írska sa natáčalo aj v reálnej francúzskej Normandii, vrátane katedrály Bayeux. (Arsenal83)
  • Děj filmu se nápadně podobá filmu The Great Escaper (2023), který byl uveden v kinech. Mohlo by jít pouze o náhodu, ale kvůli silným podobnostem a času vydání se společnost Ingenious Media rozhodla prodat film přímo do domácí distribuce. (Salamaster)

Reklama

Reklama