Reklama

Reklama

Kuchyně

  • Veľká Británia The Kitchen
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Izi má konečně šanci vypadnout z Kitchen, jedné z posledních chudinských čtvrtí v Londýně. Když ale potká malého Benjiho, čeká ho těžká volba. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (20)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

trošku sem doufal že od Kaluuyova režijního debutu dostanu dystopickou jízdu s nádechem Potomků lidí a místo toho jsem dostal rozvláčný extrakt z Black mirror zbavený satirického nádechu. To že se tenhle příběh mladého chlapce, který přijde o matku a začne se sbližovat s mužem který je nejspíš jeho otec odehrává v Londýně budoucnosti vlastně vůbec nehraje roli a klidně by se mohl odehrávat v přítomnosti stejně jako před padesáti lety. Budoucnost tu slouží jen jako snaha o sociální podtext a kritiku, ale i tady platí že by se to mohlo odehrávat kdykoliv a výsledek by byl stejný. Kitchen není špatný film, ale je třeba se připravit na to, že jde o velmi pomalé rodinné vztahové drama, kde hlavní hrdinové moc nemluví a to ani ve chvíli kdy se jich někdo na něco zeptá. Na debut ok, ale čekal sem víc...60% ()

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé a aktuální téma ve futuristickém kabátku, jehož největší slabinou jsou emoce. Chybí nějaké silnější napojení na diváka, komorní herectví hlavních protagonistů je ploché a klouže po povrchu. Vizuál zajímavý, ale zase nejde do hloubky, působí staticky. Celý snímek za mne byl pocitově delší, než v reálu a tak nějak jsem si nenašla k nikomu cestu. Za mne slabší průměr. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Soft Sci-fi snímok, s jemným dotykom Neilla Blomkampa, so sociálnou tematikou. Ale nebude to mať želaný úspech – príbeh nie je taký homogénny akým by mal byť, zachytenie vzťahu medzi dospelým a mladým chalanom má nedostatky a nie len kvôli tomu, že medzi nimi tá potrebná chémia nie vždy je viditeľná a citeľná. Mnoho scén či časti príbehu (napr. („origin“) konfrontácia medzi zákonom a obyvateľmi „The Kitchen“; in/out status mladého chalan v gangu) nie sú dostatočne vypracované. P.S.: Režisérsky debut dvojici Daniel Kaluuya / Kibwe Tavares. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Síce píšu, že dystopia, ale nič dystopické na tom nie je. Takéto zóny, ktoré urobili z Londýna Mogadišo sú už dnes dávno realitou, hoci pohostinnou kuchyňou by som ich veru nenazval. Film inak nemá žiadnu poriadnu zápletku a žiadne posolstvo, na konci zistíte, že to len usekli, lebo materiál už asi prekročil plánovanú stopáž. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kaluuya zrejme nemá v úmysle účinkovať v klasickom mainstreame a ani ho tvoriť. The Kitchen je čistá indie záležitosť, ktorá je úplne iná ako očakávate a zrejme ju väčšina ako produkt Netflixu odpíše. Sci-fi z budúcnosti sa vyjadruje vždy k súčasnosti bez prílišnej snahy predpovedať veci budúce, avšak povedal by som, že dvojici tvorcov sa celkom podarilo vystihnúť to, kam ako spoločnosť smerujeme. Sociálne istoty sa scvrkávajú na to, že síce poctivý zamestnanec dostane byt, jeho osamelý život to ale nevyrieši a veľké sociálne problémy sa iba prehlbujú. Vývoj techniky zase smeruje k väčšej kontrole nad spoločnosťou (policajné drony) namiesto toho, aby jej v pravom slova zmysle slúžil. No a v závere si Kaluuya a Tavares dovolili niečo, čo sa už neodpúšťa vôbec. Zábavné a svižné to teda nie je, hodné zamyslenia určite a ide o typ filmu, ktorému treba ísť naproti. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (1)

  • Celý film sa natáčal na mieste v Londýne v starej budove London Electricity Board Building na Cambridge Heath Road a v Paríži. (Arsenal83)

Reklama

Reklama