Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (88)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

U tohoto typu filmů se mi nestalo poprvé že jsem nějak zaspal úvod a celkově jsem moc nepobral o co jde. Troufám si říct že hongkongské filmy Jackieho Chana jsou tím dost známé, poněvadž každý z nás se přecejen více zaměřuje na souboje, a příběh mu nepřipadne nikterak důležitý. Já jsem zjistil že příběh je v Projektu A dosti důležitý a tak jsem se musel vracet na začátek. Opět se nám zde sešli Jackie, Sammo Hung a Biao Yuen jako rovnocené postavy. 80% ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Námorníci sa púšťajú do boja proti pirátom, ktorým sa až doteraz darilo so všetkými vydrbávať, toľko k deju. Podľa mňa spolu s Police story najzásadnejší Jackieho kus. Celé to vyzerá dosť nákladne, scenár je slušný, humor po celý čas funguje ( najvtipnejšia je nahánačka na bicykloch ) a akcia je parádna. Kaskadérske kúsky sú šialené, na prvom mieste samozrejme pád z vežových hodín. Inšpirácia klasickými groteskami je zjavná, pri súbojoch sa prítomný mlátia všetkým a o všetko a hlavný dôraz je kladený na všemožné pády. Naprostá Jackiechanovská klasika. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mnohých filmov Jackie Chana, kde môžme nájsť kvantum podarených vtipov, slovných hračiek a gagov na štýl bratov Marxovcov, a aj súboje, ktoré majú perfektnú choreografiu a tempo - minimálne súboj s bicyklami je jedna z najlepších pasáži aké som mal možnosť vidieť v Jackieho prevedení. HongKongská akčná škola bola pre mňa vždy zárukou oddychu. Súboje, dobrodružstvo, miešanie histórie so súčastnosťou a pritom to neskĺzavalo do hlúposti, alebo sa to nehralo na veľké umenie. Projekt A je ďalším majstrovským kúskom, ktorý nadšencom tohto žánru ulahodí v mnohých smeroch. Či už škálou postáv, mierou humoru, alebo akčnosťou. Len ma mrzí že Hung nemal toľko priestoru aby mohol byť rovnocenným sidekickom Jackieho postave. ()

haj 

všetky recenzie používateľa

Jackieho první větší a velmi úspěšná spolupráce s oběma "bratry" (Samo a Biao) z Operní školy, na kterou navázal o čtyři roky později druhým dílem již bez jejich účasti. Také se poprvé nechal inspirovat americkými herci němé éry, tentokrát to byl Harold Lloyd a jeho film Safety Last, z něhož si vypůjčil slavný pád z hodinové věže, který je ztlumen jen několika plátěnými střechami. I když se udávaná výška věže v různých článcích o trochu liší, většinou je to něco kolem 15 metrů. Nezapomenutelná je taky honička na kolech v úzkých uličkách. Ať si najdete hodnocení Jackieho filmů kdekoliv, Project A 1 je vždycky na jednom z prvních míst. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Hodne mily prekvapeni a jeden z Jackieho perfektnich filmu. Prijemna dobova atmosfera 19. století, povedeny kulisy i kostymy a jednoduchej pribeh o parte poldu, parte namorniku a jejich lovu na piraty. Nicmene o pribeh tu ani tak moc nejde, tady jde o akci. Ta je prakticky nepretrzita, prevazne v podani Jackieho a obcas vypomuze i Sammo a je to vlastne Jackieho kompletni repertoar. Sileny kaskadersky kousky, kde nektery jsou fakt o drzku, jak je ostatne videt v zaverecnejch titulcich, pak to klasicky bojovani-saskovani, ale i nejaky bitky na vazno a pak momenty, ktery jak kdyby vypadly z grotesky. Proste 100 minutova akcni komedialni jizda, kde vtipky fungujou a nejsou otravny, akce je svizna a nepretrzita, Jackie se prekonava jak herecky, tak kaskadersky a do toho chytlava, i kdyz misty infantilni hudba. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (5)

  • Scéna, v níž se Dragon Mi Yong (Jackie Chan) drží hodin na věži, byla inspirována kouskem Harolda Lloyda z filmu O patro výš (1923). Při natáčení této scény Jackie spadnul a poranil si záda. (Rominator)
  • Jackie Chan si zlomil při pádu z desetimetrové hodinové věže nos a poranil si krk. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama