Reklama

Reklama

Policajná akadémia: Moskovská misia

  • Česko Policejní akademie 7: Moskevská mise (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tentokrát sa zástupcovia policajných radov pustia do riešenia problémov na opačnom konci sveta. Boris Jeľcin má totiž problémy so šéfom ruskej mafie Konstantinom Konalim (Ron Perlman). Ten v priebehu krátkeho času zarobil miliardu dolárov predajom novej výpočtovej hry a teraz sa rozhodol ovládnuť celý svet,  počínajúc Ruskom. Jeľcinova žiadosť o pomoc je v USA vypočutá a úlohou je poverený veliteľ Lassard (George Gaynes), so svojimi neschopnými, ale stopercentne úspešnými policajtmi. Onedlho odlieta do Moskvy tím zložený z Lassarda, kapitána Harrisa (G.W. Bailey), policajtov Jonesa (Michael Winslow), Tackleberryho (David Graf), Callahanovej (Leslie Easterbrook) a kadeta Kyla Connorsa, ktorý je síce zmätkár, ale podarilo sa mu preniknúť do počítača a pripísať svoje meno do zoznamu najlepších. Chaos začne hneď na letisku v Moskve, kde je prítomný veliteľ Rakov a nesympatický poručík Talinskij. Lassard omylom nastúpi do pohrebného voza, odíde na pohreb nejakého komunistu a nakoniec je prijatý do rodiny pozostalých. Medzitým senilný Rakov, stále viac prepadajúci Konaliho hre, s ťažkosťami  vysvetlí Američanom, čo je ich úlohou. Connors sa zamiluje do krásnej tlmočníčky Katji a Konali nariadi svojim zabijakom, aby amerických policajtov odstránili... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (297)

Brano odpad!

všetky recenzie používateľa

Tvorcom už došli zrejme nápady a celé je to tak stupídne, navyše nový herci sú otrasný suchári. Prvé tri časti si pozriem vždy rád, ale potom to už išlo z kopca. Každým dielom to bolo horšie a horšie a toto je už úplná bezradnosť po všetkých stránkach. Ku komédii to ma veľmi ďaleko, navyše je to strašné nudné. Ak máte radi prvé diely a toto ste ešte nevideli, tak sa tomu radšej vyhnite, pretože budete sklamaný. /15%/ ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Takto ma ešte nikdy nikto neponížil!“ – „A nejako inak vás už v minulosti ponížili, pane?“ Tu už sa nedajú prižmurovať oči. Toto sa niekomu môže páčiť jedine ak ho zaživa zalejú do betónu. Koncom 80. rokov bolo nutné začať otepľovať studené vzťahy medzi USA a Sovietskym zväzom. Situáciu zachraňoval Arnold Schwarzenegger v polokultovke Červená horúčava. Oveľa primitívnejšie (áno, dá sa to) na to išli tvorcovia Policajnej akadémie: vyslali Lassarda a spol. na návštevu komunistických súdruhov. Vzťahy sú na začiatku napnuté, ale nakoniec (i vďaka vodke) oteplejú a na konci sa zrodí veľké priateľstvo zakončené titulkami s neuveriteľne amatérskymi prestrihmi na hrdinov jazdiacich na koňoch. Našťastie, osmičky sme sa nedožili. Moskovskou misiou séria navždy (?) skončila, ak teda nepočítame tragický seriál z r. 1997, ktorý sa dočkal jednej sezóny a zbedačene sa v ňom mihlo pár známejších tvárí z filmovej série v čele s Jonesom, ktorého herecký predstaviteľ už očividne nemal čo stratiť. A aká to bola v sedmičke rozlúčka? Nuž, neveselá, azda až smutná a určite mrazivo tichá. Sága sa ocitla na samom dne. Je to fakt mizerný film. K mnohým Policajným akadémiám som bol v minulosti zhovievavý a kým iní dávali odpad alebo 1*, mne pripadali v rámci možnosti akceptovateľné a fajn. Ale toto je ozaj skutočné peklo. Ani pri najslabších dieloch som sa necítil tak zle, úboho, trápne, znepokojene, znechutene a nezažíval som taký naliehavý pocit ľudskej zbytočnosti, ako pri Moskovskej misii. Povedal by som, že čo-to zachraňujú aspoň Christopher Lee a Ron Perlman, ale klamal by som - sú rovnako hororoví, ako všetci (a všetko) ostatní naokolo. Pocit zúfalstva som zažíval nielen pri scenári (počítačová hra), ale tiež pri kastingu. Z pôvodného obsadenia nezostal kameň na kameni. Mahoney to vzdal dávno, ale tentokrát chýba už aj jeho nemastný-neslaný náhradník Nick. Nahradil ho kadet Connors (správne, kópia kópie). Preč je úderné duo Hightower/Hooksová, kapitán Harris sa musí zaobísť bez Proctora a popletený Lassard sa tu síce nachádza, ale s jeho postavou je narábané tak, že sa objaví v podstate len na začiatku a na konci. Z ostatných návratilcov (Callahanová, Jones a Tackleberry, ktorého herecký predstaviteľ David Graf nás navždy opustil o 7 rokov neskôr vo veku 50 rokov na infarkt) som mal fyzické bolesti. Skombinovať americký policajný zbor so sovietskym nie je na komédiu najhorší nápad, ale v praxi to vyzerá tak, že Američania spolupracujú s troma trtkami, ktorí robia absurdné akrobatické kúsky. Nie že Moskovská misia nie je ktovieako humorná. Ona nie je humorná vôbec. Nesie všetky známky filmu „no, nepáči sa nám to, ale tak čo, nejak sme to natočili, drží to pokope, tak čo by ku*va kto chcel za tie peniaze, kto ide na pivo?“. ()

Reklama

wosho 

všetky recenzie používateľa

Vaření z vody je hodně opotřebovaný výraz, který nemá šanci v opotřovanosti oproti vtipům poslední Policejní akademie. Opravdu první tři díly PA mám rád, pro jejich pohodovost a jednoduchý humor. Ale od čtvrtého dílu to jde s akademií strměji dolů, než s naším národním deficitem a sedmčika je opravdové dno vyčpělosti. Jen ze soucitu nemůžu jít s hodnocením níž. ()

rublik05 odpad!

všetky recenzie používateľa

Měla to být asi zajímavá sonda a jakýsi kontrast dvou naprosto odlišných světů, bohužel se z toho vyklubal ten nejhorší díl Policejní akademie, kde nefunguje prakticky vůbec nic. Ze staré gardy zůstalo jen torzo, charisma se zcela vytratilo, a to nemluvím o nulové chemii mezi jednotlivými postavami. Změna prostředí vyšla zcela do prázdna, Moskva a Rusové jsou trestuhodně nevyužiti. Příběh je absolutně o ničem, je šíleně nudný, humoru je v něm poskrovnu, většina scén působí buď trapně, nebo se jen opakují již několikrát použité motivy. Je až k nevíře, kam to tvůrci s celou sérií dopracovali. Můžeme jen děkovat Bohu, že sedmá epizoda je (zatím) poslední. I když bych chtěl, tak nemám co hodnotit. 0/10. ()

anli 

všetky recenzie používateľa

Sedmý a díkybohu poslední díl série,který těží hlavně ze změny prostředí a exteriérů Moskvy.Příběh je vcelku slušný,herci též-hlavně Ron Perlman a vše je vcelku příjemně zábavné a je tu i několik povedených gagů a hlášek.Už je to opravdu ale vaření z vody,série je vyčerpaná a bylo by dobré jí už nechat spát a nekřísit.Taky by se už nemusela vzbudit.Tady dávám Moskevských 35% a finíto. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (11)

  • Film se natáčel v Moskvě v Rusku. (rafix)
  • Jediný díl série, který v kinech nevydělal ani milion dolarů. (HellFire)
  • Zvuky, které vycházejí z videohry, jsou z "Donkey Konga" pro Atari 2600. Samotná konzole je Nintendo Game Boy. (HellFire)

Súvisiace novinky

Já nic, já muzikant

Já nic, já muzikant

03.11.2006

Jonathan Davis, frontman světoznámé metalové skupiny KoЯn, si rozšiřuje obzory a v rozpětí několika měsíců potvrdil účinkování hned ve dvou filmech. V obou případech půjde o čistokrevné horory dělané… (viac)

Reklama

Reklama