Reklama

Reklama

Těla

(seriál)
  • Veľká Británia Bodies
Trailer 1

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Čtyři detektivové. Čtyři časové linie. Jedna oběť. Aby zachránili budoucnost, musí nejdřív vyřešit vraždu, která změnila tok dějin. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (127)

Persephone9 

všetky recenzie používateľa

Natočené je to určite kvalitne, herci sympatickí a paradoxne tí, ktorí mi zo začiatku nesedeli sa ku koncu stali obľúbencami a naopak, námet fajn ale porovnávať to s Darkom, neviem no, určite sa to v niektorých bodoch podobá. Dark bol však veľmi komplexný, miestami veľmi náročný a vo výsledku dokonalý seriál, trebalo tam naozaj vnímať čo sa deje a pamätať si detaily. Pri Bodies sa dalo predvídať takmer všetko, posledné 2 časti sa mi zdali trochu urýchlené, avšak záver bol vcelku fajn. Slečnu Iris som v roku 2023 trošku nepochopila, ale ktovie, možno nám niekedy dajú aj druhú sériu. ()

Dave Lister 

všetky recenzie používateľa

Velemistrovské dílo Bodies, se zařadilo na horní příčky mých top seriálů. Čtyři linie, čtyři časová období a čtyři vyšetřovatelé, které propojuje víc než jeden zločin.  Geniální a vyšperkovaný scénář, naprosto skvělé herecké výkony všech představitelů, nad těmi všemi Stephen Graham, Shira Haas a Amaka Okafor.  Dark po anglicku a přesto jiné. Skvělé, skvělé, skvělé!!! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tak sme sa dozvedeli, že homoklády v zdanlivo usporiadaných rodinách sú tu odjakživa, že Hitlerov pohľad na židovskú rasu bol "opodstatnený", no a že žandárom môže byť aj 147 cm vysoká moslimka so šatkou okolo gebule. Netflix opätovne ponúka svoju tradičnú mix pop kultúr, gender kuchyňu v solídnom námete, avšak treba kriticky dodať, že miestami bez chuti, akoby bez snahy použiť soľ a korenie. Natiahnuť toto všetko na 8 epizód je úplná vražda, kde sa stáva obeťou v prvom rade divák. Po 4 zárezoch som to chcel zabaliť, nevzdal som to, no vyslovene nadšený nie som, i keď musím kurva uznať, že tá odbočka od vraždy do úplne inej pointy, veľmi milo prekvapila. Na záver len dodám, že zrovnávať takýto čiastočný paskvil s počinom ako bol "Dark", je doslova na lakeť, tak snáď Vám ho aj niekto medzi rečou na nos ujebe. Díky. ()

Daiker 

všetky recenzie používateľa

Jste milování..... Tam kde Netflix zklamal s mysteriózní sérii 1899, tak u Těl se zklamání nekoná. Komu se líbila Ďáblova hodina, Lazarus projekt a Dark, tak bude spokojený i s Těly. Poslední zmiňovaný Dark měl strašně složitý a rozvětvený děj. Těla jsou daleko jednodušší na příběh a postavy. Ale i tak je to pěkně zamotané. Postavy hrají neznámi herci a to je dobře. Všichni 4 detektivové jsou sympatičtí, mají svůj vlastní příběh, který celkově zapadá do hlavního příběhu. Hlavní dějová linka není zas až tak originální, ale to mi nevadilo.Jedná se o mini sérii, takže to rychle uteče.... Celkově nám letos Netflix nic lepšího v kategorii sci-fi, mysteriózní série nenabídl... Za mě spokojenost... ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Vidieť tú storku na tabuli schématicky rozkreslenú na časovej osi, tak si to pravdepodobne všetko odškrtám a poprepájam a mohol by som byť spokojný na konci, ako všetko so všetkým súviselo a bolo prepojené. A veď hej, bolo, to palčák nahor. A zhruba prvú polovicu som to vrstvenie jednej záhady na druhú v štyroch časových a detektívnych rovinách ešte zvedavo a napäto hltal na jeden záťah a tu som bol ešte aj ja na červených percentách. Lenže postupne sa to zmení na príliš krehký konstrukt, kde motivácie a konanie podaktorých postáv začínajú byť čudné. Konstrukt, ktorý drží pokope len preto, že postavy zásadne rozprávajú a napovedajú v hádankách a naznačených neurčitých indíciach. Konstrukt, ktorého nezvratná osudovosť by sa rosypala, keby aspoň jediná postava dala vyšetrovateľom skutočnú nápovedu a stopu a len v dialógoch nezamlžovala omielaním toho istého, že všetci sú milovaní, že všetko je predurčené a nezvratitelné a že to pochopíme, až to uvidíme. Takéto otravné , vychtené, účelové scenáristické vývrtky ma nebavia. 5/10 ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (4)

  • Seriál je natočen podle komiksu „Bodies“ z nakladatelství DC Comics, který napsal Si Spencer a ilustrovali ho Dean Ormston, Meghan Hetrick, Phil Winslade a Tula Lotay. (flyer.nick)
  • The Irish Independent si všíma opakovaný výskyt motívov (ako napríklad „Vieš, že si milovaný“) a mien (ako napríklad „Harker“ a „Mannix“), podobne ako vo filme Atlas mrakov z roku 2012. (Arsenal83)

Reklama

Reklama