Reklama

Reklama

Těla

(seriál)
  • Veľká Británia Bodies
Trailer 1

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Čtyři detektivové. Čtyři časové linie. Jedna oběť. Aby zachránili budoucnost, musí nejdřív vyřešit vraždu, která změnila tok dějin. (Netflix)

Recenzie používateľa HarryCameron k tomuto seriálu (9)

Těla (2023) 

Mám rád mysteriózne seriály s originálnou zápletkou, kde sa tvorcovia hrajú s divákom a nútia ho premýšlať. Bodies majú okrem toho skvelý rozjazd, ktorý diváka hneď vtiahne do deja, avšak neskôr sa to začalo trochu zadrhávať, potom sa to znovu zlepšilo, ale záver bol pre mňa sklamaním. Potenciál, ktorý to malo, žiaľ využitý nebol naplno. Stále však ide o nadpriemernú sériu. TOP epizódy 1 a 6. Viac k seriálu som uviedol v komentároch  k jednotlivým častiam. ()

Jste mrtvý muž (2023) (E01) 

Originálna detektívna zápletka, ktorá kladie pred diváka základnú otázku : Ako sa môže to isté telo nachádzať v štyroch rôznych časových obdobiach ? Prvá epizóda ma skvelé tempo, mysterióznu atmosféru a záverečnú scénu, ktorá mi vyrazila dych. ()

Víte, kdo jsem? (2023) (E02) 

Epizóda číslo 2 ma bavila menej ako prvá, stále si to ale drží slušnú úroveň. Dva dôvody prečo si pozrieť túto časť : I. uvidíte ako si človek odhryzne vlastný jazyk, II. zistíte, prečo autonómne autá - riadené počítačom v budúcnosti - nemusia byť až taká výhra . . . ()

Vše má svůj čas (2023) (E03) 

Príbeh sa posúva o malý kúsok ďalej. Podstatná časť deja sa odohráva v rokoch 1890 a 2023. Zdá sa mi to, alebo sa naozaj jedna - podľa všetkého kľúčová - postava vyskytuje vo viacerých časových líniach ? A teraz nehovorím o tom mŕtvom  . . . ()

Hodně staré (2023) (E04) 

Po kúskoch sa divákovi odhaľujú nitky, ktoré spájajú minulosť s prítomnosťou a budúcnosťou. Bodies mi začíná miestami pripomínať nemecký Dark. Niektoré otázky sú zodpovedané, mnohé ďalšie sa však objavujú, predovšetkým, prečo niektoré postavy konajú tak ako konajú. Najväčším prekvapením štvrtej epizódy pre mňa bolo v akej časovej línii sa vyskytla Polly. ()

Jsme si navzájem duchy (2023) (E05) 

Pozor, komentár obsahuje SPOILER. 5.časť mi potvrdila moju teóriu, že hlavný badass cestuje v čase, aby dosiahol svoje ciele. Hasanová je mi z detektívov najsympatickejšia, predovšetkým svojím konaním a tým, že stojí celý čas na správnej strane či už v roku 2023, alebo 2053. ()

Celý svět patří tobě (2023) (E06) 

Pre mňa doposiaľ najlepšia - spolu s úplne prvou časťou - epizóda seriálu. Niekoľko dôvodov prečo sa oplatí túto časť vidieť : - konečne sa dozviete ako sa telo/resp telá ocitli v rôznych časových líniach, - uvidíte,že kvôli láske človek dokáže obetovať aj sám seba, - presvedčíte sa,že aj ten najlepší úmysel pomocť druhému človeku sa premení na cestu do pekla. TOP hláška 6. epizódy a myslím,že aj celého seriálu :"What do you want us to do ? Shit yourselves" ()

Chyťte si mě (2023) (E07) 

V 7.epizóde môžme chronologicky sledovať Eliasov príbeh od jeho príchodu do roku 1889 až po jeho smrť. V roku 2053 sa objavuje nádej, že katastrofa z roku 2023 sa dá ešte zvrátiť. Neviem, či to bol zámer tvorcov, alebo len môj subjektívny pocit, ale postava Maplewoodovej je hrozne nesympatická. A práve ona to má všetko zachrániť ? ()

Věz, že jsi milován (2023) (E08) 

POZOR, recenzia obsahuje SPOILER. Záver seriálu je pre mňa sklamaním. Na to aký to malo skvelý rozbeh a originálnu zápletku, som čakal, že koniec mi tiež "vyrazí dekel", alebo že bude minimálne viac prepracovaný. Žiaľ, nestalo sa. Navyše tam bolo z môjho pohľadu niekoľko nelogických veci : Prečo skončila Maplewoodová vo väzení ? Elias sa rohodol zmeniť všetko až 50 rokov po rozhovore s Hillingheadom ? A hlavne mega nasratý Whiteman, ktorý prišiel pomstiť smrť Esther, si kľudne pokecá s jej vrahom a ešte mu aj pomôže ukryť platňu pre policajtku v budúcnosti ? ()

Reklama

Reklama