Reklama

Reklama

Těla

(seriál)
  • Veľká Británia Bodies
Trailer 1

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Čtyři detektivové. Čtyři časové linie. Jedna oběť. Aby zachránili budoucnost, musí nejdřív vyřešit vraždu, která změnila tok dějin. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (9)

Těla (2023) 

Bodies mieri na svoju cieľovú skupinu, čo sú fanúšikovia mindfuck dlhých jázd, ako Dark, 1899, The Peripheral, či v neposlednom rade Diablova hodina. V centre všetkého diania stojí veda, takže pre značnú časť publika, ktoré nevie, o čo v skutočnosti pôjde, môžu byť niektoré z prvých odhalení veľkým sklamaním, v takom prípade odporúčam seriál čím skôr stopnúť. Osobne si myslím, že aj zakomponovanie menšín do hlavných úloh má svoje opodstatnenie, a to vzhľadom na konkrétnu dobu, v ktorej pôsobia ako vyšetrovatelia. To sa týka aj bielej ženy v budúcnosti, ktorá obetovala svoj osobný život práci, ono to bude zrejme v budúcnosti absolútna normálka, možno aj nutnosť na prežitie. Bodies nepotrebujú pre dovysvetlenie druhú sériu, všetko sa uspokojivo uzavrie. Pokiaľ chcete hľadať v materiáli nejaké skrytejšie myšlienky, nie je vôbec od veci sa zamyslieť nad silou momentálneho, emóciami ovplyvneného rozhodnutia, ktoré nakoniec môže ovplyvniť osud celého ľudstva. ()

Jste mrtvý muž (2023) (E01) 

Tak originálnu detektívnu minisériu sme tu už dlho nemali. To platí ale aj o sci-fi žánri, keďže ten bude základom odpovedí na najdôležitejšie otázky. Ale netreba sa nechať zbytočne unášať skvelým začiatkom, nakoľko to majú tvorcovia premyslené, zistíme až časom. Negatívum vidím v menšej charizmatickosti všetkých štyroch vyšetrovateľov, asi chvíľu potrvá, kým si na nich diváci a diváčky zvyknú, žiadnu známu hviezdu tu nemáme, čo je myslím celkom škoda. ()

Víte, kdo jsem? (2023) (E02) 

Druhá epizóda býva často oproti pilotu spomalením a dej naťahuje, čo ale nie je našťastie prípad Bodies. Dostávame dokonca už aj odpovede a to hneď aj na tú základnú otázku, kto je mŕtvola. Ale aj v tomto prípade je to v každej línii zložitejšie. Viac spoznávame svet budúcnosti, naopak najmenej času strávime vo vojnových rokoch, čo mi osobne vyhovuje, pretože zatiaľ ma táto "noirová" línia baví najmenej. ()

Vše má svůj čas (2023) (E03) 

Postupné dávkovanie informácií rovná sa zároveň aj postupné odkrývanie záhady. Všetko je zatiaľ veľmi prehľadné, až má človek strach, či sa to nakoniec nezamotá až príliš. Ale prečo nie, vyzerá to tak, že už teraz sa dá odhadovať, v čom tkvie záhada a že rozlúštenie série bude skôr o tom, aby si divák dokázal všetko medzi sebou prepojiť. Určite ide o jeden z najchytľavejších seriálov na Netflixe. ()

Hodně staré (2023) (E04) 

Asi neprekvapí, že ako prvá začne splietať nitky minulosti a prítomnosti Hasanová. A my si to s ňou užívame napriek tomu, či možno práve preto, že vieme toho viac ako ona. Dočkáme sa niekoľkých prekvapení v ostatných dejových líniách a nechýba ani krátka prednáška z kvantovej fyziky na pôde fakulty. Tentokrát dostala najmenej priestoru najstaršia línia. ()

Jsme si navzájem duchy (2023) (E05) 

Touto epizódou sa z Bodies stáva mindfuck typu Dark alebo The Devil´s Hour. ()

Celý svět patří tobě (2023) (E06) 

Emocionálne dosiaľ najsilnejšia časť, každý z vyšetrovateľov si prežíva v šestke svoje najväčšie peklo a predchádzajú mu dôležité rozhodnutia. Tentokrát lepšie fungujú dejové línie z minulosti, i keď finále v súčasnosti a budúcnosti sú taktiež silné. Len tá sekvencia na loďke je nakrútená až príliš televízne, našťastie sa nachádza zhruba v polovici. Záver epizódy je presne taký, aký mal byť, aby to celé dávalo zmysel. Menej ambiciózni tvorcovia by skončili tu, takže som veľmi zvedavý, čo prinesú ďalšie dve hodiny. ()

Chyťte si mě (2023) (E07) 

Väčšina stopáže ukazuje cestu Eliasa k moci a k rodine v rokoch 1889 a 1890. Pozerá sa na to veľmi dobre, avšak sledujeme iba vizualizované informácie, ktoré sme si už mohli z doposiaľ prerozprávaného deja bez problémov domyslieť. To je oproti štýlu seriálu, ktorý neustále dávkuje nové informácie, dosť výrazná zmena. Novinky tak skôr prináša rok 2053 a hľadanie cesty, ako preč z bludného kruhu časového uzla. ()

Věz, že jsi milován (2023) (E08) 

Finále ide vo vytýčenom , ale zároveň jedinom logiku dávajúcom smere, čiže ak vás tento mindfuck zaujal a bavil počas celej stopáže, musíte byť spokojní. Všetko sa nakoniec vysvetlí, všetky kúsky do seba zapadnú, ale stále by ste si k tomu všetkému najradšej urobili grafy a odstránili tak niektoré menšie diery v súvislostiach, predsa len 8 hodín cestovania naprieč štyrmi časovými rovinami sa nedá uchopiť na jeden krát. Len tie dve posledné epizódy nie sú tak emocionálne a dejovo hutné, než piata a šiesta časť, čo je samozrejme subjektívny názor. ()

Reklama

Reklama