Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nelson a Sara spolu uzavřou dohodu: stráví spolu jeden měsíc a poté se rozejdou. Žádná očekávání, žádný nátlak, žádná pouta. Sara tak žije už delší dobu, má pro to své důvody...jediné, s čím nepočítá, je láska... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (210)

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +když hrála Enya tak jsem se tetelil, to byly jedny z nej scén -Keanu Reeves i Charlize Theron mi přišli nevýrazní/// Proč mám pocit, že jsem tenhle film nedávno viděl. Napoprvé mě možná potěšil, napodruhé mě však už nudil. Tohle je slabší film i přesto, že má vážnou pointu./// Celkem 46%/// ()

Ulrich 

všetky recenzie používateľa

Možná je mé srdce už zatvrdlé. Anebo možná je tohleto ten nejbanálnější příběh pod sluncem. Akorát jen střelivo pro lidi, pohrdající hollywoodem k obhájeních svých inteligentních evropských mlčecích dramat. Protože, jak se dá obhájit existence tohoto 100X a častokrát i lépe natočeného příběhu... Jedna hvězda za Isaacse v zeleném tu-tu. ()

Reklama

Johnny 

všetky recenzie používateľa

Akože romantický príbeh, ktorý sa snaží byť komplikovaný "obtiažnosťami života". Celé to vyznieva nepresvedčivo a silene. Napriek tomu sa to dá pozrieť. Privretím očka, dvoch sa dajú vychutnať momenty aj romantické aj smutné aj veselé. A navyše kombinácia Reeves-Theron je istým lákadlom (viď Diablov advokát). ()

Terzeus 

všetky recenzie používateľa

Prvotný dojem bol značne lepší než ten druhotný. Bohužiaľ je ale druhotný značne vyzretejší a objektívnejší. Režisér O´Connor sa tak húževnate snaží zapôsobiť osvedčenými žánrovými metódami až mu to funguje. Ale celé je to tak strojené, že napriek emotívnemu záveru a pointe nejde skočiť na lep. Miestami až rozprávková logika (odísť v pyžame z domu akoby sa nechumelilo) po dôkladnom zvážení skôr vyzýva k úsmevu ako vážnosti. Po premyslení už scenár pôsobí ako samým sebou vykalkulovaný kaleidoskop známych fráz a nútených twistov. Napriek týmto nedostatkom je obdivuhodné, že celé to drží pevne, najmä kvôli výborne zvládnutému duu Reeves/Theronová. Po zamyslení tiež vyvstávajú na povrch isté ozvláštňujúce režijné a príbehové faktory (snaha meniť život až za hranicu obťažovania, gay rodinka), ktoré Sweet November držia v hladine žánrového nadpriemeru. Pre milovníkov romantiky sa to na prvý pohľad bude zdať skvelé ale pri pozornejšom nadhľade pri tomto snímku vyvstáva príliš veľa bežnosti zakrytej malými zvláštnosťami a takisto veľa emocionálneho patosu, ktorý sám o sebe nie je zlý ak by nebol od diváka umelo vynútený. Tiež sa tu trochu prestrelila dĺžka. Jadro celej dvojhodinovky dosť pokrivkáva s nastoleným tempom a vyvrcholenie samotné je naťahované. Osobne by som udelil 75% ale v rámci objektívnosti klesnem na zaslúžených 60%. Je to príjemná nadpriemerná žánrovka. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Kedze tento film bezal na Nove doobeda, cakal som jednoduchu priemernu alebo podpriemernu romanticku komediu. Mohol by som tento film rozdelit do troch tretin. 1. tretina - zaujimavy rozbeh, zabava, 2. tretina - film straca ten spravny svih a trosku ma nudil, 3. tretina - film zase pridal na plyn, pretoze som necakal, to, co sa stalo s Charlize Theron a pacila sa mi zmena charakteru postavy Keanu Reevesa, takze to film dokazal u mna dvihnut az na 80%. Okrem toho vzdy ma bavia filmy, kde sa mozem pozriet opät na hercov, ktorich som videl spolu v inom filme. Napriklad Reeves - Theron DABLUV ADVOKAT (1997) alebo Reeves - Sandra Bullock NEBEZPECNA RYCHLOST (1994) alebo DUM U JEZERA (2006). Keanu Reeves - (Nelson Moss) +++ Charlize Theron - (Sara Deever) +++ Jason Isaacs - (Chaz Watley) +++ Greg Germann - (Vince Holland) +++ Frank Langella - (Edgar Price) +++ Liam Aiken - (Abner) +++ Robert Joy - (Raeford Dunne) +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (5)

Reklama

Reklama