Reklama

Reklama

Tělo

  • Španielsko El cuerpo (viac)
Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (292)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výborný thriller s prepracovaným dejom. Španieli to v tomto smere vedia na jedničku. Na začiatku sa nastolí jedna veľká záhada (zmiznuté telo) a ďalej, kúsok po kúsku, sa rozmotáva príbeh okolo tejto udalosti až do zaujímavého, nečakaného rozuzlenia. Možno trocha prekombinované, ale ešte v rámci normy. K dobrému príbehu sa pridáva aj skvelá atmosféra a miestami i ľahučký mrazivý závan. U mňa preto spokojnosť a pohodlný nadpriemer. 80/100 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Belén Rueda je sexi milfka, ale najlepšie roky má obávam sa za sebou. V El cuerpo sa mi ani zďaleka nepáčila tak, ako vo svojich starších peckách Sirotinec a Los Ojos de Julia. Začiatok je príjemne strašidelný, mám hispánske horory rád. Už čoskoro sa ale ukáže, že dobrá mysteriózna atmosféra nemá šancu vyhrať nad blbým scenárom, ktorý sa (márne a bez úspechu) snaží šokovať. Rozuzlenie je nakoniec nezaujímavé a vcelku triviálne. Z hercov bola najlepšie Belén a aj ona bola otravná. ()

Reklama

AllShallFall 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je něco neuvěřitelného! Poslední film, který mě zvedl ze židle, byl Saw (2003). Od té dobry jsem vyhledával filmy podobného typu, ale žádný nebyl tak kvalitní. Po čase jsem už nad tím zlomil hůl. Viděl spousty mysteriózních thrillerů, vynikajících. Ale žádný takový nebyl. Jenže dnes.... Jsem se dočkal. Úplné náhodně jsem našel film a ten mě tak napružil, jako kdysi Saw. Je to právě tento film. Moje huba je otevřena úžasem. Velice napínavé celou dobu. Vyvíjí se to směrem, který v závěru sejde z cesty a nakonec ne všechno jinak a divák jen sedí a čumí. Tenhle film nemá konkurenci! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Námet Tela by ma osobne asi bavil viac spracovaný v seriáli typu Hercule Poirot, i keď by tu musela byť trochu pozmenená pointa. Inteligentný komerčný thriller, ktorý ale neponúka pod ľúbivou vrstvou make-upu až tak pálčivé otázky, aké by vyvolávať mohol. Všetko je totiž vsadené na zmätenie diváka a otázka viny, opakovania vlastných chýb z minulosti, úpadok morálneho kódexu po jednom zločine a nekonfliktnosť toho opakovaného a "collateral damages" pomsty (a čo chudák vrátnik?) nie sú rozvinuté natoľko, aby si divák povedal, že pozeral niečo viac ako slušne nakrútený mindfuck so španielskou hereckou kráľovnou žánru. Ale áno, koniec som neodhadol, i keď patril medzi jednu zo zvažovaných možností, len hlavný motív ma ani pri takomto predpoklade nenapadol. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Fajnově strašidelný thriller si s divákem pohrává, a když postupně zjišťujete, že jde o důmyslnou hru, na atmosféře to příliš neubírá. Noc, leje jako z konve, bouře a hlavním místem vyšetřování se stává márnice (kdo by si nevzpomenul na Hlídače mrtvých...). Jasně, důvtipným divákům se podařilo odhalit pointu hned zkraje, ale já jim nezávidím, páč to si film vůbec neužili a klidně ho mohli vypnout před koncem. Sice jsem tajně doufal, že je všechno trochu jinak, nebo že do příběhu vstoupí lehké fantastično, ale nakonec jsem spokojen. A že by vše bylo příliš překombinované? Život dokáže přinést kombinace daleko onačejší... jedinou vadou na kráse tak byly vložené titulky od Nostra Movies - nejen že byly prťavé, ale těch hrubic! Chtělo by to minimálně naučit se skupiny mě/mně a skloňování já... ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama