Reklama

Reklama

Tělo

  • Španielsko El cuerpo (viac)
Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (292)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výborný thriller s prepracovaným dejom. Španieli to v tomto smere vedia na jedničku. Na začiatku sa nastolí jedna veľká záhada (zmiznuté telo) a ďalej, kúsok po kúsku, sa rozmotáva príbeh okolo tejto udalosti až do zaujímavého, nečakaného rozuzlenia. Možno trocha prekombinované, ale ešte v rámci normy. K dobrému príbehu sa pridáva aj skvelá atmosféra a miestami i ľahučký mrazivý závan. U mňa preto spokojnosť a pohodlný nadpriemer. 80/100 ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Ok, réžia klasicky španielsky intenzívna, ale keď sa nad tým zamyslíte, celá tá situácia a všetko čo jej predchádzalo a podporilo jej priebeh, to je tak niečo neskutočne vykonštruované a nepravdepodobné, a oni to nakoniec ešte zaklincujú hláškou "Nič čo sa stalo nebola náhoda". Sklamanie, pretože som čakal Balaguerovskú neomylnosť a El Cuerpo bolo len pokusom o ňu, s deravým scenárom. Škoda, niektoré scény (autonehoda, toalety) mali naviac a natočené a zahrané je to dobre ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Po Contratiempo ďalšia španielska detektívna pecka. Kto má rád mysteriózno, dejové zvraty a prekvapeni, ten si kompletne zgustne. Hoci niektoré situácie nemusia dávať celkom logický zmysel, ten koniec stojí za všetko. Ide o excelentný thriller, ktorý v závere ponechá otvorené ústa. Viac sa k tomu nedá povedať bez odhalenia podstatného. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Pekne natocena prepisknuta konina, ktora svojou prekombinovanostou prekonava dokonca aj McTiernanov Basic. Este 20 minut po dopozerani ma boli hlava z facepalmov. Ale pokial meriate kvalitu filmu mnozstvom zvratov, tak verim tomu, ze to je uzasne. 6/10 za formalnu stranku a vyborne jednotlive sceny. ()

Flakotaso 

všetky recenzie používateľa

Režijně to není zdaleka dokonale vychytané, ale u filmu, který je celý podřízen pointě (tedy neustálé chtěné zatajování informací atd.) se s tím tak nějak počítá. Navíc je samotná pointa opravdu hezky vymyšlená, kdo ji odhalí před koncem, tak je přinejmenším jasnovidec :). Jinak je to taková španělská klasika - řemeslně na úrovni, mnoho flashbacků, jednobarevně stylizovaný obraz, neustálý pohyb kamery a Belén Rueda. Příjemná oddychovka. Směrem k českým filmařům by se chtělo říct: kdo z vás to má? ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama