Reklama

Reklama

Epizódy(16)

Obsahy(1)

Prípady, na ktorých prokurátorka Sára Wolfová spolupracuje s vyšetrovateľom Viktorom Bartošom, umožňujú spoznať proces odhaľovania páchateľov závažných zločinov z nového uhla pohľadu. V každej častí rieši tím policajtov pod vedením majora Viktora Bartoša komplikované a náročné prípady. Nad ich vyšetrovaním vykonáva dozor krajská prokurátorka Sára Wolfová. Aktívne sa podieľa na vyšetrovaní, koordinuje postup, jednotlivé kroky, taktiku, skúma miesto činu, zúčastňuje sa vypočúvania svedkov. Každý pohyb, gesto a slovo vypočúvaných osôb - podozrivých či svedkov - je pod detailnou diagnostikou vyšetrovateľov. Vo všetkých prípadoch nastane počas vyšetrovania nečakaný zásadný zvrat - z podozrivého sa stane obvinený alebo svedok sa počas výsluchu prizná k činu pod tlakom silných dôkazov. V pracovnom ani súkromnom živote to prokurátorka Wolfová nemá ľahké, pretože pred istým časom záhadne zmizol jej manžel Peter "Pedro" Wolf, ktorý pracoval na polícii ako operatívec a plnil nebezpečné úlohy. Sára spolu s Petrovou dcérou Katkou neprestali dúfať, že sa nezvestný Peter vráti živý a zdravý. Sára má niekoľko teórií, čo sa s ním mohlo stať, ale žiadna z nich nepripúšťa, že by zmizol dobrovoľne (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (4)

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Jak usvědčit pachatele. 1)  Seriál poskytuje zajímavý pohled do metodiky vedení výslechů, alespoň tedy v počátečních dílech. Stále stejné schéma případů se ovšem po několika opakováních poněkud okouká a nic jiného seriál nenabízí._____ 2)  Příběhy ze soukromého života prokurátorky a jejího okolí nejsou špatné, ale přijdou mi dost odbyté._____ 3)  Seriál se soustředí na výslechy (podezřelých) svědků. Není vždy moc důležité, kdo co spáchal, to je často jasné od pohledu. Zajímavé je, jak pachatele vyšetřovatelé nakonec dostanou. Jak moc asi odráží ukázané postupy skutečnost?_____ 4)  Ve druhém díle mě zaujal vysoce přitažlivý 12letý (!) Martin Spišák, syn režiséra Ondreje Spišáka a herečky Agáty Spišákové. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ako som pri jednej z častí uviedol: Prokurátorka je vzrušujúca ako výsledky obecných volieb v Liptovských Revúcach, kde na starostu kandidoval jeden kandidát. Človek sa ale dozvie, že slovenská polícia pri výsluchoch bežne rieši aj osobné problémy, takže obvinený len kuká jak sova, že o čom sa tí dvaja dohadujú a že či tam náhodou nesedia kvôli nemu. Dozvedeli sme sa tiež, že na Slovensku sú tisíce konšpirátorov, dezolátov a hoaxerov, ktorí zabíjajú svoje deti, čo, potvrdzujem, je 100% pravda a preto spravodajstvo na jojke a markíze netreba pozerať, aby sme tie hoaxy nenasávali. A niekedy sú tu také prípady, že na domýšľačku, aby to v záverečných častiach obrátili úplne len do osobnej roviny a zistili sme to, čo vieme už dávno. 1. prokuratúra je skorumpovaná naskrz, tu to síce smerovali na generálneho, ale ja by začal Lipsteinom 2 . Slovensko je plné ruských agentov - to ale vieme tiež už dávno, lebo Jaro Naď každý deň referuje, ako dajakého našiel pod posteľou. Následne mi seriál dal aj pár nových definícií pojmov do výkladového slovníka: asistentka = šéfov matrac, mohamedán = myzogín, vysokoškoláčka = prostitútka, eskort lady = anorektická vychrtlina, sedlák = Geišberg mladší. Ale o väčšine pojmov sme to tak nejak tušili... ()

Reklama

rigby 

všetky recenzie používateľa

Příběhy z výslechové místnosti. Nejspíš mělo zůstat jenom u nich, minimalistické pojetí se mi hodně líbilo, trochu mi to stylově připomínalo výbornou Terapii s Karlem Rodenem. Skvěle natočeno, skvěle vygradované případy, užíval jsem si to. Bohužel hodně to kazil spojovací příběh, který v druhé polovině série postupně ubíral více a více času, až v posledních dvou dílech kraloval. Zbytečně narušoval jinak intimní atmosféru, protože mě jednotlivé štěky opravdu nezajímaly a celkově byl překomplikovaný. Ale jinak nadprůměrné dílo, na které bych se po nějaké době podíval klidně znovu. ()

Linki 

všetky recenzie používateľa

Slovenské televízne seriály poväčšine za veľa nestoja, ale keď ma to nebaví, nezaujíma, tak to jednoducho nepozerám a bodka. Prokurátorka je dobrý počin, ktorý zaujme milovníkov odhaľovania pôvodcov trestných činov a tých, ktorí chcú trolinku nazrieť pod pokrievku prokurátorskej práce, aj keď, ak tomu správne rozumiem, prokurátor pri výsluchoch väčšinou nebýva, takže to je filmové riešenie dozorovej problematiky. Každopádne - prípady na zamyslenie i celková zápletka na pozadí, ktorá prepája jednotlivé diely do sledu, ma bavili. ()

Galéria (34)

Reklama

Reklama