Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tak dlouho lidé zneužívali planetu, až jim to vrátila i s úroky. Po zemětřeseních a potopách přišel největší úder z atmosféry. Gigantické bouře později známé jako Vítr zkázy smetly lidskou civilizaci do propadliště dějin a zbytky lidí teď živoří v malých skalních komunitách...Dva strážci zákona (Mark Hamill, Kitty Aldridge) po mnoha měsících dopadnou Byrona (Bob Peck), podezřelého z vraždy. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a dobrodruh Matt (Bill Paxton) tak využije nepozornosti obou strážců a Byrona unese. Dobrodružství právě začíná. (J.Connor)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Lietadlom, na ktorom lieta Will Tasker (Marka Hamill), je stroj značky Brookland Aerospace Optica OA7. (beso74)
  • Elmer Bernstein nahral svoju hudbu k filmu v spolupráci s Londýnskym symfonickým orchestrom, s ktorým už predtým spolupracoval John Williams na všetkých troch filmoch Star Wars a Jim Henson na snímke Dark Crystal (1982), všetko taktiež v produkcii Garyho Kurtza. (beso74)
  • Kvôli šetreniu na rozpočte prebiehalo natáčanie predovšetkým v Írsku. (beso74)
  • Producent Gary Kurtz sa počas natáčania filmu dostal do nepríjemných finančných problémov, pretože sa rozviedol s manželkou a pritom prišiel o zisky zo série Star Wars, ktoré mu mali slúžiť na financovanie tejto snímky. Nakoniec ho priviedla k vyhláseniu bankrotu z dôvodu vlažného prijatia u publika a nezáujmu filmových distribútorov v USA. (beso74)

Reklama

Reklama