Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V septembri 1974 urobil známy terorista Carlos v Paríži ďalší zo svojich krutých a neľútostných atentátov, keď hodil granát do kaviarne plnej ľudí. O rok vtrhol do Viedne so skupinou ďalších teroristov na konferencii zemí vyvážajúcich naftu. Požadoval dvadsať miliónov dolárov. Postarší agent CIA Henry Fields, ktorý je doslova posadnutý Carlosovým dopadnutím, je odhodlaný zastreliť ho na letisku na vlastní päsť, nadriadený mu v tom však zabráni. O desať rokov neskôr je v  Jeruzaleme po dlhšej naháňačke zatknutý fotografujúci turista. Pri výsluchu, ktorý vedie skúsený agent Amos, vyjde najavo, že muž nie je Carlos, ktorému je neuveriteľne podobný, ale americký námorní kapitán Annibal Ramirez. Amos sa spoločne so svojim americkým kolegom Fieldsom snaží Ramireza prehovoriť k spolupráci... (TV Dajto)

(viac)

Recenzie (148)

akisha 

všetky recenzie používateľa

Prima akčňák z devadesátek. Nejlepší mi přišla část výcviku a zácviku a toho, jak se v Annibalovi postupně začaly projevovat temné stránky teroristy, kterým se snažil být. Nehledě na to, že je zde velmi slušný Sutherland a Kingsley. Aidan Quinn se mi v hlavní roli líbil hodně. Myslím, že přesně splňuje typ role fyzicky i herecky. Jediné, co bych vytkla, je ten neuspokojivý konec. To se jim vážně nepovedlo vymyslet něco trochu zajímavějšího? No ale jinak dobré. O mnoho lepší, než Šakal s Willisem a nechutným Gerem (já vím, že filmy toho nemají moc společného, ale zase ty změny identit, špionáž, terorismus, šakal... něco by se snad našlo). V tom případě ale rozhodně doporučuji raději tohle. ()

c.tucker 

všetky recenzie používateľa

Výborný Ben Kingsley i Donald Sutherland a o Aidanu Quinnovi nemluvě. Celkem propracovaný děj (hlavně pro mě nejlepší pasáž výcviku) a výborná scéna s útěkem před francouzskými agenty. Jen mě opět vytáčí český název, díky němuž může dojít k určitému omylu (někdo to může zaměnit za The Day of the Jackal od Fredericka Forsytha). ()

Reklama

PALINO 

všetky recenzie používateľa

Tvorcom filmu sa pomerne zaujímavo podarilo prepojiť skutočné udalosti s vymyslenými a vytvorili kvalitný a zábavný film. Niektoré veci sú vo filme síce až príliš zľahčené (napríklad vpád na ministerskú konferenciu OPECU), ale celkovo film ponúka vyvážený pomer medzi filmovým zjednodušením a skutočnou realitou a predovšetkým po tej filmovej stránke je HON NA ŠAKALA dobre natočeným filmom, ktorý si dokáže získať diváka. A navyše Aidan Quinn je vo svojej dvojúlohe viac ako dobrý. ()

Michelle75 

všetky recenzie používateľa

Hon na Šakala mě napoprvé docela dostal, po druhém shlédnutí, které následovalo po pár letech mé nadšení z jinak tématicky výborného filmu hodně opadalo. To co se mi líbilo předtím líbilo se mi i teď, ale některé části jakoby byly točeny narychlo a to celkový dojem z jinak slušného filmu hodně pokazilo. Nicméně ustřední herecká trojice byla výborná. ()

Ravi 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobře natočené dílo. Režisér opět dokazuje, že s minimem potenciálu umí dělat divy. Obsazení mi velmi sedlo a také příběh plný zajímavých zvratů. Nahlédnutí do kuchyně tajné služby s uvěřitelným scénářem je myslím také vyjímečnost tohoto filmu. Hudba mohla být výraznější a ne tak křečovitá. Dle mého 85% = 4/5 ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 1997 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Varan)
  • Skutočný terorista, podľa ktorého bol film natočený, sa volal Ilich Ramírez Sánchez. Prezývku Carlos dostal vo výcvikovom tábore Ľudový front pre oslobodenie Palestíny. Po akcii vo Viedni sa Carlos hlavne vplyvom západných médií stal predmetom silnej mystifikácie a začalo mu byť pripisované množstvo útokov, s ktorými nemal nič spoločné. Média mu tiež dali ďalšiu prezývku, Šakal. Jemu to však začalo očividne imponovať a svojim chválením o neexistujúcich misiách sám prispel k zahmlievaniu pravdy. Z archívov nie sú tiež žiadne dôkazy, že bol niekedy agentom KGB, hoci je zrejmé, že mal na ňu kontakty. Dva roky žil v Budapešti, párkrát niekoľkokrát navštívil aj Česko-Slovensko. Zatknutý bol v roku 1994 v Sudáne po operácii kŕčových žíl, keď nebol schopný úteku. Bol prevezený do Francúzka, kde bol odsúdený na dva doživotné tresty s možnosťou na podmienečné prepustenie najskôr v roku 2029. Carlos je konvertovaný moslim, okrem rodnej španielčiny hovorí aj arabsky, rusky, anglicky a francúzsky, z väzenia prispieva do mnohých časopisov. V auguste 2001 sa vo väzení oženil so svojou právničkou. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se od 11. února do 27. června 1996 v Izraeli (Jeruzalém, Akko, Jaffa a oblast kolem Mrtvého moře), Kanadě (Laval, Montréal, Hudson) a v Maďarsku (Budapešť). (Varan)

Reklama

Reklama